Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.07. 08:06)
Hát szívnak bizony.
Egyébként tényleg jobb volt a régi rendszer. Legyen az érettségi mindenkinek egyforma, egy szint, s hozzák vissza az egyetemi felvételit. Melósabb volt, többet kellett rá tanulni, de azért valahol igazságosabb rendszer volt. Szerintem. Ezek csak pontok és nem látszik belőlük az égegyadta világon semmi.
Nem ismerem annyira a régi rendszert, de leírásod alapján szerintem is jobb lenne. Végigtanultam az elmúlt 12 évet, ötös voltam mindenből. Most itt az érettségi, éjjelente nem tudok rendesen aludni és az adott napi teljesítményem számít, nem az, amit előtte güriztem... Szerintem ez igazságtalan.
Meg hát a sok pont is, például OKTV-s versenyekért 50 pont, de a felsőfokú nyelvvizsga csak 40. A diszlexiások is kapnak 40 pontot, de nekik meg a matekon kívül írásbelizni sem kell. Hát hol élünk?
És így ki megy egyetemre? Aki terhes + hátrányos, kap 100 pontot. Ja, meg aki gazdag. Majdnem kihagytam.
A matekról az a véleményem, hogy az elmúlt 12 évben egy-két jegyem volt rosszabb, mint ötös, volt, hogy dicséretet is kaptam. Ma az első (!) részben a nem hivatalos kulcs alapján 10 pontot vesztettem. Ezt már b@#!hatom...