Starity

Érettségi

21 oldal 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. május 06. 21:39 #261
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Státusz:)
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 8136
Csatolások: 5409
Azonosító: 143848
Idézet (GomNaNa @ 2013.05.06. 21:28)
Már kíváncsi vagyok rá, hogy volt olyan,aki a B-t jelölte?  rohog.gif

Én a B-t jelöltem : D
Engem úgy idegesített, hogy nyikorgott az asztalom minden írásnál, azt hittem már megőrülök, honlap tuti nem oda ülök..: D
Amúgy az első résznél berepült hozzánk egy nagy darázs, a felügyelő tanár jött a könyvével, azt elkezdte kergetni, olyan vicces volt, de ez a kis incidens úgy elvette a figyelmünket, így nem csoda, h nem volt elég a 60 perc.
1 felhasználónak tetszik: duracell
2013. május 06. 22:01 #262
- törölt felhasználó -    
Idézet (nicol bellox @ 2013.05.06. 21:39)
Én a B-t jelöltem : D 
Engem úgy idegesített, hogy nyikorgott az asztalom minden írásnál, azt hittem már megőrülök, honlap tuti nem oda ülök..: D 
Amúgy az első résznél berepült hozzánk egy nagy darázs, a felügyelő tanár jött a könyvével, azt elkezdte kergetni, olyan vicces volt, de ez a kis incidens  úgy elvette a figyelmünket, így nem csoda, h nem volt elég a 60 perc.

Na, akkor valaki már csak eltalálta. laugh.gif
Igen ezen én is gondolkodtam, hogy holnap máshová ülök, mivel nekem ugyan nem nyikorgott az asztal csak szimplán billegett. Már a vége felé ott tartottam, ha kész leszek nekiállok asztalt javítani. rohog.gif
2013. május 06. 22:07 #263
Fan-ily6889
Fan-ily6889
Fanily of Anastacia ®
Hozzászólás: 1333
Csatolások: 1279
Azonosító: 96609
Fú, nagy kalappal gyerekek! Menni fog! Tényleg nagyon fontos a pozitív hozzáállás a felkészültség mellett, illetve az, hogy próbáljátok meg legyőzni a félelmeiteket, és ne stresszeljétek agyon magatokat. Tudom, ezt most így baromi könnyű mondani, de tapasztalatból mondom, hiszen egy pár évvel ezelőtt én is végigcsináltam, és bevált ez a fajta hozzáállás. A matek miatt szana-széjjel aggódtam magamat eleinte, aztán csak az járt a fejemben, hogy igenis meg tudom csinálni én is, és át fogok menni. Így lett. Nagyon bíztam az Égiekben, és persze önmagamban - bevált. Tudtam, hogy nem lehetetlen, tehát ti is sikeresen túl lesztek rajta. wink.gif Csak bízzatok önmagatokban, illetve a tudásotokban - ami ott van mindegyikőtökben, még ha úgy is tűnik jelenleg, hogy tök sötétség van, és nem tudtok semmit. Az este folyamán szépen le fognak tisztulni a dolgok, és holnap reggelre elő fog jönni az, aminek elő kell jönnie. wink.gif Sok sikert, és most már tényleg ne menjetek a könyvek, példák közelébe! good.gif
5 felhasználónak tetszik: nicol bellox, duracell, miss_areo, Lindsay019, Adrianna
2013. május 06. 22:17 #264
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Hozzászólás: 3799
Csatolások: 991
Azonosító: 17852
De fura, hogy még csak két éve érettségiztem, pedig olyan mintha már 10+ éve lett volna. biggrin.gif
2013. május 07. 08:06 #265
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10970
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.05.06. 14:42)
Na ja, azóta is szívnak szegény érettségizők, mint a torkos borz. Nem irígylem őket. Ilyen szempontból jobban örülök, hogy én még a régi rendszerben érettségiztem. Nem volt ennyi tökölés, mint most. Meg ilyen bizonytalanság sem, mert csak azt kérhették számon, amit négy év alatt valóban leadtak.

Hát szívnak bizony. mellow.gif
Egyébként tényleg jobb volt a régi rendszer. Legyen az érettségi mindenkinek egyforma, egy szint, s hozzák vissza az egyetemi felvételit. Melósabb volt, többet kellett rá tanulni, de azért valahol igazságosabb rendszer volt. Szerintem. Ezek csak pontok és nem látszik belőlük az égegyadta világon semmi. blink.gif
2013. május 07. 12:01 #266
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Naaa sziasztok : ) Hogy ment a matek ?
Én 2009-ig visszamenőleg megcsináltam az összes májusit és októberit, és egyik sem volt olyan nehéz mint a mostani : S
Ha tudtam volna tavaly, hogy idén ilyen lesz, csináltam volna egy előrehozottat...
3 felhasználónak tetszik: Ade., Adrianna, Fan-ily6889
2013. május 07. 12:03 #267
- törölt felhasználó -    
Kinek hogy ment a matek? Szerintem eléggé nehéz volt, bár a matek sose volt az erősségem. mellow.gif
1 felhasználónak tetszik: Adrianna
2013. május 07. 12:19 #268
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Idézet (rencsi95 @ 2013.05.07. 12:03)
Kinek hogy ment a matek? Szerintem eléggé nehéz volt, bár a matek sose volt az erősségem. mellow.gif

Akikkel eddig beszéltem, mindenkinek nehéz volt : S Szívás volt a négyzeten
Melyik feladatot húztad ki ? Első része , hogy ment ?
1 felhasználónak tetszik: Adrianna
2013. május 07. 12:27 #269
- törölt felhasználó -    
Szerintem annyira nemvolt vész. Voltak benne könnyebb meg nehezebb feladatok. Bár tény és való, hogy volt amelyiket egy olvasásra tovább lapoztam, hogy majd később, de aztán sikerült megcsinálni,vagy legalábbis úgy gondolom,hogy jól csináltam. biggrin.gif
Bár azért komoly milyen érzelmeket váltott ki mindenkiben a matek, kb mindenkinek kerekedett a szeme, volt olyan osztálytársam, aki 10 perc lapozgatás után elsírta magát..
Reméljük azért mindenkinek jó lesz. smileeee.gif
2013. május 07. 12:37 #270
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

http://www.origo.hu/itthon/20130507-a-2013as-matematikaerettsegi-nem-hivatalos-megoldasai.html
2013. május 07. 12:42 #271
Ade.
Ade.

Státuszyou're tangled in the great escape-
Hozzászólás: 660
Csatolások: 1075
Azonosító: 159060
Nagyon nehéz volt a matek!Az első része még aránylag könnyű volt,de kevés volt rá a 45 perc.A 2.része borzalmas volt az utolsó három feladatnál majdnem elsírtam magam... sad.gif
2013. május 07. 13:29 #272
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
Hozzászólás: 4957
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.07. 08:06)
Hát szívnak bizony. mellow.gif
Egyébként tényleg jobb volt a régi rendszer. Legyen az érettségi mindenkinek egyforma, egy szint, s hozzák vissza az egyetemi felvételit. Melósabb volt, többet kellett rá tanulni, de azért valahol igazságosabb rendszer volt. Szerintem. Ezek csak pontok és nem látszik belőlük az égegyadta világon semmi. blink.gif

Nem ismerem annyira a régi rendszert, de leírásod alapján szerintem is jobb lenne. Végigtanultam az elmúlt 12 évet, ötös voltam mindenből. Most itt az érettségi, éjjelente nem tudok rendesen aludni és az adott napi teljesítményem számít, nem az, amit előtte güriztem... Szerintem ez igazságtalan. reklamalo.gif
Meg hát a sok pont is, például OKTV-s versenyekért 50 pont, de a felsőfokú nyelvvizsga csak 40. A diszlexiások is kapnak 40 pontot, de nekik meg a matekon kívül írásbelizni sem kell. Hát hol élünk? omg.gif
És így ki megy egyetemre? Aki terhes + hátrányos, kap 100 pontot. Ja, meg aki gazdag. Majdnem kihagytam.

A matekról az a véleményem, hogy az elmúlt 12 évben egy-két jegyem volt rosszabb, mint ötös, volt, hogy dicséretet is kaptam. Ma az első (!) részben a nem hivatalos kulcs alapján 10 pontot vesztettem. Ezt már b@#!hatom... mad.gif
7 felhasználónak tetszik: Miss Ibiza, duracell, Adrianna, Fan-ily6889, miss_areo, Beyla, Sally Sparrow
2013. május 07. 13:34 #273
- törölt felhasználó -    
Idézet (Lindsay019 @ 2013.05.07. 13:29)
Nem ismerem annyira a régi rendszert, de leírásod alapján szerintem is jobb lenne. Végigtanultam az elmúlt 12 évet, ötös voltam mindenből. Most itt az érettségi, éjjelente nem tudok rendesen aludni és az adott napi teljesítményem számít, nem az, amit előtte güriztem... Szerintem ez igazságtalan. reklamalo.gif 
Meg hát a sok pont is, például OKTV-s versenyekért 50 pont, de a felsőfokú nyelvvizsga csak 40. A diszlexiások is kapnak 40 pontot, de nekik meg a matekon kívül írásbelizni sem kell. Hát hol élünk? omg.gif
És így ki megy egyetemre? Aki terhes + hátrányos, kap 100 pontot. Ja, meg aki gazdag. Majdnem kihagytam.
A matekról az a véleményem, hogy az elmúlt 12 évben egy-két jegyem volt rosszabb, mint ötös, volt, hogy dicséretet is kaptam. Ma az első (!) részben a nem hivatalos kulcs alapján 10 pontot vesztettem. Ezt már b@#!hatom... mad.gif

Én ugyan nem most érettségizem, de szerintem nagyon bekeményítették a matek feladatsort az idén az eddigiekhez képest.
2013. május 07. 13:37 #274
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
Hozzászólás: 4957
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Idézet (Miss Ibiza @ 2013.05.07. 13:34)
Én ugyan nem most érettségizem, de szerintem nagyon bekeményítették a matek feladatsort az idén az eddigiekhez képest.

Ráadásul pont idén emelték fel a kettes százalékát, ezért sokan mondták, hogy szemétség lenne, ha nehezítik a matekot. Hát sikerült.
Egyébként szerintem eddig egyedül a német irodalom "hozta a formáját", az irodalom és a matek nehezebb volt, mint az előző éviek... unsure.gif
2013. május 07. 13:41 #275
- törölt felhasználó -    
Idézet (Lindsay019 @ 2013.05.07. 13:37)
Ráadásul pont idén emelték fel a kettes százalékát, ezért sokan mondták, hogy szemétség lenne, ha nehezítik a matekot. Hát sikerült. 
Egyébként szerintem eddig egyedül a német irodalom "hozta a formáját", az irodalom és a matek nehezebb volt, mint az előző éviek... unsure.gif

Nem akarom belekeverni a politikát, meg összeesküvés-elméleteket gyártani, de szerintem várható volt, hogy valamilyen formában kitolnak az érettségizőkkel. mad.gif
3 felhasználónak tetszik: Minimanó94, miss_areo, Lindsay019
2013. május 07. 13:50 #276
- törölt felhasználó -    
Idézet (nicol bellox @ 2013.05.07. 12:19)
Akikkel eddig beszéltem, mindenkinek nehéz volt : S Szívás volt a négyzeten 
Melyik feladatot húztad ki ? Első része , hogy ment ?

Az első rész még félig meddig ment is de a 2. résznél csak bámultam a lapokra. Őszintén szólva azt hittem egy hangyányit könnyebb lesz. Próbáltam megcsinálni néhány feladatot de olyan is volt amibe bele se kezdtem. mellow.gif A 18-ast választottam ki nem értékelendőnek. Nem is merem még megnézni a nem hivatalos megoldásokat .
2013. május 07. 13:56 #277
Adrianna
Adrianna
ღ music lover ღ

StátuszWish you were my first love... :) <3
Hozzászólás: 1582
Csatolások: 5393
Azonosító: 63884
Fú halljátok, én minden évben minimum négyes voltam matekból, de volt olyan amikor ötös is, sőt megcsináltam az összes eddigi érettségit visszamenőleg (volt hogy az idegennyelvűeket is), de ez egyáltalán nem számított ma. rohog.gif Halál nyugodtan ültem be, de már az első résznél is néztem némelyik feladatnál egyet, viszont azok nem voltak vészesek, inkább trükkösek... De a második rész... Jesszusom. Imádkozok, hogy legalább négyes legyen. Már amikor a nevemet írtam fel a lapok tetejére, már akkor láttam, hogy nehéz lesz. Inkább nevettem, mint sírtam, már úgy is mindegy volt. rohog.gif
Kapásból kihagytam a 18-ast, bele se olvastam, csak ránéztem, és tudtam, hogy a többivel próbálkozom inkább. Egyébként annyiból jó volt, hogy olyan típusú feladatok voltak benne, mint a régiekben, csak éppenséggel százszor nehezebbek voltak. Olyat, hogy a sorozatokon is gondolkoznom kell... Hihetetlen. blink.gif Remélem a többi könnyű lesz. mellow.gif
3 felhasználónak tetszik: Lindsay019, duracell, Fan-ily6889
2013. május 07. 14:44 #278
Minimanó94
Minimanó94
♥Mrs. Brown♥

StátuszAz teszi széppé a sivatagot, hogy valahol egy kutat rejt!
Hozzászólás: 4158
Csatolások: 1061
Azonosító: 120485
Hát ez a mai matek! dry.gif Komolyan, az eddig feladatsorok szerintem nem voltak ennyire nehezek, ez most azért van, mert volt egy kis "gond" az egyetemi felvételekkel? Gyerekek, elintézik itt nekünk, hogy ne kelljen egyetemre mennünk. dry.gif Hát én a matektól alapjáraton tartottam, de mikor elolvastam egy-két feladatot, hát tényleg megijedtem. Ahogy így beszélgettünk róla, akadt olyan amit jól elcs*sztem. unsure.gif Hát remélem a holnapi töri nem lesz ennyire gázos. mad.gif Mert ha igen, sírok.
5 felhasználónak tetszik: Adrianna, Fan-ily6889, miss_areo, duracell, Lindsay019
2013. május 07. 15:40 #279
trina
trina
heart attack.
Hozzászólás: 2325
Csatolások: 0
Azonosító: 130399
Ma éltem át életem legborzalmasabb 3 óráját. Bevallom, sosem voltam egy zseni matekból, tényleg mindig a kettesre mentem, de ez a mai...hát azt hittem ott ájulok el a lap felett. Reménykedem hogy meglesz az a 25%, de érzem hogy ebből nekem szóbeli lesz :/ Ezek után én a töritől már nem is félek, ennél már csak jobb lehet biggrin.gif Sok sikert mindenkinek holnapra!
1 felhasználónak tetszik: Ade.
2013. május 07. 19:06 #280
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Ti mit néztek át törire ? Egyébként szerintem ennek az esszének törinél nem kéne, hogy legyen , szóbelinél úgyis elmondjuk, na meg addig legalább van időnk rendesen felkészülni..., itt írásbelinél nyugodtan kivehetnék...
21 oldal 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!