Starity

A kifutók meghatározó férfimodelljei

2011. december 29. 10:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A férfiak körében is egyre elterjedtebb a modellszakma. A sokáig nők uralta kifutókon egyre többen képviselik az ellenkező nemet. Idén is összegezték az ikonoknak számító személyeket.

hirdetés
A kifutók meghatározó férfimodelljei

Gyönyörűek, gazdagok és rengeteg ember példaképei. Sokan így jellemzik a híres modelleket, mintha csupa móka lenne az életük. Holott ez egyáltalán nincs így: kifutóról kifutóra járnak, majdnem repülőgépeken élik az életüket. Ha pedig még nincs is befutott karrierje a modelleknek, nem csak a kimerítő munka az egyetlen gond, hanem sok esetben a megélhetés is. És ha valaki modellnek áll, folyamatos harcban kell állnia a saját testével. Pár pluszkiló nálunk semmi, náluk viszont a testük a „munkaeszközük”, a felesleg nagy gondot okoz nekik. Tehát nem irigylésre méltó a kifutók mögötti élet.

A szépségipar sokáig előnyben részesítette a gyengébbik nemet, de mára már ez is kiegyenlítődött, vannak külön férfiak részére kialakított márkák is. És most megtekinthetitek az elmúlt évek öt domináns férfimodelljét.

5. Brad Kroenig

Listánk utolsó helyén az 1979-es születésű amerikai Brad Kroenig áll. A sikeres focista karrier előtt álló férfi keresetkiegészítésképpen kezdett el modellkedni, és tutira nem bánta meg! 2002-ben már Mario Testino fotózta a D&G számára Naomi Campbell-lel. A nagy siker 2004-ben jött el számára, amikor a Chanel-vezér, Karl Lagerfeld felfedezte és a Fendi arcává tette. Ezek után már nem volt meglepő, hogy az egyik legkeresettebb modell lett, a karrierje magas ívben repült felfelé. Öt évig ő volt Lagerfeld kedvence, még könyvet is írt róla a német divatdiktátor. Természetesen az utánpótlás sem maradhat el: négyéves kisfia, Hudson, már végiglépdelt a Chanel kifutóján.

4. Tyson Ballou

A most 35 éves amerikai Tyson Ballou korán, mindössze 15 évesen kezdte a karrierjét. Akkoriban a legtöbb munkáját Texasban kapta, később elkezdett New Yorkban, a Ford Modellügynökségnél dolgozni. A sikert azonban az IMG-vel kötött szerződése jelentette: az ügynökségnél azon dolgoztak teljes erőbedobással, hogy az egyik legsikeresebb szupermodellé tegyék Tysont. Egy idő után sikerrel is járták, elvégre olyan munkákkal halmozták el őt, hogy hamar fel tudott kapaszkodni az élmezőnybe. Tyson végigvonult a D&G, Armani, Versace, Tommy Hilfiger, DKNY kifutóin. Mára már kevesebb munkát vállal, de még így is az ikonok között van számon tartva.

3. Tony Ward

A lista rangidős modellje, Tony Ward már közelebb van az ötvenhez, mint a negyvenhez, ugyanis 48 éves. Ő a mezőny legszínesebb egyénisége: a modellkedés mellett színészkedik, fest, fotóz és tervez is. 1983-ban aratta első nagyobb sikerét a Calvin Klein kampányfotói kapcsán. Később olyan fotósok harcoltak érte, mint Karl Lagerfeld, Steven Meisel, Steven Klein vagy éppen Terry Richardson. A DNS New York-i ügynökség modellje. Ward impozáns karriert tudhat maga mögött, mégis legtöbben Madonna kapcsán ismerik, ugyanis a 90-es évek elején egy párt alkottak, a férfi több zenei videoklipben kapott szerepet.

2. Gabriel Aubry

A 35 éves Gabriel Aubry hírneve szintén egy nőhöz köthető: volt feleségéhez, Halle Berryhez, aki megajándékozta egy csodaszép kislánnyal. De nem csak volt házassága miatt kéne rá figyelni: olyan márkák arca volt, mint a Versace, Tommy Hilfiger és Valentino. A Hugo Boss kampánnyal harmincezer dollárt keresett naponta, ezzel elérve az áhított szupermodell státuszt. Ennek is köszönhetően lett ő David Gandy előtt a világ legtöbbet kereső férfimodellje. Még egy valamit kell megemlíteni Aubryval kapcsolatban: a L'Uomo Vouge egyik kiadványában négy különböző tervező reklámarcaként jelent meg, és ez a mai napig egyedülálló!

1. Mark Vanderloo

Az ultrakarizmatikus 1968-as születésű holland modell, Mark Vanderloo a lista aranyérmese. Mark dolgozott a Trussardi, Donna Karan, Guess, Valentino és az Armani kifutóin is, de leghíresebb munkája a 2005-ös Hugo Boss fekete-fehér óriásplakátjai. Ő volt az első férfi, aki a Marie Claire címlapján szerepelt. A sikerét az is mutatja, hogy 1995-ben őt választották meg az év férfimodelljévé. Rövid ideig a spanyol modell, Esther Canadas férje volt a 90-es évek végén. Jelenlegi feleségével, a holland színésznő és modell Robine van der Meerrel két gyermeket nevelnek, Emmát és Markot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek