Starity

Justin Bieber a Twittert is uralja

2011. december 26. 14:02   |   Szerző: audrey

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tavalyi évhez hasonlóan idén elkészült az a lista, mely a Twitter legnépszerűbb trendjeit szedi sorba. 2011-ben a legtöbb mikroblog bejegyzés – nem meglepő módon – Justin Bieber nevéhez fűződik.

hirdetés
Justin Bieber a Twittert is uralja

Az év végéhez érve a HootSuite összeállította 2011 legtrendibb Twitter-topikjait. A lista szerint idén is Justin Bieberhez fúződik a legtöbb tweet. A kanadai tinisztárnak, aki a Youtube-tól kezdve a Facebookig minden internetes közösségi oldalt meghódított, nemcsak a népszerűsége ugrott meg óriási mértékben, hanem a bankszámlája is szépen gyarapodott: 2011-es keresetével Hollywood leggazdagabb tinijének számít jelenleg.

Második lett a futball – amely az idén Németországban megrendezett Női labdarúgó-világbajnokságnak köszönhetően óriási népszerűségnek örvendett a felhasználók körében.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán Lady Gaga található. Az énekesnő, akinek 17 millió követője van a Twitteren, májusban megjelent új albumával, és különc videóklipjeivel állandó beszédtémát biztosított a twitterezőknek. Bár az elmúlt időszakban a Jonas testvérek saját szólókarrierjük beindításával foglalatoskodtak, a rajongók körében még így is népszerűnek számítanak: a Jonas Brothers az ötödik legtöbbet trendelt a Twitteren.

Hatodik helyig tornázta fel magát a karácsony. A mindenki által várva várt kedves ünnep novemberben kezdett el a Twitterezők kedvencévé válni, és előreláthatólag januárig fog még a legnépszerűbbek közé tartozni. Hetedik helyen szerepel a Super Junior nevű koreai együttes. A 9 tagból álló fiúbanda a világ legnagyobb formációjának számít, Ázsiát már meghódították, így nem is csoda, hogy populárisak a Twitteren is. Nyolcadik a listán Britney Spears, aki körül zajlott az élet idén: kiadta hetedik stúdióalbumát, turnézott, illetve barátja, Jason Trawick meg is kérte az énekesnő kezét.

A földrengés, cunami és nukleáris válsághelyzet mindenki figyelmét Japán felé fordította. A Twitterezők körében is terítéken volt ez az esemény, amely így a kilencedik legnépszerűbb téma lett a mikroblogon. Felkerült a lista tizedik helyére a brit One Direction nevű formáció is. Az együttes rajongótábora az elmúlt időszakban óriási mértékben megugrott, így az öt fiúhoz kapcsolódó bejegyzések száma is megnövekedett a Twitteren.

A legnépszerűbb mozifilmek listáját Harry Potter és a halál ereklyéi vezeti, a legtrendibb amerikai sorozatnak pedig a Glee számít. A lista alapján 2011-ben a japán földrengés és a királyi esküvő volt a legvitatottabb téma a mikroblogon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek