Idézet (Bulove @ 2014.01.05. 10:06)
Ez baromság. Így gondolkodva növényeket sem fogyaszthatunk, mert ezek is élőlények és már az is gyilkoságnak számítana (talán börtönbe is csuknának) ha megeszel egy almát. És miből állna az emberiség tápláléka? Tejtermékekből! De jó, haljunk éhen! A hús alapvető táplálék, sok fehérjét tartalmaz, amit nem tud sok minden helyettesíteni. És gondoljunk bele ha senki nem enne húst mi lenne azokkal az állatokkal akiket a húsáért tenyésztettek ki? Kihalna egy csomó állat! Akkor már nem mindegy hogy megeszik vagy kihal? Szerintem hülyeség ez az egész "jajjj szegény állatka!" duma amit a vegák csinálnak. Oké, őket is megértem de a zöldség/gyümölcs nem helyettesíti a húst! És elvileg a növények is élőlények, ergo ezeket is"sajnálni" kellene! A következő az lesz inkább haljunk éhenb, nehogy szegény állat/növéy szenvedjen!
Olvastam elég megoszló véleményeket, de most csak a tiédet idézném, hogy ne kelljen mindegyiket ide bemásolnom. Szóval, akkor:
Az állatokat nem mérhetjük emberi mércével! Igen is, szerintem nagyon kegyetlen dolog, hogy a saját célunk, az emberek önzősége miatt más életét elvesszük. A növényeket ugyancsak NEM LEHET összehasonlítani az állatokkal, ahogy az állatokat az emberekkel sem! Én soha nem mondtam azt, hogy az emberek felsőbbrendűek, ez hülyeség. Én eddig mindig elfogadtam azt, hogyha valaki a környezetemben eszik húst, bár én a szagától, sőt a gondolatától is rosszul vagyok, hogy egy hőkezelt test bomladozik bennem. Másrészt pedig könyörgöm, az az állat egyszer szaladgált, örült, szomorú volt (bár az ilyen állatok többsége egész kis rövid életét végigszenvedi arra várva, hogy mikor kerül a vágóhídra, ami roppant szomorú!) Én képtelen lennék húst enni.. Bár van olyan rokonom, barátnőm, ismerősöm, akiknek a vércsoportjából adódóan nehezebb lenne lemondaniuk a húsról...Ugyanannyira kell toleránsnak lennünk egymással szemben, vegák/vegánoknak a húsevőkkel, mint fordítva! Ahogy én is valahogy el tudom fogadni, hogy a többség milyen lelkesen meséli, hogy eszik húst, akkor a húsevők is el tudják fogadni, hogy vannak olyanok is, akik nem esznek húst, vagy semmilyen állati terméket nem eszik. És mielőtt a többség kinyitná a száját, előbb utána kellene nézni a dolgoknak, és a tényeknek! Mert nem helyénvaló, hogy egy csomóan azt állítjátok, hogy ha nem eszünk húst, akkor éhen fogunk halni. A vegánoknak/vegáknak sokkal változatosabbá is tudják tenni az étrendjüket, nem kell éhenhalnia senkinek. Én sem születésem óta vagyok vega, sőt, nem is hosszú évek óta, de nem tömöm tele magam egészségtelen ételekkel, csupán a húst hagyom ki az étrendemből (bár át szeretnék térni a vegán életmódra, tervem szerint hamarosan...), és a súlyom változatlan, szóval kijelenthetjük, hogy akik nem eszenk húst, azok NEM halnak éhen, és minden olyan szükséges tápanyaghoz hozzá lehet jutni még vegánként is, ami szükséges. Az egy dolog hogy melyik vegán/vega teszi meg, és melyik nem, de igenis meg lehet szerezni, és nem csak hússal lehet ezt pótolni. Én soha nem szedtem semmilyen táplálékkiegészítőt, és nem is fogok, milyen képmutatás lenne részemről hogy vega vagyok, az állatok miatt, de szedek gyógyszert, amit ugye állatokon tesztelnek. Az ilyeneket igazából meg sem tudom érteni, ha már csinálnak valamit, akkor azt megfelelő módon tegyék. Mondjuk zárójelben megjegyezném, hogy számomra már ez is kegyetlen, hogy egy állatot "húsnak" nevezünk halála után, amit mi örömmel elfogyasztunk, mert finom. Nyami! Visszatérve az étkezésre, akik nem esznek húst, nem csak zöldséget-gyümölcsöt esznek. Ha ti tudnátok milyen finom, változatos kajákat lehet készíteni és enni! Maximum le kell mondani az ilyen mekis műkajákról, és az ilyen egyéb gyorskajákról, de szerintem önmagában sem kéne olyat ennie valakinek, de ez más tészta.
Idézet (Diala @ 2014.01.05. 11:44)
Ja, és szíve joga annak, aki azt hiszi, hogy a saját kárán megment két csirkét és egy malacot a pusztulástól, de majd talán rájön, és belátja, hogy végig saját maga alatt vágta a fát, és a saját szervezetét amortizálta le.
Ezt nem tudom honnan a büdös fenéből vetted ezt a "saját kárán.." szöveget. Utána kéne nézni dolgoknak, és informálódni kéne mielőtt kijelentenél valamit! (Persze ez a többi kommentelőre is vonatkozik, aki más keretben ugyanezt a szöveget írta le...) Aki vegetáriánus/vegán az nyilván egy nagy elhatározással eltt az, utána nézett a dolgoknak, hogy mi hogy megy, és még ha hirtelen döntött így, biztosan mindenki utánajár egy -két dolognak, és nem ész nélkül dönt, és étkezik. Aki ilyen életmódot választ annak persze nagy a felelőssége, hogy ne válljon kárára, de ha rengetegen meg tudják csinálni, akkor nem kell, hogy probléma legyen itt! Soha ne állítson senki olyan dolgot, amit nem tud alátámasztani, s csak azért mondja, mert ő így gondolja. Természetesen én is sok dolgot gondolok így-meg úgy, de mindennek utánanéztem, és elég sokat olvastam a témában, szóval tudom hogy nem csak hülyeséget beszélek, úgy mint itt egyesek...
Idézet (Diala @ 2014.01.05. 11:44)
Gratulálok ennek a magát roppant intelligensnek képzelő gyökérnek, amiért az emberek meggyőzésének érdekében buta dolgokkal dobálózik... Az auschwitzos példa végképp biztosított arról, hogy ezt a fazont nem lehet komolyan venni.
"gyökér?" Én csak azt tudom mondani, hogy bár nem ismerem, de látszólag ez az ember sokkal emberibben gondolkodik, mint néhány másik. Annyit tudok mondani, hogy más szemében a szálkát észreveszed, de a sajátodban a gerendát nem.
Mindenkinek előszeretettel ajánlom EZT A FILMET, akinek van gyomra az nézze meg, és utána várom az "élménybeszámolókat" a filmről. Itt már csak az elején több olyan igazságot és tényt közöl, nem érdemes beletekerni, le kell ülni, és végig kell nézni szerintem, aztán hátha ti is máshogy gondoljátok/látjátok majd...