Idézet (_ToTo_ @ 2015.01.31. 16:17)
A VV-sek legalább megütik a 'celeb' mércét. Megjelennek különböző műsorokban, magazinokban, napilapokban stb.
De bloggerek meg vloggerek? Komolyan olyanoknak szeretnétek adatlapokat, akik arról 'híresek' hogy videójátékokkal játszanak és ezt felveszik vagy sminkelik magukat a számítógép kamerája előtt? Erre van kitalálva a Youtube és a többi hasonló csatorna, ott elérhetőek, megtalálhatóak, minek kellene ide is belinkelni az összes videójukat? Nem látjuk ennek értelmét.
Csak az a baj, hogy van különbség celeb és híresség közt, mert amíg egy celeb azzal kerül a címlapra, hogy különböző botrányokat csap, addig egy híresség a tehetségének köszönhetően kerül be egy nevesebb beszélgetőműsorba. Ha pedig a VV-seket többre értékelik egyesek, mint ezeket a YouTubereket, akkor omg, jobban már nem is veszthettem volna egy a hitemet az emberiségben - és ezt nem azért írom, mert YouTuberekről van szó, ha más lenne az adott téma, ugyanígy vélekednék. Maradjunk annyiban, hogy van olyan közöttük, aki már 2005-2006 óta tevékenykedik a YouTubeon és egy ilyen jellegű személyt egy lapon emlegetni egy VV-sel merő tiszteletlenség. Másrészről meg sok YouTuber már évek óta ismert, míg a kis VV-sek egy évig ismertek, mert nyomja őket a magyar média orrvérzésik, kivesézik a múltját, a magyarok meg jókat nevetgélnek rajtuk és utána mennek a süllyesztőbe. Ha szerinted ilyen személyek nagyobb prioritást élveznek, akkor finoman szólva eléggé szomorú.
Ó és hadd kérdezzem már meg, hogy a VV-sek mivel szereznek hírnevet? Azzal, hogy bemennek egy olyan műsorba, ahol nem tudom mennyi ideig bábként játszanak velük, kamerák előtt dugnak, lekamerázzák őket, amint zuhanyoznak vagy köpködik egymást? Utána persze a feneke alá tolnak nem tudom én hány forintot és egy lakást azért, mert nem csinált jóformán semmit, csak hülyét magából? Ezek a valakik?
Másrészről látszik, hogy ez a kommented is úgy született, hogy nem is néztél utána a YouTubereknek, hanem csak úgy írtad, mert neked van egy elképzelésed arról, hogy ezek az emberek mit csinálnak és mennyi tehetségük lehet. Ezt szeretem, amikor valakit úgy ítélnek el, hogy nem is veszik ahhoz a fáradságot, hogy megnézzék, hogy ő most tulajdonképpen mit tett le az asztalra. Én már majdnem 3 éve vagyok benne ebben a témában, elég sok személyt ismerek YouTuberól és idővel ki tudtam szűrni, hogy kik azok, akik tényleg tehetségesek és megérdemlik a figyelmet. Az pedig, hogy abban méred a sztárságot, hogy ő most mennyi címlapra került vagy hányszor szóltak róla a hírek, nos...fogalomtévesztés.
Igen, valóban vannak olyan YouTuberek, akiknek nem érdemes lapot csinálni, mert nagyon kevés a feliratkozója és eléggé macerás lenne állandóan friss életrajzot biztosítani neki, de kapásból fel tudnék sorolni akár 15 olyan YouTubert, akik joggal szerepelhetnének az adatbázisban - és hogy a te kritériumaidnak is eleget tegyenek szegénykék, szerepeltek újságok címlapján, van, akinek saját könyve van/készülőben van, valaki zenél is vagy színésznek is állt.