Starity

Morrissey: „A húsevés egyenlő a pedofíliával”

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. január 05. 12:13 #41
Vegas
Vegas
zseni
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 2553
Csatolások: 7161
Azonosító: 158908
Idézet (Bulove @ 2014.01.05. 10:06)
Ez baromság. Így gondolkodva növényeket sem fogyaszthatunk, mert ezek is élőlények és már az is gyilkoságnak számítana (talán börtönbe is csuknának) ha megeszel egy almát. És miből állna az emberiség tápláléka? Tejtermékekből! De jó, haljunk éhen! A hús alapvető táplálék, sok fehérjét tartalmaz, amit nem tud sok minden helyettesíteni. És gondoljunk bele ha senki nem enne húst mi lenne azokkal az állatokkal akiket a húsáért tenyésztettek ki? Kihalna egy csomó állat! Akkor már nem mindegy hogy megeszik vagy kihal? Szerintem hülyeség ez az egész "jajjj  szegény állatka!" duma amit a vegák csinálnak. Oké, őket is megértem de a zöldség/gyümölcs nem helyettesíti a  húst! És elvileg a növények is élőlények, ergo ezeket is"sajnálni" kellene! A következő az lesz inkább haljunk éhenb, nehogy szegény állat/növéy szenvedjen!

Olvastam elég megoszló véleményeket, de most csak a tiédet idézném, hogy ne kelljen mindegyiket ide bemásolnom. Szóval, akkor:
Az állatokat nem mérhetjük emberi mércével! Igen is, szerintem nagyon kegyetlen dolog, hogy a saját célunk, az emberek önzősége miatt más életét elvesszük. A növényeket ugyancsak NEM LEHET összehasonlítani az állatokkal, ahogy az állatokat az emberekkel sem! Én soha nem mondtam azt, hogy az emberek felsőbbrendűek, ez hülyeség. Én eddig mindig elfogadtam azt, hogyha valaki a környezetemben eszik húst, bár én a szagától, sőt a gondolatától is rosszul vagyok, hogy egy hőkezelt test bomladozik bennem. Másrészt pedig könyörgöm, az az állat egyszer szaladgált, örült, szomorú volt (bár az ilyen állatok többsége egész kis rövid életét végigszenvedi arra várva, hogy mikor kerül a vágóhídra, ami roppant szomorú!) Én képtelen lennék húst enni.. Bár van olyan rokonom, barátnőm, ismerősöm, akiknek a vércsoportjából adódóan nehezebb lenne lemondaniuk a húsról...Ugyanannyira kell toleránsnak lennünk egymással szemben, vegák/vegánoknak a húsevőkkel, mint fordítva! Ahogy én is valahogy el tudom fogadni, hogy a többség milyen lelkesen meséli, hogy eszik húst, akkor a húsevők is el tudják fogadni, hogy vannak olyanok is, akik nem esznek húst, vagy semmilyen állati terméket nem eszik. És mielőtt a többség kinyitná a száját, előbb utána kellene nézni a dolgoknak, és a tényeknek! Mert nem helyénvaló, hogy egy csomóan azt állítjátok, hogy ha nem eszünk húst, akkor éhen fogunk halni. A vegánoknak/vegáknak sokkal változatosabbá is tudják tenni az étrendjüket, nem kell éhenhalnia senkinek. Én sem születésem óta vagyok vega, sőt, nem is hosszú évek óta, de nem tömöm tele magam egészségtelen ételekkel, csupán a húst hagyom ki az étrendemből (bár át szeretnék térni a vegán életmódra, tervem szerint hamarosan...), és a súlyom változatlan, szóval kijelenthetjük, hogy akik nem eszenk húst, azok NEM halnak éhen, és minden olyan szükséges tápanyaghoz hozzá lehet jutni még vegánként is, ami szükséges. Az egy dolog hogy melyik vegán/vega teszi meg, és melyik nem, de igenis meg lehet szerezni, és nem csak hússal lehet ezt pótolni. Én soha nem szedtem semmilyen táplálékkiegészítőt, és nem is fogok, milyen képmutatás lenne részemről hogy vega vagyok, az állatok miatt, de szedek gyógyszert, amit ugye állatokon tesztelnek. Az ilyeneket igazából meg sem tudom érteni, ha már csinálnak valamit, akkor azt megfelelő módon tegyék. smileeee.gif Mondjuk zárójelben megjegyezném, hogy számomra már ez is kegyetlen, hogy egy állatot "húsnak" nevezünk halála után, amit mi örömmel elfogyasztunk, mert finom. Nyami! Visszatérve az étkezésre, akik nem esznek húst, nem csak zöldséget-gyümölcsöt esznek. Ha ti tudnátok milyen finom, változatos kajákat lehet készíteni és enni! Maximum le kell mondani az ilyen mekis műkajákról, és az ilyen egyéb gyorskajákról, de szerintem önmagában sem kéne olyat ennie valakinek, de ez más tészta.

Idézet (Diala @ 2014.01.05. 11:44)
Ja, és szíve joga annak, aki azt hiszi, hogy a saját kárán megment két csirkét és egy malacot a pusztulástól, de majd talán rájön, és belátja, hogy végig saját maga alatt vágta a fát, és a saját szervezetét amortizálta le.

Ezt nem tudom honnan a büdös fenéből vetted ezt a "saját kárán.." szöveget. Utána kéne nézni dolgoknak, és informálódni kéne mielőtt kijelentenél valamit! (Persze ez a többi kommentelőre is vonatkozik, aki más keretben ugyanezt a szöveget írta le...) Aki vegetáriánus/vegán az nyilván egy nagy elhatározással eltt az, utána nézett a dolgoknak, hogy mi hogy megy, és még ha hirtelen döntött így, biztosan mindenki utánajár egy -két dolognak, és nem ész nélkül dönt, és étkezik. Aki ilyen életmódot választ annak persze nagy a felelőssége, hogy ne válljon kárára, de ha rengetegen meg tudják csinálni, akkor nem kell, hogy probléma legyen itt! Soha ne állítson senki olyan dolgot, amit nem tud alátámasztani, s csak azért mondja, mert ő így gondolja. Természetesen én is sok dolgot gondolok így-meg úgy, de mindennek utánanéztem, és elég sokat olvastam a témában, szóval tudom hogy nem csak hülyeséget beszélek, úgy mint itt egyesek...

Idézet (Diala @ 2014.01.05. 11:44)
Gratulálok ennek a magát roppant intelligensnek képzelő gyökérnek, amiért az emberek meggyőzésének érdekében buta dolgokkal dobálózik... Az auschwitzos példa végképp biztosított arról, hogy ezt a fazont nem lehet komolyan venni.

"gyökér?" Én csak azt tudom mondani, hogy bár nem ismerem, de látszólag ez az ember sokkal emberibben gondolkodik, mint néhány másik. Annyit tudok mondani, hogy más szemében a szálkát észreveszed, de a sajátodban a gerendát nem. pardon.gif

Mindenkinek előszeretettel ajánlom EZT A FILMET, akinek van gyomra az nézze meg, és utána várom az "élménybeszámolókat" a filmről. Itt már csak az elején több olyan igazságot és tényt közöl, nem érdemes beletekerni, le kell ülni, és végig kell nézni szerintem, aztán hátha ti is máshogy gondoljátok/látjátok majd...
3 felhasználónak tetszik: Jolie_77, janet7, NiceandCute
2014. január 05. 12:15 #42
- törölt felhasználó -    
Érdekes meglátás, bár szerintem hülyeség.
2014. január 05. 12:32 #43
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 9304
Csatolások: 38938
Azonosító: 186395
Idézet (Vegas @ 2014.01.05. 12:13)
Olvastam elég megoszló véleményeket, de most csak a tiédet idézném, hogy ne kelljen mindegyiket ide bemásolnom. Szóval, akkor:
Az állatokat nem mérhetjük emberi mércével! Igen is, szerintem nagyon kegyetlen dolog, hogy a saját célunk, az emberek önzősége miatt más életét elvesszük. A növényeket ugyancsak NEM LEHET összehasonlítani az állatokkal, ahogy az állatokat az emberekkel sem! Én soha nem mondtam azt, hogy az emberek felsőbbrendűek, ez hülyeség. Én eddig mindig elfogadtam azt, hogyha valaki a környezetemben eszik húst, bár én a szagától, sőt a gondolatától is rosszul avgyok, hogy egy hőkezelt test bomladozik bennem. Másrészt pedig könyörgöm, az az állat egyszer szaladgált, örült, szomorú volt (bár az ilyen állatok többsége egész kis rövid életét végigszenvedi arra várva, hogy mikor kerül a vágóhídra, ami roppant szomorú!) Én képtelen lennék húst enni.. Bár van olyan rokonom, barátnőm, ismerősöm, akiknek a vércsoportjából adódóan nehezebb lenne lemondani a húsról...Ugyanannyira kell toleránsnak lennünk egymással szemben, vegák/vegánoknak a húsevőkkel, mint fordítva! Ahogy én is valahogy el tudom fogadni, hogy a többség milyen lelkesen meséli, hogy eszik húst, akkor a húsevők is el tudják fogadni, hogy vannak olyanok is, akik nem esznek húst, vagy semmilyen állati terméket nem eszik. És mielőtt a többség kinyitná a száját, előbb utána kellene nézni a dolgoknak, és a tényeknek! Mert nem helyénvaló, hogy egy csomóan azt állítjátok, hogy ha nem eszünk húst, akkor éhen fogunk halni. A vegánoknak/vegáknak sokkal változatosabbá is tudják tenni az étrendjüket, nem kell éhenhalnia senkinek. Én sem születésem óta vagyok vega, sőt, nem is hosszú évek óta, de nem tömöm tele magam egészségtelen ételekkel, csupán a húst hagyom ki az étrendemből (bár át szeretnék térni a vegán életmódra, tervem szerint hamarosan...), és a súlyom változatlan, szóval kijelenthetjük, hogy akik nem eszenk húst, azok NEM halnak éhen, és minden olyan szükséges tápanyaghoz hozzá lehet jutni még vegánként is, ami szükséges. Az egy dolog hogy melyik vegán/vega teszi meg, és melyik nem, de igenis meg lehet szerezni, és nem csak hússal lehet ezt pótolni. Én soha nem szedtem semmilyen táplálékkiegészítőt, és nem is fogok, milyen képmutatás lenne részemről hogy vega vagyok, az állatok miatt, de szedek gyógyszert, amit ugye állatokon tesztelnek. Az ilyeneket igazából meg sem tudom érteni, ha már csinálnak valamit, akkor azt megfelelő módon tegyék. smileeee.gif Mondjuk zárójelben megjegyezném, hogy számomra már ez is kegyetlen, hogy egy állatot "húsnak" nevezünk halála után, amit mi örömmel elfogyasztunk, mert finom. Nyami!  Visszatérve az étkezésre, akik nem esznek húst, nem csak zöldséget-gyümölcsöt esznek. Ha ti tudnátok milyen finom, változatos kajákat lehet készíteni és enni! Maximum le kell mondani az ilyen mekis műkajákról, és az ilyen egyéb gyorskajákról, de szerintem önmagában sem kéne olyat ennie valakinek, de ez más tészta.
Ezt nem tudom honnan a büdös fenéből vetted ezt a "saját kárán.." szöveget. Utána kéne nézni dolgoknak, és informálódni kéne mielőtt kijelentenél valamit! (Persze ez a többi kommentelőre is vonatkozik, aki más keretben ugyanezt a szöveget írta le...) Aki vegetáriánus/vegán az nyilván egy nagy elhatározással eltt az, utána nézett a dolgoknak, hogy mi hogy megy, és még ha hirtelen döntött így, biztosan mindenki utánajár egy -két dolognak, és nem ész nélkül dönt, és étkezik. Aki ilyen életmódot választ annak persze nagy a felelőssége, hogy ne válljon kárára, de ha rengetegen meg tudják csinálni, akkor nem kell, hogy probléma legyen itt! Soha ne állítson senki olyan dolgot, amit nem tud alátámasztani csak azért, mert ő így gondolja. Természetesen én is sok dolgot gondolok így-meg úgy, de mindennek utánanéztem, és elég sokat olvastam a témában, szóval tudom hogy nem cska hülyeséget beszélek, úgy mint itt egyesek...
"gyökér?" Én csak azt tudom mondani, hogy bár nem ismerem, de látszólag ez az ember sokkal emberibben  gondolkodik, mint néhány másik. Annyit tudok mondani, hogy más szemében a szálkát észreveszed, de a sajátodban a gerendát nem. pardon.gif
Mindenkinek előszeretettel ajánlom EZT A FILMET, akinek van gyomra az nézze meg, és utána várom az "élménybeszámolókat" a filmről. Itt már csak az elején több olyan igazságot és tényt közül, nem érdemes beletekerni, le kell ülni, és végig kell nézni szerintem, aztán hátha ti is máshogy gondoljátok/látjátok majd...

Köszönöm. meghajolo.gif
Nálam ezerszer jobban meg tudtad fogalmazni, amit gondolok.

Sokan jönnek itt a nagyokos szöveggel, hogy így és úgy kell a hús a szervezetnek, mert nem lehet élni nélküle. Akkor szeretném megkérdezni, hogyan lehetséges az, hogy makkegészséges vegák és vegánok szaladgálnak és teszik a dolgukat a világban?
És egy másik: az állatok éreznek, észlelnek és nagyon is tudják, mi következik, amikor belépnek a vágódhídra a véres mocsokba, ahol esetleg még ott rángatózik haláltusájában az egyik társuk. (Szerintem Morrissey erre gondolt, amikor a haláltáboros hasonlatot mondta. Erősen fogalmaz, de ott van benne az igazság.)
A növények viszont, hiába élőlények, nem ugyanaz a kategória, mint egy érző és érzelmet kifejező állat vagy ember.
Felőlem mindenki azt eszik, amit akar. Nem vonz az, amikor egy vega/vegán vagy bárki (például egy húsevő) azon erőlködik, hogy meggyőzzön, az a helyes, ahogyan ő táplálkozik vagy él. Mindenkinek szíve joga. Viszont azt jobban unom, amikor valaki olyan dolgokat állít megdönthetetlen tényként, amire jó páran már rácáfoltak. Az orvosok ezt mondják, blabla... ahogyan azt is mondták, hogy elmebaj gyógyítható elektrosokkal.
3 felhasználónak tetszik: Vegas, janet7, NiceandCute
2014. január 05. 12:53 #44
Diala
Diala
Miss Objective

Státusz"Forgive your enemies, but never forget their names."
Hozzászólás: 2235
Csatolások: 0
Azonosító: 214153
Idézet (Vegas @ 2014.01.05. 12:13)
Ezt nem tudom honnan a büdös fenéből vetted ezt a "saját kárán.." szöveget. Utána kéne nézni dolgoknak, és informálódni kéne mielőtt kijelentenél valamit! (Persze ez a többi kommentelőre is vonatkozik, aki más keretben ugyanezt a szöveget írta le...) Aki vegetáriánus/vegán az nyilván egy nagy elhatározással eltt az, utána nézett a dolgoknak, hogy mi hogy megy, és még ha hirtelen döntött így, biztosan mindenki utánajár egy -két dolognak, és nem ész nélkül dönt, és étkezik. Aki ilyen életmódot választ annak persze nagy a felelőssége, hogy ne válljon kárára, de ha rengetegen meg tudják csinálni, akkor nem kell, hogy probléma legyen itt! Soha ne állítson senki olyan dolgot, amit nem tud alátámasztani, s csak azért mondja, mert ő így gondolja. Természetesen én is sok dolgot gondolok így-meg úgy, de mindennek utánanéztem, és elég sokat olvastam a témában, szóval tudom hogy nem csak hülyeséget beszélek, úgy mint itt egyesek...
"gyökér?" Én csak azt tudom mondani, hogy bár nem ismerem, de látszólag ez az ember sokkal emberibben  gondolkodik, mint néhány másik. Annyit tudok mondani, hogy más szemében a szálkát észreveszed, de a sajátodban a gerendát nem. pardon.gif
Bizonyára akkor még egy ember sem élt úgy a Földön, hogy azért lett vega, mert megsajnálta az állatokat, hogy "húha, malackát ott perzselik".
Lehet, hogy bizonyos ételekkel pazarul lehet pótolni a hús bizonyos tápanyagait, és nem érezni a hús hiányát, de honnan tudod, hogy ez egy hosszú idők óta vegetáriánus ember belsőszervein milyen nyomot hagy? (Csontok például.)Ismétlem, nem véletlen nem redős zápfogazata van az embernek, hanem gumós.
Engem nem érdekel, szíve joga mindenkinek azt fogyasztani, amit akar, de nekem nem adja be ez a pacák, hogy szerinte az emberölés egyenértékű egy csirke elpusztításával. És sajnálom, de gyökér, mert baromságokat beszél, a tömegirtás és ERRE NEVELT állatok ipari feldolgozása közt von cseppet sem hiteles párhuzamot. Nos, én így vélekedem, nem kell egyetértened. (A nem úgy, mint egyeseket sem veszem magamra.)
A gerendás közmondást pedig úgy, ahogy van, figyelmen kívül hagyom, ugyanis gőzöd nincs ki vagyok, és csak azért, mert én a Te életfelfogásoddal ellentétben fogyasztok húst, nem vagyok kannibál, és nem hasraütésszerűen mondom, amit. ^^

Részemről az ügy lezárva, a pasas hülyeséget beszél, az embereknek meg szívük joga azt enni, amit akarnak. Pont.
2 felhasználónak tetszik: Beyla, MadHatter
2014. január 05. 13:36 #45
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Diala @ 2014.01.05. 12:53)
Bizonyára akkor még egy ember sem élt úgy a Földön, hogy azért lett vega, mert megsajnálta az állatokat, hogy "húha, malackát ott perzselik". 
Lehet, hogy bizonyos ételekkel pazarul lehet pótolni a hús bizonyos tápanyagait, és nem érezni a hús hiányát, de honnan tudod, hogy ez egy hosszú idők óta vegetáriánus ember belsőszervein milyen nyomot hagy? (Csontok például.)Ismétlem, nem véletlen nem redős zápfogazata van az embernek, hanem gumós.
Engem nem érdekel, szíve joga mindenkinek azt fogyasztani, amit akar, de nekem nem adja be ez a pacák, hogy szerinte az emberölés egyenértékű egy csirke elpusztításával. És sajnálom, de gyökér, mert baromságokat beszél, a tömegirtás és ERRE NEVELT állatok ipari feldolgozása közt von cseppet sem hiteles párhuzamot. Nos, én így vélekedem, nem kell egyetértened. (A nem úgy, mint egyeseket sem veszem magamra.)
A gerendás közmondást pedig úgy, ahogy van, figyelmen kívül hagyom, ugyanis gőzöd nincs ki vagyok, és csak azért, mert én a Te életfelfogásoddal ellentétben fogyasztok húst, nem vagyok kannibál, és nem hasraütésszerűen mondom, amit. ^^
Részemről az ügy lezárva, a pasas hülyeséget beszél, az embereknek meg szívük joga azt enni, amit akarnak. Pont.

Riszpekt tesó, mindkét hozzászólásoddal teljesen egyet kell értenem. meghajolo.gif Én is azt mondom, hogy az ember emésztőrendszere nem hiába alakult ki úgy, ahogyan. Igen is a növények és a gyümölcsök közé be kell iktatni egy kis húst, hogy az immunrendszer megfelelően működjön és védjen a behatoló vírusok, illetve bakteriális fertőzések ellen. Egyébként az esszenciális aminosavakat nem lehet pótolni semmivel sem, max szójával vagy mesterségesen előállított fehérje kapszulákkal, amik garantáltan szétszedik a szervezetedet. Aki teljesen kihagyja a húst az étrendjéből, az biztos, hogy nem egészséges ember. És érvelhet felőlem akárki akárhogyan, de így van. Aki pedig megvan győződve arról, hogy neki már pedig az immunrendszere tökéletes és nincsen szüksége olyan esszenciális aminosavakra, amelyekre egy normális szervezet igényt tart, akkor az szimplán csak buta és nincs tisztában azzal, hogy mit takar az egészséges táplálkozás, mint fogalom. Nem attól fog valaki egészségesen étkezni, hogy megvonja magától a húst, hanem úgy, hogy arányaiban fogyaszt zöldséget, gyümölcsöt és húsfélét úgy, hogy átesne valamelyikkel a ló túlsó oldalára. Persze, mint ahogyan te magad is írtad, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy milyen életstílust képvisel, de legalább ne akarják bemagyarázni azt, hogy a vega és a vegán táplálkozási mód milyen egészséges. Ez olyan messze van attól, mint Makó Jeruzsálemtől.
2 felhasználónak tetszik: MadHatter, Diala
2014. január 05. 13:52 #46
- törölt felhasználó -    
Hát ez azért kicsit túlzás........
2014. január 05. 13:56 #47
mogyeszka
mogyeszka

Státusz''A titok olyan halmazállapotú anyag,amely alkoholban oldódik...'' :D ♥
Hozzászólás: 1693
Azonosító: 217986
Húha,ekkora baromságot! Komolyan már nem tudott kevésbé durvábbat kitalálni?? Hogy lenne már egy állat megölése ugyanaz egy gyerek megölésével,szerintem felháborító még ilyent gondolni is... Jó,azért néha nekem is megesik a szívem a malackán ha megölik,csak hogy mi ehessünk,de ez nagyon túlzás.... Nem lehet a világon mindenki vega pardon.gif
2014. január 05. 14:10 #48
cs.vera45
cs.vera45

StátuszAzt hiszem elmegyek szedni egy kis hidrogén-peroxidos alpakát...
Hozzászólás: 794
Azonosító: 197734
talán egy fél elektronnyit igaza van. de azért egy kicsit durva kijelenteni azt, hogy a húsevés egyenlő azzal, hogy megeszed a saját gyereked. nem vagyok húsimádó, de azt tudom, hogy a hús elengedhetetlen az egészséges életmód szempontjából, ezért fogyasztom. eredetileg az ember mindenevőnek lett "kitalálva", vadászott, és húst evett. az őskorban még nem voltak vegetáriánusok. azt ették, ami életben tartotta őket. az csak a kultúra fejlődésének tudható be, hogy ma olyanok vagyunk, amilyenek. attól még pont ugyanúgy szükségünk van bizonyos tápanyagokra. imádom a birkákat, eszméletlen cukik, és belegondolva szerintem is brutális, amit a húsfeldolgozó üzemekben művelnek, de ahoz a birkához, vagy csirkéhez, amit ott megölnek, nem kötődöm. nem volt a gyerekem, nem én szültem meg, nem a családom része. húst enni meg kell.
2 felhasználónak tetszik: MadHatter, Beyla
2014. január 05. 14:18 #49
- törölt felhasználó -    
Ez egy elég durva hasonlat, de igaza van.
Bulove, nem tudom melyik bolygón élsz de képzeld el, h a háziállatok is egykor szabadon éltek és később lettek háziasítva. Nem halnának ki ha az emberiség nem enne többé húst, de aggódj ez nem fog bekövetkezni, előbb halunk ki.
1 felhasználónak tetszik: Jolie_77
2014. január 05. 14:38 #50
- törölt felhasználó -    
Ez a fazon teljesen hülye. Hogy lenne már egyenlő a kettő? Akkor a vegetáriánusok is gyilkosok, mert lehet, hogy a zöldségek és gyümölcsök nem tudnak járni és beszélni, de élőlények. Az ember húsevésre termett, persze vannak kivételek, teljesen mindegy, milyen okból, de egy olyan undorító cselekedetet, mint a pedofília, összehasonlítani a húsevéssel, egyenesen baromság. Szép, hogy felvállalja a véleményét, de ezt megtarthatta volna magának.
3 felhasználónak tetszik: Diala, MadHatter, Beyla
2014. január 05. 15:08 #51
Ninaa.
Ninaa.
♛ smuldersholic

StátuszBarbie is a b*tch, she is just a witch...
Hozzászólás: 1119
Csatolások: 117
Azonosító: 144054
Gratulálok neki, sikerült olyat mondania, ami általában egy 6 osztállyal rendelkező egyén szájából szalad ki. Megértem én, hogy állatvédő, de ilyen véresszájúnak már nem kéne lenni. Tiszeletre méltó, hogy állatvédő, de azért a hús igencsak fontos része a táplálékpiramisnak- komolyan mondom, volt egy nagyon "épeszű" rokonom, aki nagy húsevő volt, a karácsonyi menüből a pulykát 6x végigette, de aztán hétfőről keddre kitalálálta, hogy nem eszik több húst- olyan hiánybetegsége lett, hogy 2 hét alatt az intenzíven kötött ki. Fejlődő szervezet számára meg pláne fontos a hús, ne hogy már az 5 évesektől is meg akarja vonni Morrissey, aztán majd nekik is nekiktámadjon.
2014. január 05. 15:42 #52
MadHatter
MadHatter
funkycrime

Státuszradiohead makes music for people who have trouble asking for ketchup at kfc
Hozzászólás: 7352
Csatolások: 404
Azonosító: 170079
"Ha olyan embernek mutatnak be, aki élőlényeket eszik, akkor odébbsétálok." Ó, tehát a szerencsétlen növények nem élőlények? Pedig ők is azért haltak meg, azért tépik le és főzik meg őket, csak hogy mi, emberek jóllakhassunk! Legyen szíved, egyél követ! Ha a húsevés ekkora bűnnek számít, akkor vállalom, hogy börtönbe zárjanak, mert én a hét napból hat napon húst fogyasztok. Sőt, velem együtt az oroszlánokat, krokodilokat, tigriseket, medvéket és a többieket is sittre vághatják, mert hát ezek az állatok is más állatok húsából nyerik az energiájukat. Ebből az egész nyilatkozatból én annyit vontam le, hogy egy primitív, bunkó, erőszakos pszichopata ember vagyok, mert lételemem a magyar konyha, ahol főként a hús dominál, ráadásul a szerb gasztronómia is nagy kedvencem, ami szintén javarészt a húson alapszik. Az ember nem növényevő (ha azok lennénk, akkor a belső szerveink és az egész emésztésünk arra lenne "képezve", hogy kizárólag a növényt tudja feldogozni), hanem mindenevő, így szervezetének szüksége van a húsra is, hisz az a legalapvetőbb fehérjeforrás, a fehérje pedig nagyon fontos dolog. Ezen kívül még legalább egy rakatnyi olyan anyagot tartalmaz, ami az emberi testnek szükséges. Hiába próbálja azokat pótolni növényekkel, de sajna nem ugyanaz. Az ősemberek is vígan falatozták a húst, pedig ők igazán nem tudták, hogy milyen anyagokból áll össze, de tudták, hogy jó nekik, és kell. Ezért tartottak állatokat, ezért nevelték őket, hogy legyen miből élniük. Teljesen más az, amikor van egy cicád, vagy kutyád, amit úgy tartsz, mint egy házikedvencet. Nem hinném, hogy az ember számára a vegetáriánus életmód lenne a legideálisabb és legegészségesebb. Az az egészséges, amikor mindenből eszünk, nem úgy, hogy kitaláljuk, hogy csak ezt meg ezt fogom enni, mert a többi az undorító és valaha még tudott sétálni. Az én nagyszüleim is tartanak disznókat, bárányokat, teheneket, csirkéket, libákat és pulykákat, amióta eszemet tudom, de soha életemben nem voltam tanúja annak, hogy rosszul bántak volna az állatokkal. Nem ütötték, verték, rugdosták őket, nem éheztették őket. Nem bántak úgy velük, mint az előttem linkelt filmben. És nem is ilyen gusztustalan módon vetettek véget az állatok életének (csakis azokat vágták le, amelyekre szükség volt, hogy valami ételt tegyenek az asztalra), hanem megadták a kellő tiszteletet irántuk, vagy nem is tudom hogy fogalmazzam ezt meg. Minden nap friss vizet, friss táplálékot kapnak, szigetelt istlállóban élnek. Visszatérve a cikkhez és ehhez az irreális gondolkodású emberhez; szerintem egy istentelen nagy idiótaság a pedofíliával és a mikróba dugott gyerekkel összehasonlítani a húsevést. Először is: a húst sütőben sütik, nem mikróban; másodszor pedig vannak állatok, amiket pont azért nevelnek, hogy megegyék őket, nincs ebben semmi erőszak. Ez az Auschwitz dolog pedig egyszerűen felháborító. Felháborító az, hogy ha én szeretek húst enni, és nincs bűntudatom közben, akkor egyből nácinak tart ez az alak. Ennek az embernek az agyában valami rohadtul nincs rendben. Nincs bajom azokkal, akik nem esznek húst, tulajdonkáppen nekem nyolc, hogy ki mit eszik, de a cikkben leírt kijelentések betegesek és irreálisak.
4 felhasználónak tetszik: Pöttömke, Beyla, Diala, Ninaa.
2014. január 05. 15:46 #53
- törölt felhasználó -    
Jómagam is vegetáriánus vagyok, de ez az "olyan embernek mutatnak be aki élőlényeket eszik", ez kicsit túlzás. A szüleim, húgom is húsevő. Nem csinálok belőle ekkora ügyet, én is hasonlóképp gondolkodom, de ez tényleg túlzás...
2014. január 05. 15:53 #54
Pöttömke
Pöttömke
Miss Brightside

StátuszCause' I'm miss brightside...
Hozzászólás: 5011
Csatolások: 14884
Azonosító: 161655
Nekem kicsit a hangnem szúrja a szemem. Speciel tiszteletben tartom, hogy Ő nem eszik húst. Akkor Ő is tartsa tiszteletben, hogy vannak, akik esznek húst. Egyébként nagyon durva hasonlatokat használ. És hogy mondhat Jamie-nek olyat, hogy dugja a saját gyerekét a mikróba? Normális ez?! Már bocsánat.
Én is szeretem az állatokat, de tudomásul kell venni, hogy vannak olyan állatok amiket esetlegesen ezért tenyésztenek. Emberi fogyasztásra. Na és mi van azzal, amit MadHatter írt? Hogy a ragadozó állatok is hússal táplálkoznak, és nem ritka, hogy embert kapnak el, és esznek meg pl. a krokodilok. Ez akkor rendben van? Elfogadott? Hmm?
4 felhasználónak tetszik: MadHatter, Beyla, Diala, Ninaa.
2014. január 05. 16:22 #55
- törölt felhasználó -    
"Ha olyan embernek mutatnak be, aki élőlényeket eszik, akkor odébbsétálok.” Ezt azért én enyhe tulzásnak tartom. Lehet azért mert én nem vagyok vegetáriánus,talán a legtöbben nem látják be,de valahol igaza van,hidzen az állatokat megöljük.
2014. január 05. 18:07 #56
Mirrors
Mirrors
#sremmlife

Státusz-
Hozzászólás: 2362
Csatolások: 18
Azonosító: 203041
Szerintem ez hülyeség.
Akkor az emberek 95%-a már gyilkos? Üljön mindenki börtönben, mert ő így gondolja? Hadd csináljunk már mi is azt, amit akarunk. Szabad ország ; ) Meg egyébként is, ennyi erővel mi is leszólhatnánk, hogy ő meg miért NEM eszik húst?! Engem továbbra sem érdekel ez a téma.
2014. január 05. 18:51 #57
Eszti0305
Eszti0305
szjger.♥

StátuszKORN
Hozzászólás: 1039
Csatolások: 3
Azonosító: 201010
Ha valaki,hát akkor én tényleg nagyon védem és szeretem az állatokat,de ez baromság.Többen előttem is elmondták már, hogy bizonyított tény,hogy az embernek szüksége van a húsra.Nem növényevő,nem ragadozó,hanem mindenevő,tehát szüksége van növényre és húsra egyaránt.Kicsit azt azért én is elítélem,amikor a vadonból vadásznak le egy állatot,és úgy fogyasztják el,de szerintem ez nem valami gyakori,és nem fog ártani senkinek,ha néha megeszünk egy-egy szarvast,vagy hasonlót. De egyébként is,általánosságban az erre tenyésztett sertést,pulykát,vagy tyúkot fogyasztjuk el. De ha belegondolunk,egy disznóvágás alkalmával már egy család szükségleteit jó időre lehet biztosítani,szóval azért nem végez az emberiség tömegpusztítást e téren,szerintem. Sokkal inkább az orvvadászat ellen kéne háborogni,mert az sokkal súlyosabb,kegyetlenebb,és nagyobb probléma,hiszen rengeteg állatfaj lett ez miatt veszélyeztetett.Sokkal inkább ellenük kéne kiabálni,és nem azokat lenézni,akik az egészségüket megőrizve,hasonlóan a ragadozó állatokhoz,húst fogyasztanak,ráadásul olyat,amit kifejezetten erre tenyésztenek.Egyébként is, a Tescos polcon lévő mirelit csirkének már nem mindegy,hogy hagyom ott rohadni,vagy elfogyasztom? Attól nem fog feléledni,hogy én megmakacsolom magam,és nem vagyok hajlandó megenni... unsure.gif
2014. január 05. 18:53 #58
devilrose
devilrose
Her Majesty Imperator
Hozzászólás: 3095
Azonosító: 123383
Ez a bácsi elég deviáns. Az összehasonlítás pedig nagyon ostoba. Ezzel csak azt éri el hogy a húsevők és a vegák között még nagyobb szakadék lesz. Azért, hogy vega én tisztelem. Ritkán eszem húst( ha nekem kéne megölni egy állatot, a szám nullára csökkenne), de tejtermékeket és egyéb állati eredetű készítményt annál inkább. Ezt lenyilatkozta oké, de azon nem ábrándozott el, hogy a rajongói közül a nagyobb százalék húsevő és ő mégiscsak belőlük él. Vagy tesztet írat a koncertek előtt és aki húst fogyaszt azt haza zavartatja? Nagy valószínűséggel a húsevők pénzével azért mégis hajlandó kapcsolatba lépni, hogy is van akkor ez? Önmagát minek nevezné? Én álszentnek. blink.gif Amennyiben ilyen kritériumok alapján hajlandó valakivel szóba állni, akkor valószínűleg egy kietlen szigeten kéne élnie.
Valóban, a mai ember már el van kényeztetve, nem akkor eszik húst mikor elejt egy állatot, hanem hatalmas százalékát feleslegesen mészárolják le, mert nem fogy el a választék miatt. Az, hogy mi a megoldás én se tudom, de a hülyeségeivel többet árt, mint használ.
2014. január 05. 18:54 #59
Lizabeth99
Lizabeth99
visszatérő vendég

StátuszCsumii `^.^´
Hozzászólás: 136
Azonosító: 216926
A hangnemből azért picit visszavehetne! Megértem, hogy szereti az állatokat és emiatt vegetáriánus, de tartsa tiszteletben, hogy mások mit csinálnak, méghozzá legálisan. Én értem mire céloz, pici túlzással még igaza is van. DE! Az embereknek szükségük van a húsra, a másik pedig az, hogy a gyenge, életképtelen állatokat lekell vadászni, mivel csak a többi állatot "akadályozza". Ez így van mégha kegyetlenül is hangzik. És az állatok is esznek állatokat. (pl.: oroszlán zebrát) Az érvei pedig nagyon felületesek. Fogadni mernék, hogy van bőrcipője.
2014. január 05. 19:08 #60
- törölt felhasználó -    
Minden tiszteletem mellett, melyet az állatok szenvedését csökkenteni hivatott emberek iránt érzek, le kell szögezzem, hogy a biológia nevű tudomány jelenlegi állása szerint az ember nem növényevő hanem mindenevő. Erre nem csupán fogazata és emésztőrendszere utal, hanem legközelebbi rendszertani rokonainak táplálkozása is. Az igazat megvallva, egy cseppet én is korlátozott vagyok táplálkozást illetően, mivel igencsak ritkán eszek húst, legfőképp csak akkor, ha már úgy érzem, egyszerűn muszáj ( szörnyű érzés kerít el, ha a hentes bódéja kirakatában csüngő állatmaradványokat látok, és iszonyatos belegondolni, hogy mindaz az étkező asztalra kerül ). Gondoljunk bele, ha a húsevés bűntény lenne, bizonyára ki kéne irtani az oroszlánokat, tigriseket, farkasokat, macskákat, kutyákat és jóformán az összes olyan élőlényt, kik nem fognak a tűhegyes fogaikkal lágyszárúakat és leveleket harapdálni. Az állatokat és az embereket egyszerűen nem lehet egy mércével mérni. Szerintem mindannyian jól tudjuk, hogy mi, "felsőbb rendű lények" olykor nem kényszerből, hanem puszta szórakozásból, vagy ruháink elkészítésének érdekében, azért, hogy egy mutatós bunda lógjon gardróbunkban gyilkolunk. Ez utóbbi egyszerűen undorító, de bármennyire is kampányolnak a természetvédők, nem lehet megakadályozni. E mellé társul a tény is, hogy a szervezetünknek szüksége van a fehérjére. A vegetáriánusok sem egyik napról a másikra vágnak bele ebbe az életformába, mivel azok, akik mindezt valóban hosszú távra tervezik, jól belevetik magukat a témába. Nyilván való, hogy valamivel nekik is be kell szállítaniuk az elmaradt anyagot a szervezetükbe. Bármennyire is erőszakosnak hangzik, ha nem lennének a hús/ mindenevők, ezen áldozatok durván elterjednének, és a világon már így is a túllegeltetés veszélye áll fent, aminek következménye az elsivatagosodás. Nem mellesleg, a "prédák" is élőlényeket pusztítanak, mivel, ha ez az elvont gondolkodású híresség nem jött volna rá, még az észrevehetetlen mohácskák is éreznek, és egy, hatalmas biológiai csoportba tartoznak például a farmokon kérődző szarvasmarhákkal.
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Morrissey Morrissey 9178.