Starity

Hírességek stílusevolúciója — Rihanna

2013. január 30. 16:04   |   Szerző: mayaa.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunkat most napjaink egyik legfelkapottabb énekesnőjével folytatjuk, aki mindig képes a megújulásra, és mindig meg tudja lepni az embereket. Mostani áldozatunk nem más, mint Rihanna.

hirdetés
Hírességek stílusevolúciója — Rihanna

Cikksorozatunk legújabb alanya napjaink egyik legnépszerűbb énekesnője, Rihanna, aki akár hajviseletében, akár öltözködési stílusában mindig meg tud újulni, berobbanása óta már számos imidzsváltáson átesett, nem véletlenül nevezik őt a „barbadosi kaméleonnak” is.

Karrierje kezdete óta rengeteg minden történt vele, egy kisvárosi lányból az évek során világsztár lett, rengeteg dal, klip és díj köthető a nevéhez, rekordokat döntött meg, nemzeti ünnepet hoztak a tiszteletére – egyszóval eddig sikeres utat járt be. Most nézzük meg ezt a kezdetektől.

2005–2006

Rihanna még csak 17 éves volt, amikor 2005-ben berobbant a köztudatba Pon de Replay című dalával, ami első nagylemezén, a Music of the Sunon volt megtalálható. Riri ilyenkor még egy átlagos tinilánynak tűnt, hosszú hullámos barna hajjal és természetes sminkekkel, ruhákkal láthattuk. Egy évvel később, 2006-ban jelent meg második albuma, ezzel pedig egy kicsit felnőttesebbé vált a kinézete is, merészebb ruhákat, egyenes hajat és frufrut is bevállalt.

2007

2007-ben hatalmas változás következett Rihanna életében: hosszú barna haját egészen rövid feketére cserélte, amivel lányok millióinak állított példát, ebben az időszakban sokan vágattak ilyen típusú hajat. Később ezt a formát variálta melírokkal, göndörítéssel, frufruval. Az öltözködése is merészebb lett, előszeretettel hordott olyan ruhákat, amik kiemelték nőiességét. Ez az időszak a karrierje szempontjából is nagy ugrást jelentett, a Jay-Z-vel közösen készített dallal, az Umbrellával az egész világon ismertté vált, harmadik stúdióalbuma, a Good Girl Gone Bad minden eddigi sikerét felülmúlta, végérvényesen is berobbant a popbizniszbe.

2008

Az énekesnő egyre bevállalósabb lett, haja egyre csak rövidült, felnyíratta, de a fekete alap megmaradt, bár néha néhány tincs egészen más színekben pompázott. Öltözködés terén is a merészebb vonal felé ment el, fellépőruhái már egyre extrémebbek voltak. Sminkügyileg is változott, erősebb, hangsúlyosabb make-upokat is bevállalt. Videoklipjeiben is kezdett egyre vadócabbul viselkedni, azonban még mindig az egyik legkedveltebb énekesnő volt.

2009–2010

2009 elején még mindig fekete hajjal mutatkozott, ám új albuma, a Rated R nagy változást hozott a külsejében: oldalt felnyírt, szőkés frizurát viselt, stílusa is egy kicsit megváltozott, a színes dolgok helyett inkább a sötét árnyalatok kerültek előnybe az öltözködését és a klipjeit illetően is – elég csak megnéznünk a Russian Roulette című videóját.

2010-ben visszatért a színekhez, amit leginkább a hajszínével mutatott meg, ugyanis lángoló pirosba borult az énekesnő frizurája. Ekkor jelent meg ötödik lemeze, a Loud, amin rengeteg slágeslistás dal kapott helyet, dolgozott Eminemmel, Nicki Minajzsal és Drake-kel is.

2011

Hajszíne még mindig vörös, azonban már elegánsabb, letisztultabb ruhákat is hord, bár a ruhatárában még mindig akadnak extrémebb darabok. Hajhossza elég változatos, egyszer rövidebb, máskor hosszabb. Az év közepe fele visszatér a gyökereihez, és a kezdetekhez hasonló barna, loknis hajjal mutatozik. Ebben az időszakban inkább lazább, bő ruhákat hord, szereti a fejkendőket, sminkje ismét természetes. 2011 végén megjelent You Da One című klipje, amiben platinaszőkén jelenik meg, azonban ez sokak szerint csak paróka volt.

2012– napjainkig

Riri szőkén kezdte a tavalyi évet, pár hónapig ezt a hajszínt viselte, azonban tavasz környékén váltott, és ismét fekete, hosszú, oldalt felnyírt fazonnal láthattuk. Ezt is egy idő után megunta, a szín megmaradt, azonban ősz környékén kisfiúsan rövidre vágatta hajzuhatagát, ami év végén a Diamonds című klipjében „visszanőtt”, de a fekete nem változott. Az új év új hajstílust jelentett kedvenc barbadosi énekesnőnk számára, hiszen ismét hosszú haja lett, azonban most az ombre megoldást választotta a színek terén, tehát felül sötétebbre és alul világosabbra van festve a már sok stílust kipróbált hajzuhatag.

Rihanna stílusában egyértelműen a hajváltozásai voltak a legmeghatározóbbak, többször is megválasztották hajkirálynőnek a 24 éves lányt. Valóban sok formát kipróbált már 2005 óta, de ahogy őt ismerjük, még lesz pár ilyen átváltozása.

Cikksorozatunk előző részei:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek