Starity

Mit gondolsz a sulis egyenruháról?

15 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. március 27. 17:46 #81
Lady Suzy
Lady Suzy
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.06.11.
Hozzászólás: 8513
Csatolások: 350243
Azonosító: 98426
Offline offline
Én személy szerint nagyon jó ötletnek tartom, minden szempontból praktikusabb és bizonyos szinten divatos is. Nálunk sajnos nincs, régebben voltak ilyen köpenyek, na azt nem szívesen húznám magamra, de amit előttem Misao illesztett be képeket.. Ölni tudnék, ha nálunk ilyen lenne az iskolában. Egy az, hogy nagyon tetszenek lányoknál ezek a blézerek, zakók, kosztümök, vagy mi az anyám kínja a nevük, meg fiúkon is sokkal jobban néz ki. Másrészt mi iskolánkban tényleg érvényesül ez a ruha teszi az embert dolog. Ott aztán nincs olyan, hogy egyediség, a tucatdivatot kell követned, különben úgy le vagy nézve, mint annak a rendje. Csak az a gond, hogy itt soha nem fogják bevezetni. Ha fűtésre nincs normálisan pénz, akkor majd erre biztos lesz..
4 felhasználónak tetszik: Beyla, Misao, Sugarbabes, Charlotte Benning
2013. március 27. 17:52 #82
Beyla
Beyla
carter
 
StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Offline offline
Idézet (Misao @ 2013.03.27. 17:11)
Fura ezt olvasni,pláne egy fiútól - akiket én ismerek az utolsó gondolatuk a ruházatuk körül forog. blink.gif 
Tudom már firkantottam egy szöszenetet ebbe a topikba,de mivel nekünk idén szeptemberben lesz hivatalosan is egyenruha az iskolában,muszáj írnom a "fejlemémyekről." biggrin.gif Ma reggel 2 szabó + az igazgatóhelyettes jött be az osztályba méretet venni & hoztak is egy csomó öltönyt. Ezekre még nem volt rá varratva az iskola neve/logoja csak egy sima sötétkék öltöny volt. Nálam szerintem elszámítottak valamit mert összesen 3 méretből próbáltam és mindegyik jó volt. rofl.gif Továbbra is azt vallom: egyáltalán nem zavar,hogy lesz egyenruhánk, egyrészt nekem évfolyamból adódóan csak egy évig kell majd hordanom. rohog.gif Másrészt divatozni tudok,ha városba megyek, vagy barátokhoz iskolába úgyis csak szenvedni jár be az ember akkor nem
mindegy,hogy mi van rajta? pardon.gif
És igen már úgymond 'mintaegyenruhák' is vannak kiállítva a suli folyosóin, valahogy így fognak kinézni:

Nagyon rondán fogom magamat kifejezni, de ezek k*rva jól néznek ki, főleg a lányoké. Annyira sajnálom, hogy én nem hordhattam ilyesmit, de Budapesten sajnos akárhova is vetődtem, sehol sem volt egyenruha. Nagykovácsiban anyu anno talált egy amerikai középiskolát, ahol hasonló volt a sulis egyenruha, de az én lakhelyemtől Nagykovácsi baromi messze volt, így iskolaváltásnál lemondtam arról a suliról. Nem tudom miért ennyire elutasítóak a fiatalok az egyenruhát illetően, pedig tök nagy buli lehet ilyet hordani.
2 felhasználónak tetszik: Misao, Lady Suzy
2013. március 27. 18:39 #83
- törölt felhasználó -    
Igazából az egyenruha szerintem egy nagyon jó ötlet lenne. A mi sulinkba is bevezethetnék (bár nekem már úgy is mindegy lenne), mert ott a 6.-tól a 8.-ig az a menő a lányoknál ha kint van aminek kint kell, és, hogy 30 méteres hóban is egy száll trikóban rohangáljunk az iskolában. Szerintem ez nem túl előnyös dolog. És akkor még a nyári időszakról nem is beszéltem. Nyáron meg az a divat, hogy minél szűkebb és rövidebb gatyába menjél el, hogy mutogasd amid van. Arról meg nem is beszélve, hogy mennyire fel lehet hívni így a fiúkra a figyelmedet és mutogatni, hogy te bármire készen állsz. A tanárok már párszor rá szóltak a lányra aki ezt szokta csinálni de őt (viselkedése alapján) ez nem nagyon izgatta. És ha ezekből kiindulva kérdeznék meg tőlem, hogy én örülnék e gondolkodás nélkül igennel válaszolnék. Főleg, hogy a mi iskolánkba is megy ez a "Ezt hol vetted? a Turiban? fúúj már" párbeszéd amit körülbelül minden nap hallok.

Így ezek alapján én szívesen hordanék egyenruhát. A köpenyt inkább passzolnám, mert az valahogy messzebb áll tőlem. Talán így elmúlna az a gond is, hogy a kisebbséget lenézzük, mert nincs pénze normális ruhára, és nem kéne nézegetnem a folyosón, hogy minden 2. lánynak kint van a kirakata.
4 felhasználónak tetszik: Misao, Lady Suzy, Beyla, Charlotte Benning
2013. március 27. 18:41 #84
Katherinesexypierce
Katherinesexypierce
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.03.22.
Hozzászólás: 235
Csatolások: 17
Azonosító: 198388
Offline offline
szerintem borzalmas nem venném fel
2013. március 27. 18:56 #85
Misao
Misao
dracarys™
 
StátuszSassy,classy & a bit smart assy
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.10.11.
Hozzászólás: 2123
Csatolások: 689
Azonosító: 161943
Offline offline
Idézet (Lady Suzy @ 2013.03.27. 17:46)
Egy az, hogy nagyon tetszenek lányoknál ezek a blézerek, zakók, kosztümök, vagy mi az anyám kínja a nevük, meg fiúkon is sokkal jobban néz ki.


Ó, de még mennyire hogy jobban néznek ki zakóban. spiteful.gif
Alig várjuk,hogy végre ne kelljen a 'dresscode'-nak megfelelően öltözni,mert olyan über nagy marhasság hogy az nem igaz. vava.gif Gyakorlatilag semmit sem hordhatunk ami "hoodie" azaz kapucnival rendelkező felső/kardigán/kabátot. Ami elég macerás a -3 fokban reggel. unsure.gif Ezzel a uniformal sokkal könnyebb lesz, legalábbis az öltözködés nem fog fejfájást okozni az biztos.
Itt le is van írva minden a sulink egyenruhájáról(utolsó bejegyzés - alul) - ott vannak az opciók is,mert ugye lehetett szavazni (szülők által),hogy ki milyet akar,végül legtöbben a blézer/öltöny mellett döntöttet,szóval az lesz. biggrin.gif

Idézet (Beyla @ 2013.03.27. 17:52)
Nagyon rondán fogom magamat kifejezni, de ezek k*rva jól néznek ki, főleg a lányoké. Annyira sajnálom, hogy én nem hordhattam ilyesmit, de Budapesten sajnos akárhova is vetődtem, sehol sem volt egyenruha. Nagykovácsiban anyu anno talált egy amerikai középiskolát, ahol hasonló volt a sulis egyenruha, de az én lakhelyemtől Nagykovácsi baromi messze volt, így iskolaváltásnál lemondtam arról a suliról. Nem tudom miért ennyire elutasítóak a fiatalok az egyenruhát illetően, pedig tök nagy buli lehet ilyet hordani.


Nem vagyok annyira jártas a témában,de szerintem Magyarországon az a ritka ahol van egyenruha,így nem is csoda hogy sok diák fel van háborodva az ötlet hallattán. Itt ez tradició,norma vagy mitoménmi rohog.gif Ebből kifolyólag senki sem volt meglepve amikor bejelentették: szeptembertől egyenruhában kell jönni. Szinte minden suli más stílusú uniformal rendelkezik, Milton Keynes-ben szerintem egyedül a mi iskolánknak nem volt eddig,amik itt vannak a közelben látom mindenhol egyenruha van.
Igen,szerintem is egész pofás lett. biggrin.gif Mondjuk itt nem messze a Denbigh Schoolban (csak azért is utálom őket mert anno nem vettek fel xP) - elég sportosra vették a dolgot mert zakó helyett pulcsit hordanak a diákok rajta az iskola logójával + valami szörnyű rikító kék az egész. Ilyen szempontból mi egész szerencsésen jöttünk ki ebből,mert nem túl feltünő + még elegáns is szerintem.
Amúgy ezek közül lehetett választani & és igen a bal oldali kettőre esett a döntés. smileeee.gif

* Annyit még hozzá teszek,mert sokan mondjátok itt az ilyen semmirekellő kis r*biket akiknek pántnélküli toptól-fenékmutogatós short-ig terjed a ruhatáruk - ilyenek természetesen mindenhol vannak,sajnos ez már inkább neveléstől függ, ilyen szempontból az egyenruha jól kiszúr velük. x) Mellettem is földrajzon ül egy ilyen egyed (nem is csípjük egymást xD) - mindenkire ferdeszemmel nézz aki nem a legújabb divat szerint öltözik,noha ő legtöbbször úgy jön be mint egy szakadt-nemismondommi,de az a cool ugye...
Kíváncsi vagyok az ilyenek hol végzik szűk 3-4 év múlva, mert bár most nagyon menők,de az utóbb említett hölgyemény fejecskéjébe is annyi inteligencia szorult mint egy aranyhalba. fool.gif
4 felhasználónak tetszik: Sugarbabes, Lady Suzy, Beyla, momoka491
2013. március 29. 14:58 #86
LaciR
LaciR
♫RL♫
 
StátuszÁtmentem a vizsgán!
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 12.12.30.
Hozzászólás: 982
Csatolások: 58
Azonosító: 192821
Offline offline
szerintem ez nem jó oklet mert akkor a gyerekek nem fogják tudni kifelyeznia ílésuket
2013. március 29. 15:02 #87
Esztii. SellykeFan
Esztii. SellykeFan
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.03.08.
Hozzászólás: 933
Csatolások: 17
Azonosító: 197399
Offline offline
Én sosem vennénk fel sulis egyenruhát!
2013. március 29. 15:08 #88
Hustler
Hustler
­
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.05.30.
Hozzászólás: 1521
Csatolások: 89
Azonosító: 176857
Offline offline
Idézet (Beyla @ 2013.03.26. 23:32)
Hát akkor te egy nagyon jó iskolába járhatsz, mert én is fordultam már meg gimnáziumokban, és mindenhol az öltözködés volt a téma. Az egyik gimit azért hagytam ott, mert szabályosan éreztették velem a lány osztálytársaim, hogy nem vagyok menő és gazdag fruska, szóval az olcsóbb helyeken vettem mindig is a ruháimat, és nem Bershkában, Zarában, meg ezekben a menő üzletekben. Szabályosan lenéztek és egy darab szemétként kezeltek, így másfél év után kerestem egy másik sulit, mert úgy voltam vele, hogy ennél csak jobb lehet. Az egyéniségről meg annyit, hogy lehet, hogy te neked van, de tíz lányból kilencnek nincs. Felszállok a metróra és nézem a fiatal kislányokat, aztán azon kapom magamat, hogy ugyanúgy néznek ki. Ugyanaz a haj, ugyanazok a ruhák, kiegészítők, sminkek, táskák, cipők, szolizott bőr stb. Most ebben hol van az egyéniség és az egyediség? Nem vesztene sokat a világ, csak maximum ezek az ostoba fruskák nem tudnák kitenni azokat, amikkel egy nő rendelkezik, s normálisan és ízlésesen lennének felöltözve, nem pedig úgy, mint Mariska a sarokról. unsure.gif Egyébként én sem öltözködöm feltűnően, mégis egyéniségnek tartom magamat, pedig farmert hordok, normális felsőket, pólókat, jó kis meleg pulcsikat és kardigánokat. Nem festettem zöldre a hajamat és borotváltam le oldalt, nem hordok acélbetétes bakancsot, csak egyszerűen nőiesen öltözködöm, mégis többnek tartom magamat ezeknél a "stílussal rendelkező" kislányoknál. Ne feledd, az egyéniség az a személyiség, és nem az öltözködés! Öltözhet valaki egyedien - bár ma már mi számít egyedinek -, ha egyébként sík hülye.

Igaz, de az öltözködés a személyiség kivetülése, ami azonnal jelzi mindenkinek, hogy egy ember milyen. Sokat ér az illető a ragyogó személyiségével, ha ugyanolyan unalmas kinézetű, mint az iskolában mindenki más. Aki nem ismeri, nem tudja, milyen.
Én örülök, hogy ezek az eszetlen lányok így öltöznek, mert legalább látom, hogy olyanok, akiket messziről el kell kerülni.
2013. március 29. 15:20 #89
Saphira
Saphira
 
Státusz<3 Vodafone McLaren Mercedes <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.01.31.
Hozzászólás: 685
Csatolások: 3
Azonosító: 195049
Offline offline
Hát én nem vagyok ellene a sulis egyenruhának, mert akkor senkit sem néznek le, mert nem telik neki a legdrágább ruhákra. Én mindig is utáltam azokat, akik éreztetik másokkal, hogy mennyivel gazdagabbak, és szánalmasnak is tartottam őket, és mindig arra gondoltam, hogy ha anyuci meg apuci nem pénzelné akkor mi lenne vele? Szóval nekem nincs a sulis egyenruha ellen kifogásom.
1 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning
2013. március 30. 13:12 #90
sztár01
sztár01
 
StátuszLégy megközelíthető, de elérhetetlen...™ ♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.08.18.
Hozzászólás: 693
Csatolások: 76
Azonosító: 183898
Offline offline
Én örülök neki, hogy az én sulimban nincs egyenruha nem szeretnék olyannak tűnni, mint a többiek, de ha jól néz ki és minden hétre van belőle 5 akkor nem lennék ellene, de egyépként nem szeretnék egyenruhát, én egy csinos lánynak tartom magam és nem szeretnék ugyanolyan ruhákba járni, mint a suliba mindenki!!
Szerintem az egyenruha nem engedi, hogy kibontakozzon az egyéniségünk, mivel mindenki ugyanabban van, az egyéniség legjobban a ruhákból szűrhetők le, mivel mindenki olyan ruhát hord amilyen tetszik neki!!
Tehát az egyenruha elveszi az egyéniséget!!
Legalábbis szerintem hullam.gif
2013. március 30. 14:07 #91
- törölt felhasználó -    
az iskolaköpenynek nem örülnék,de ha olyan egyenruha lenne,ami divatos is,mint pl.a Gossip Girl-ben akkor az jó lenne thumbsup.gif
1 felhasználónak tetszik: sztár01
2013. március 31. 17:41 #92
lola97122
lola97122
×Jigoku Shoujo×
 
Státusz"Ha kedves vagy másokhoz, akkor nem leszel az emberiség legalja."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.01.21.
Hozzászólás: 3206
Csatolások: 685
Azonosító: 143769
Offline offline
Én naggyából ezt gondolom: bad.gif
2013. április 06. 19:39 #93
Zsoffeee
Zsoffeee
új tag
 
StátuszFordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül.!!!!!!
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.12.29.
Hozzászólás: 47
Csatolások: 31
Azonosító: 192727
Offline offline
Én eddig 3 suliba jártam, de kimondottan egyenruha nem volt, csak egyenpóló, és azt is csak ünnepélyeken, osztálykirándulásokon meg ilyeneken kellett hordani.
Szerintem annyira nem rossz ötlet, HA a mi véleményünket is kikérik. Sőt legalább nem lesz szivatás/ cikizés a ruhák miatt. Nekem tetszik a dolog pedig középsuliba járok.
Nálunk rajzórán pont az volt a feladat, hogy tervezzünk egyenruhát, és volt egy pár jó ötlet is.
Itt van pár kép amilyen egyenruhákat én szívesen viselnék
1 felhasználónak tetszik: Meisan
2013. április 06. 19:43 #94
- törölt felhasználó -    
Még az egyenruhát el is viselném szerettel ha pl olyan mint a képeken.De ilyen Harry Potteres vagy mittudomén milyen ronda cuccnak mint ez az iskolaköpeny,egyáltalán nem örülnék.Szóval röviden semmi pénzért egyiket se
2013. április 06. 19:51 #95
- törölt felhasználó -    
Minket jó pár évig kényszerítettek sulis köpeny hordására, és mi gyűlöltük. Fekete színű volt ilyen béna piros masnival és még nyáron 30 fokban is kellett hordani. Az összes borzasztóan nézett ki, és a tanárok azt mondták, hogy milyen praktikus, hogy pl. zsebe is van! Hát akkor inkább felveszek egy olyan ruhát, aminek van zsebe, nem? Logikus... fool.gif Egyébként csak azért csinálták, mert, hogy vannak gyerekek akik a ruhájukkal menőznek, és ha mindenki ugyanolyanba van, akkor nincs probléma. Ez azért hülyeség, mert soha nem az alapján barátkoztunk, hogy kinek milyen a ruhája, minket ez nem érdekelt.
1 felhasználónak tetszik: momoka491
2013. április 07. 09:04 #96
Lexy15
Lexy15
új tag
 
StátuszNem vagyok flegma, csak a válság miatt spórolok a kedvességemmel.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.04.05.
Hozzászólás: 92
Csatolások: 0
Azonosító: 199544
Offline offline
hát..nagyon gázak
2013. április 08. 07:14 #97
- törölt felhasználó -    
Idézet (fikuszkukisz @ 2012.10.25. 13:13)
Az angolszász iskolákbsn mégis működik a dolog...


Ahogy Ázsiában, Indiában és sok amerikai iskolában is. Szerintem jó dolog, mert nem látszik, ki szegényebb, ki gazdag, ráadásul nincs gond azzal, mit vegyél fel reggel. Nincs az a gond, hogy a tanárok rád szóljanak, hogy nézel ki.

Nálunk is be akarták anno vezetni sulinkban, de a szülők felháborodtak, hogy nem kell az egyformásdi. Én még hordtam általánosban iskolaköpenyt, ami nemcsak hogy arra volt jó, hogy senki sem lógott ki a sorból, de a ruhát is védte. Szóval, szerintem nem ostobaság. És azt is fel lehet dobni kiegészítőkkel.
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Beyla
2013. április 08. 07:16 #98
- törölt felhasználó -    
Idézet (sztár01 @ 2013.03.30. 13:12)
Én örülök neki, hogy az én sulimban nincs egyenruha nem szeretnék olyannak tűnni, mint a többiek, de ha jól néz ki és minden hétre van belőle 5 akkor nem lennék ellene, de egyépként nem szeretnék egyenruhát, én egy csinos lánynak tartom magam és nem szeretnék ugyanolyan ruhákba járni, mint a suliba mindenki!!
Szerintem az egyenruha nem engedi, hogy kibontakozzon az egyéniségünk, mivel mindenki ugyanabban van, az egyéniség legjobban a ruhákból szűrhetők le, mivel mindenki olyan ruhát hord amilyen tetszik neki!!
Tehát az egyenruha elveszi az egyéniséget!!
Legalábbis szerintem  hullam.gif


Szerintem légy egyedi az eszeddel, a belső tulajdonságaiddal, ne a ruháiddal.
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Beyla
2013. április 08. 21:21 #99
Beyla
Beyla
carter
 
StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Offline offline
Idézet (Hustler @ 2013.03.29. 15:08)
Igaz, de az öltözködés a személyiség kivetülése, ami azonnal jelzi mindenkinek, hogy egy ember milyen. Sokat ér az illető a ragyogó személyiségével, ha ugyanolyan unalmas kinézetű, mint az iskolában mindenki más. Aki nem ismeri, nem tudja, milyen.
Én örülök, hogy ezek az eszetlen lányok így öltöznek, mert legalább látom, hogy olyanok, akiket messziről el kell kerülni.

Nem feltétlenül, nálam például egyáltalán nem. Teljesen hétköznapi ruhákat hordok. Nem ódivatúak, de nem is feltűnőek. Biztos, csak én nem tudok róla, hogy lenne stílusom XD, de az emberek nagyja az öltözködésemből nem tudja megmondani, hogy milyen vagyok. Persze, lehet önkifejezés, de szerintem inkább ez a butákra vall. Önkifejezni magadat számtalan dologgal lehet - kezdve az írástól, át a kreatív hobbikig. Valaki pl. nem attól lesz rocker vagy punkos, hogy úgy néz ki, hanem, hogy a szívében az. Nem tudom, hogy hány éves vagy, de szerintem nem emlékszel arra a divat imós korszakra, mikor a villamoson ülve reggel mindig az volt a hobbim, hogy kitaláljam, az illető fiú vagy lány, ez olyan hat-hét évvel ezelőtt volt. Azok sem voltak igazi imósok, csak divatmajmok, akik azt hitték, hogy ettől lesznek menők és divatosak, közben meg az emberek körberöhögték őket, holott tényleg voltak olyanok, akik ezt a stílust már azelőtt képviselték, mielőtt ismert lett volna. Minden ember egyediség, minden ember színes, attól, hogy nem látod rajta, még lehet más, mint a többi. Személy szerint ettől a gondolkodástól kapok csömört - te is azt hiszed, hogy a ruha teszi az embert, pedig nagyon nem. Valószínűleg az egyenruha nem lehet akkora ostobaság, mint ahogyan te leírod, azt, ha számtalan országban be lett vezetve és működő képes.
3 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning, Sally Sparrow, Misao
2013. április 08. 21:24 #100
Meisan
Meisan
∆ spica ∆
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.07.22.
Hozzászólás: 2262
Csatolások: 88
Azonosító: 156156
Offline offline
Nekem egyenruhám van, de őszintén szólva, nem igazán bírom, és szerintem valami rohadt nagy perverz volt, aki kitalálta, mivel a szoknyák jóval a térd fölé érnek, a blúz meg tiszta átlátszó..
Végül is, már megszoktam, szóval nem olyan rossz.
15 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!