Starity

Nyelvek, nyelvcsaládok - Kérdések és válaszok

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. április 09. 13:39 #81
- törölt felhasználó -    
Idézet (inspiredboy @ 2010.04.09. 13:27)
Úristen!  mellow.gif  ohmy.gif

Ez épp olyan, hogy a spanyolban (és asszem az angolban is) a "0"-val is többes számot kell használni: "cero grados" - 0 fok.
2010. április 09. 14:31 #82
- törölt felhasználó -    
Idézet (prézli @ 2010.04.08. 22:12)
Én németet tanultam 5 évig, de egy szót se tudok belőle, pedig német felmenőkkel is rendelkezek  mellow.gif A kultúra nagyon vonz, de mint német nyelv, azt nagyon nem szeretem...
Angolul tanulok 2,5 éve. 11.-es vagyok, és még mindig kilencedikes könyvből tanulunk  mellow.gif Ezért online is tanulok angolt, illetve jártak ilyen kártyák, szóval azzal fejlesztem a tudásomat. Nagyon szeretnék profin angolul beszélni smileeee.gif

Akkor te még jobban jártál rohog.gif Én 10 évig tanultam a németet és semmit nem tudok tongue.gif biggrin.gif
Én angolt és spanyolt tanulnék szívesen.
2010. április 09. 15:08 #83
- törölt felhasználó -    
A német nagyon menő nyelv volt mindig, a múlt rendszerben az NDK miatt (akkor angolt nem szabadott tanulni), most meg az EU és a gazdasági szerepe miatt. Én soha nem tanultam németet, de szerintem annyira nem rossz nyelv. Lehet, hogy nem túl szép a hangzása, de a kiejtése nekem egyszerűnek tűnik, és a hangzása alapján eléggé logikus nyelv.
2010. április 09. 17:03 #84
- törölt felhasználó -    
Noss,már úgy kb 6-7 éve tanulom az angolt,mivel 8.-os vagyok csakhát első osztályban nem igazán tanítottak angolt a régi sulimban,és második osztályban mikor sulit váltottam az első év még elég gyenge volt és nem is vagyok oda érte amúgy....Amit tanulni szeretnék az a spanyol,japán,meg talán az olasz....Ami még szóba jöhet az a német,de csak azért mert a családban az anyám és a nővérem is azt tanulja..
2010. április 09. 17:05 #85
prézli
prézli
Pókasszony

StátuszI could do anything to show how much you mean, but I won't.
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8034
Csatolások: 25737
Azonosító: 107627
Idézet (Regina @ 2010.04.09. 13:12)

Azzal meg egyetértek, h a spanyol, olasz, angol a legszebb nyelvek, de én ide sorolnám a franciát és az oroszt is.

Szerintem a magyar is szép smileeee.gif
2010. április 09. 17:09 #86
viraag
viraag
mrs.padalecki

Státuszazt gondolom,ami te.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2329
Csatolások: 4542
Azonosító: 69484
Én angolt és németet tanulok és nagyon érdekel a spanyol, de valahogy nem érzek magamban tehetséget hozzá w00t.gif
Ha egyszer sok időm lesz mindenképpen nekiállok...bár 4 éve megpróbálkoztam az olasszal, de akkor annyira az nem tudott lekötni. Van még időm smileeee.gif
2010. április 09. 17:17 #87
- törölt felhasználó -    
Idézet (viraag @ 2010.04.09. 17:09)
Én angolt és németet tanulok és nagyon érdekel a spanyol, de valahogy nem érzek magamban tehetséget hozzá  w00t.gif 
Ha egyszer sok időm lesz mindenképpen nekiállok...bár 4 éve megpróbálkoztam az olasszal, de akkor annyira az nem tudott lekötni. Van még időm smileeee.gif

Ha az angolt és a németet meg tudtad tanulni, akkor szerintem a spanyolhoz sem kell külön tehetség. wink.gif

A nyelvtanulásnál egyetlen dolog számít a nyelvérzéken kívül (ami véleményem szerint adottság, tanulni nem lehet): az érdeklődés. Csak az tud jól megtanulni egy nyelvet, akit érdekel. Úgy nem lehet, hogy szeretném megtanulni, de nem érdekel, akkor tényleg nem fog menni.

A nyelvérzék meg veleszületett, még a tanárok közül is soknak nincs nyelvérzéke, ismerősöm is van ilyen...
1 felhasználónak tetszik: szeri thalía
2010. április 09. 17:22 #88
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Én mindig is utáltam a németet, akkor már inkább a francia mellett döntöttem... nem bírom a hangzását, meg úgy az egésztől kiráz a hideg...
2010. április 09. 17:23 #89
- törölt felhasználó -    
Nekem mindenesetre a perzsa nagyon tetszik (aki még nem hallotta: http://www.sendspace.com/file/qcpcbo ) biggrin.gif
2010. április 26. 10:27 #90
- törölt felhasználó -    
Nálam természetesen a német áll az első helyen! thumbsup.gif ...de szeretnék megtanulni oroszul, ukránul, japánul és angolul is! biggrin.gif Viszont nekem erről a nyelvtanulásról az a véleményem, hogy itt Magyarországon nem igazán lehet jól tanulni, ki kell menni az adott országba, hogy az embernek valóban tökéletes legyen a kiejtése és tényleg jól beszélje a nyelvet! smileeee.gif
2010. április 26. 10:54 #91
nozso13
nozso13
Hozzászólás: 7208
Csatolások: 72041
Azonosító: 47795
Gimnáziumban oroszt és angolt tanultam, de az oroszt nyomattam jobban. Gyönyörű nyelv, nemcsak hangzásra, szép, viszonylag logikusan felépített nyelvtan-rendszere van, az első sokk után, elég könnyen tanulható. Az angol sosem volt a kedvencem, de egyetemen muszáj voltam minimum szinten tartani magam, manapság a filmnézésre (és néhány szakcikk elolvasására) korlátozódik ez a tevékenység.
Az én szerelmem az ógörög és a latin, klasszika-filológiát végeztem, úgyhogy ez érthető. Az ógörögnél kevesebb illogikátlan nyelv van biggrin.gif , gyakorlatilag ugyanannyi szabály van, ahány kivétel, úgyhogy mindent szépen be kell seggelni. Ehhez képest a latin mérföldekkel egyszerűbb.
Mivel latinul viszonylag jól tudok, így a neolatin nyelvek egy részét tudom olvasni (pl. a románt egész egyszerűen), olaszul is elég jól tudtam, de az már megkopott sajnos, a spanyol pedig egy szenvedélyem volt, de időhiány miatt ez is szép lassan elfelejtődik.sad.gif
2010. április 27. 15:48 #92
- törölt felhasználó -    
Idézet (nozso13 @ 2010.04.26. 10:54)
Az ógörögnél kevesebb illogikátlan nyelv van biggrin.gif , gyakorlatilag ugyanannyi szabály van, ahány kivétel, úgyhogy mindent szépen be kell seggelni. Ehhez képest a latin mérföldekkel egyszerűbb.
Mivel latinul viszonylag jól tudok, így a neolatin nyelvek egy részét tudom olvasni (pl. a románt egész egyszerűen), olaszul is elég jól tudtam, de az már megkopott sajnos, a spanyol pedig egy szenvedélyem volt, de időhiány miatt ez is szép lassan elfelejtődik.sad.gif

Azt megfigyelted, hogy a(z ó)görög és a spanyol között mennyi hangtani hasonlóság van? Különösen feltűnő az r- kettőzése összetett szavak második tagjában (radio és autorradio), ami ha jól tudom így volt már az ógörögben is.
2010. április 27. 15:52 #93
matessz
matessz

Státusznem
Hozzászólás: 1014
Csatolások: 22
Azonosító: 95461
Én angolt és németet tanulok szépen, okosan tongue.gif , de szeretnék megismerkedni közelebbről a finn nyelvvel - imádom a finn zenét és a nyelvet, szerintem szép laugh.gif rolleyes.gif
2010. május 02. 15:50 #94
Ever
Ever
тнє ρяєтту яє¢кℓєѕѕ gιяℓ ™

StátuszVégre egy rendezett kedvenc sztárok sorrend, új képek, új avatar.
Hozzászólás: 1039
Csatolások: 104
Azonosító: 111989
Én angolul tanulok, de érdekel a német, az orosz, és a dán.
2010. május 02. 15:55 #95
- törölt felhasználó -    
Én németet tanulok kb.4 éve de szerintem nem sok értelme van,inkább az angol smileeee.gif
2010. június 30. 20:15 #96
Emili97
Emili97

Státuszszavazz és jelölj
Hozzászólás: 1684
Csatolások: 1583
Azonosító: 123939
Én angolul beszélek és a suliba tanulok franciául is és egy kicsit tanultam még szlovákul is de az már régebben volt
2010. július 26. 20:39 #97
- törölt felhasználó -    
Én angolul tanulok és fél évig jártam német szakkörre de nem ragadt rám sok biggrin.gif Am szívesen tanulnék spanyolul vagy japánul.
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!