Starity

Megvan a másik gyémántlemezes Mexikóban

2011. február 09. 21:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A megtiszteltetés sokáig csak Thalíáé volt, azonban most a Camila együttes is beállt sorba.

hirdetés
Megvan a másik gyémántlemezes Mexikóban

Bár Mexikóban – a zeneipar nehéz helyzetét és a mostani lemezeladási viszonyokat tekintve – mindössze 300 000 eladott példány kell a gyémántlemez minősítéshez (ami ötszörös platinalemeznek felel meg), mégsem olyan egyszerű ezt elérni: ha az utóbbi tíz évet nézzük, mindössze talán 4–5 hazai előadónak sikerült ez, köztük Luis Miguel, Yuridia, Thalía, és most a Camila együttes. Látható tehát, hogy igazából nem a mennyiség számít önmagában, hanem az albumok iránti kereset a meghatározó.

Bár Thalía így is vezeti a pálmát gyémánt+platina minősítésével, aki azóta sem mozdult el a nemzeti top 100 második helyéről, a Camila nevű trió is csatlakozott azon kevés előadókhoz, akik gyémántlemezzel büszkélkedhetnek. Dejarte de amar című lemezük, mely magyarul kb. annyit jelent, 'Már nem szeretni téged', 51 hét után vált gyémántlemezzé, de egyből egy aranyat is szereztek mellé.

Nem mellesleg, a banda egyik tagja az a Mario Domm, aki Thalía nagy sikerű száma, az Equivocada szerzője, mely Primera fila című koncertalbumának első single-je volt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek