Starity

Gaga dala a korszak kitagadottjainak himnusza

2011. január 29. 22:10   |   Szerző: rideawhitehorse

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Born This Way című dal mindenkihez szól, akik valamilyen módon kitaszítottnak érzik magukat.

hirdetés
Gaga dala a korszak kitagadottjainak himnusza

Minden korszakban volt egy olyan banda, vagy énekes, aki valamilyen módon felhívta magára a figyelmet: Madonna, Nirvana vagy a Pearl Jam – csak néhány név ezek közül. A felsorolás után viszont felmerül a kérdés, hogy vajon tényleg Lady Gaga napjaink legnagyobb ikonja? Hiszen nem ő az egyetlen, aki zenei hírnevével felhívta az emberek figyelmét: Ke$ha, Katy Perry és P!nk is készített egy-egy olyan dalt, ami az emberek elfogadásáról és a bántalmazásról szól.

A szőke énekesnő is hamarosan megjelenteti Born This Way dalát és új albumát – ami szintén ezt a nevet viseli. Csütörtökön, a Lady már meg is jelentette a számhoz írt szöveget. A kritikusok szerint ez a dal lesz mindazon emberek himnusza, akik valamilyen okból ki vannak tagadva a társadalomból.

A szám megemlíti a melegeket, a bi- és transzszexuális embereket, a kisebbséget, és azokat is, akiket valamilyen módon bántalmaztak. Talán a Born This Way csak a mellékterméke annak a korszaknak, amiben élünk, ahol a társadalmi szokásokat folyamatosan vitatják szinte minden nap – ennek a dalnak mégis az a lényege, hogy az emberek megértsék egymást. 

Lady Gaga sohasem rejtette véka alá véleményét, mivel karrierje kezdetén a meleg társadalomtól kapta a legtöbb támogatást. Ennek hatására ki is állt a meleg katonákért – az Alejandro című dalhoz készített klip is tömve volt olyan elemekkel, amik a melegeknek szóltak –, akiknek titkolniuk kellett identitásukat. Ezen inditványozás sikeres volt, hiszen a törvényt már eltörölték.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek