Starity

Feljelentették az állatokkal poénkodó Bochkorékat

2012. február 17. 09:09   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Morbid humorral szórakoztatták a közönséget a NeoFM-en a Bumeráng műsorvezetői. Az állatvédők a médiahatóságnál és a rendőrségen is feljelentést tettek.

hirdetés
Feljelentették az állatokkal poénkodó Bochkorékat

A WWF veszélyeztetett állatfajokról készült listája kapcsán kerültek szóba az állatok és az állatvédők a Bumeráng műsorában. Boros, Bochkor és Voga először a WWF-et bírálta: „Valószínűleg egy New York-i toronyház tetején, irodájukban, iszonyú sok pénzért siratják az oroszlánt, valójában semmit sem téve a kihalófélben lévő állatokért„ idézi a Blikk a műsorvezetőt.

De nem ezek a mondatok verték ki a biztosítékot a műsor hallgatói körében, hanem azok, amelyekben már az állatokkal kapcsolatosan poénkodtak, ugyanis Bochkor úgy gondolja az oroszlán ”nyulak módjára szaporodik, el kéne kötni a petevezetéküket„,míg Boros szerint „majd jönnek új állatok, mit sírunk ezen!”

A morbid humor itt még nem ért véget, az adásban elhangzottak többek között olyan mondatok is, hogy a haszontalan teknősöket miként kéne megölni. „Baltával szét, semmi értelmük, mosóteknőnek, éltek azok eleget!„

”Egyértelmű az állatvédők közössége elleni uszítás,és a bűncselekményi kategóriába tartozó állatkínzásra való felbujtás. Az iskolába igyekvő gyerekek hallhatták, melyik állatot, hogy kell bántalmazni„ – mondta a Blikknek a Csillagszem Alapítvány vezetője, Abonyi Mónika, aki a II. kerületi rendőrkapitányságon és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál is feljelentette a Bumerángot.

A NeoFM nem tervez szankiót az amúgy állatvédő műsorvezetők ellen, úgy gondolja ez a fajta humor csak a figyelemfelhívás egy eszköze, még bőven belefér a műsorba. Voga János szerint, ha ennyire félreérthetőek voltak a poénok, akkor ennyi erővel be kellene tiltani az összes állatos viccet a Tom és Jerryvel együtt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek