Idézet (Kawarimi @ 2012.12.24. 11:11)
A The Walking Dead kábeles sorozat(AMC-n fut), és mint kábeles csatorna kevesebb money jut egy-egy sorozatra, mint mondjuk egy CBS-nek, így abból a pénzből kevesebb epizódot tudnak kihozni, és azt a néhányat viszont úgy kell elhelyezni, hogy egészen április-májusig kihúzzák ennyi az oka
Ez azért így nem feltétlenül igaz. Mert ott van pl a Game of thrones, ami egy kifejezetten drága sorozat, mégiscsak 10 része van évadonként. A válasz inkább az, hogy a kábeles csatornáknál - mivel ott konkrét előfizetők vannak, akik vélhetőleg a csatorna saját műsorai miatt is böknek rá egyikükre, vagy másikukra - másfajta történetmesélési metódust lehet alkalmazni. Ami azt is jelenti, hogy egy nagyobb történetet lehet szétszabdalni kisebb részekre úgy, hogy közben többnyire a színészeknek is van esélye megmutatni, mit tudnak. Bár lehet, hogy az egy évadra kiadott pénz kevesebb, mint az országos csatornáknál (de a műsorstruktúra is különböző, ráadásul a betévedő nézőkre nem igazán kell alapozni), viszont az egy részre fordított költség valószínűleg magasabb. Mert itt a minőség a lényeg, nem a mennyiség.
Idézet
Egy dolgot akarok mondani a The Walking Dead idei utolsó epizódjáról. "If Daryl dies, I riot!" Mindenki hülye, aki a projektbe van, de tényleg egyik se komplett egészen, egyedül Daryl. Ha őt is kiírják, leléptem. De ezt az egyet nem fogják meglépni. Vagy legalábbis ajánlom nekik.
Milyen epizód volt már ez megint? SPOILERS!!! Shane? Most komolyan? Shane? Rick kezd bekattanni, nem is kicsit. Már a legelején megmondtam, hogy ez a pasi mindennek való, csak vezetőnek nem. Andrea...hát, én még mindig bírom, de nem kicsit szőke. És a Kormányzó. Nem utálom, képtelen vagyok rá. Szánom és sajnálom, ugyanaz a szitu vele, mint Shane-nel. Bekattant csóresz. De hát ki tudná ezt a szitut ép elmével átvészelni? Daryl. Neki is megvannak a maga sebei, de az ő személyisége és akarata elég stabil ahhoz, hogy bármit ép ésszel kibírjon. Még azt is, ami most vár rá. Csóri pasi.
Rick-el kapcsolatban azért meg kell jegyezzem, hogy inkább az látszik, mennyire másképp gondolják az ő karakterét mostanában (ebben az évadban, akárcsak a következőben showrunner váltás volt/lesz), és egyre inkább azt érzem, hogy közelebb akarják vinni a történetet a képregényhez. A Kormányzó pedig még mindig csak szelidített változata annak, ami a képregényben volt. Ott inkább őrült és kegyetlen. Gondolom az eddigi utolsó rész 'eresszük egymásnak a testvéreket' jelenete ezt akarná sugallni. (Tyrese behozatala is gondolom a showrunner váltás eredménye, mert ő sokkal fontosabb szereplő volt, mint Shane, aki tényleg csak pillanatokig szerepelt). Azért remélem Daryl marad, mert ő egyike a legjobb karaktereknek (és az ő vesztesége tényleg fájna - idénre már szerintem megvolt a kötelező egyelés
)