Starity

Lana Del Rey első albuma egyben az utolsó is?

2012. február 07. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2012 nagy szenzációjaként emlegették az év elején, ám amilyen hirtelen feltűnt, olyan hirtelen le is áldozik az indie új csillaga?

hirdetés
Lana Del Rey első albuma egyben az utolsó is?

Különleges stílus, egyedi hangzásvilág, jól kitalált életút és egy plasztikai műtét-botrány – ez 2012-ben a recept annak, aki üstökösként akar berobbanni a nemzetközi zenei életbe. Lana Del Rey tudta ezt (vagy legalábbis a managementje), és már 2011 őszén az idei év legnagyobb reménységeként emlegették. Szó esett arról is, hogy ő váltja majd Adele-t a képzeletbeli trónon, és hogy a 2012-es év csakis az övé lesz.

Egy emlékezetes, negatív visszhangú SNL-debütálás és egy szólólemez után úgy látszik, Lana mégis lehúzhatja a rolót. Fiatal kora ellenére saját bevallása szerint hét éve nem fogyasztott alkoholt, mivel előtte súlyos problémái voltak ebből kifolyólag. Korábban elmondta, hogy függősége időszakában születtek meg dalszövegei, így mondhatni, alkoholizmusának köszönheti eddigi karrierjét. Most viszont nagy meglepetést keltett a Vogue magazinnak adott interjújában, azt nyilatkozta, kiírt magából mindent, és nincs több mondanivalója a világ számára.

„Kétlem, hogy jelenlegi lemezen után egy újabb következik. Miről tudnék még írni? Úgy érzem, mindent elmondtam már, amit akartam.”

Nos, ez az egy albumnyi mondanivaló viszont nagyon jól teljesít a listákon, a Born To Die több országban is listavezető, és mint személyiség, felfigyeltek Lanára. Sokaknak ő egy meghatárosó stílusikon, és reméljük, nyilatkozata ellenére még később is hallunk felőle.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek