Starity

Mészáros Árpád Zsolt a világ tetejére tör

2011. szeptember 27. 20:08   |   Szerző: Kelly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Budapesti Operettszínház sztárja a Himalájáról küldi üdvözletét. Hogy mit keres ott? A musicalsztár az ősi kínai orvoslás módját, illetve a halálos betegségek egyik ellenszerét tanulmányozza.

hirdetés
Mészáros Árpád Zsolt a világ tetejére tör

Pár nappal azután, hogy a Miss Saigont hivatalosan is bemutatták a színházban, Mészáros Árpád Zsolt rögvest repülőre ült, és Peking felé vette az irányt.

Árpi azon szerencsések közé tartozik, akik legyőzték az oly sokszor halálos végkimenetelű gyilkos kórt, a rákot. A színész azóta elhatározta, hogy minden erejével segíteni próbál a hozzá hasonló sorsú embereken úgy, hogy lehetőségeket keres, melyek segítségével még többen lesznek képesek leküzdeni a rákbetegséget. Így lett ő a képviselője a gyógyító termékeket, gyógyhatású készítményeket forgalmazó cégnek.

„Megtiszteltetés számomra, hogy olyan küldetés részese lehetek, amely világméretet ölt kis időn belül, örülök, hogy minél több embernek esélyt adhatok, és részükre eljuttathatom a lehetőséget, amellyel megváltoztathatja bárki az életét” – mondja a musicalénekes.

A cég képviseletében utazott most Kínába, hogy a helyszínen tudja tanulmányozni a helyi orvoslást, és az egyik legfontosabb gyógyhatású növényt, a farkasbogyót. Mielőtt kiutazott volna, azt is elmondta, hogy a Himalájában élő emberek a legegészségesebbek közé tartoznak a Földön, és az elhalálozások aránya is 110 év felett van abban a térségben! Ezt főképp az ott termő növényeknek köszönhetik, elsősorban a farkasbogyónak, ami a szemre is jó hatással van, késlelteti az öregedést, illetve a második legnagyobb mennyiségű C-vitamint tartalmazó gyümölcs is, rákellenes hatással rendelkezik. Útja végén majd találkozni fog kínai orvosokkal és kutatókkal is, mégpedig a világ legmagasabb hegyvonulatának lábánál, Ninghszianban.

Egyelőre még a Himaláján tartózkodik, kb. 4000 méteres magasságban. 12 órányi repülést és 5 átszállást követően jutott el a helyszínre, ahonnan ugyebár hamarosan továbbáll.

„Tibetben nagyon erős energiák vannak, de a magasság miatt is szédülök picit. Szerencsére eddig csak egyszer kényszerültem oxigénsátorba. Csodálatos helyeken járok: a Potala-palotában és a dalai láma hagyományos székhelyén is megfordultam. Egykori nyári rezidenciája is fantasztikus élmény volt, itt láthattam egy képet, ami 2007-ben készült: a felhők úgy rendeződnek rajtuk, hogy egy szerzetes képe rajzolódik ki” – tette hozzá Mészáros Árpád Zsolt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek