Starity

Magukra hagyják baglyaikat a Harry Potter-rajongók

2012. május 26. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Harry Potter bemutatása óriási keresletet generált a kedvencként tartott baglyok iránt, ám most, hogy a filmsorozat véget ért, a rajongók tömegével szabadulnak meg a madaraktól.

hirdetés
Magukra hagyják baglyaikat a Harry Potter-rajongók

2001-ben valóságos bagolymánia vette kezdetét, amikor bemutatták a Harry Potter sorozat első darabját. A Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint főszereplésével készült filmek rajongói tömegesen vásárolták a baglyokat, mivel a főszereplő, Harry Potter is tartott egy Hedvig nevű madarat. Az állatvédők már akkor kifejezték aggodalmaikat azzal kapcsolatban, hogy a ragadozó életformát folytató baglyok nem valók házi kedvencnek, az évekig fogságban tartott állatok pedig nem lesznek képesek önmagukról gondoskodni, ha visszakerülnek eredeti élőhelyükre, az erdőbe.

Úgy tűnik, nem hiába aggódtak, a sorozat utolsó darabját ugyanis tavaly mutatták be, a rajongók pedig sorra hagyják magukra a megunt állatokat az út mellett vagy az erdők szélén. Számos angliai állatmenhely kénytelen gondoskodni arról a több száz egykori kedvencről, akiktől most gazdáik megszabadultak.

A bagolytartás körülményessége miatt egyébként sem ajánlják ezeket a madarakat házi kedvencnek, hiszen a 6 méteres röptető és a speciális táp rengetegbe kerül, ennek ellenére sokan mégis kis lakásban és szűk ketrecben tartották őket.

A regények írónője, J. K. Rowling azt javasolja a rajongóknak, hogy a baglyok kedvencként tartása helyett inkább szponzoráljanak egy segítségre szoruló vadon élő példányt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek