Starity

A Secret Circle sztárját Stanley Kubrick inspirálja

2011. november 16. 09:09   |   Szerző: Domcicc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Thomas Dekker egy interjúban többek között megosztotta, hogy kikre néz fel a leginkább, kik azok, akik inspirálják az életben.

hirdetés
A Secret Circle sztárját Stanley Kubrick inspirálja

Az egyik kérdés a kedvenc filmjeiről szólt, és többek között megemlítette a Táncos a sötétben című Lars von Trier-filmet, melynek főszereplője Björk volt, valamint a Ragyogást. Azt is megtudhattuk, hogy ki és miért inspirálja őt az életben, melyre Thomas a következőképpen felelt.

„A fő inspirációt zenészek és filmkészítők adják. Björk és Stanley Kubrick valószínűleg a legnagyobbak számomra. Mindketten úttörők nyugtalan kíváncsisággal és szüntelen szélesítik a határaikat és kísérleteznek. Megváltoztattak tömeges egyezményeket és nyomot hagytak a művészetben, ami mindig erőteljesen befolyásos lesz, maguk mögött hagyva egy hihetetlen örökséget.”

Nem csoda, hogy két ilyen embert tart a legnagyobbaknak, hiszen Thomas maga is újítónak számít zenei téren, illetve szeretne több időt tölteni a kamera túloldalán is. Annak idején nem volt hajlandó olyan zenét csinálni, amit megkövetelt tőle a stúdió, ezért a kezébe vette az irányítást és megalkotta a saját zenei műfaját, az elektrofolkot, melyben a klasszikus zenét keveri az elektronikussal.

A sikeres sorozat sztárja nagyjából 15 éves korában kezdett el dalokat írni, bár a zenével már korábban is foglalkozott. Miután elkezdte kifejezni önmagát a zenéjében, 2008-ban megjelentette első albumát, Psyanotic címmel. Thomas azóta se hagyta abba a zenélést, bár teljes új albumot nem adott ki, de dolgozik rajta, folyamatosan ír és vesz fel dalokat. Jelenleg egy duóban (Wylie Peyote) dolgozik együtt Ian Kruppal, akivel írtak is egy számot Thomas közelgő filmjéhez, az Angel's Cresthez. A film előzetesében és a végefőcímnél is lehet hallani a Drift című dalukat.

Stanley Kubrick filmrendező volt, az ő nevéhez köthető a Mechanikus narancs, és Thomas egyik nagy kedvence, a Ragyogás is, mely az azonos című Stephen King regényen alapul. Mint említettük, Thomas szeretne rendezni és írni is, ahogy ezt már korábban is megtette a Whore című filmmel, melyben Rumer Willis és Megan Fox is szerepelt. Nem meglepő tehát, hogy ilyen ambíciókkal Kubrick az egyik inspirációja.

Jelenleg előkészületek folynak egy új filmjén, mely a Walk Of Fame munkacímet viseli és hat tinédzser prostituáltról szól, akik Hollywood utcáin próbálják valóra váltani közös álmaikat. A film valószínűleg nem mostanában fog elkészülni, hiszen Thomas gőzerővel dolgozik a Secret Circle forgatásán, és mielőtt belevágna a produkció gyártásába, megvárja, hogy a sorozat kap-e második évadot, hiszen így csak a szünetekben tud a filmmel foglalkozni. A színésznek rengeteg ötlete van talonban a jövőre nézve különböző műfajokban, beleértve egy olyan projektet is, melyben korábbi kollégája és jó barátja, Lena Headley játszaná a főszerepet.

Reméljük Thomas sokáig tartja fenn sokoldalúságát, hiszen nem csak színész, rendező, író és zenész, de fotográfus is, képeit pedig a régi myspace oldalán lehet megtekinteni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek