Starity

Milyen trendek lesznek érvényben idén ősszel?

2012. augusztus 06. 10:10   |   Szerző: Bubii

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legtöbb fiatal belegondolni sem mer, hogy egy hónap múlva újra elő kell ásni a szekrény mélyéről a nyáron beporosodott füzeteket és tankönyveket - ám az előre gondolkodó emberek már ilyenkor el szokták kezdeni beszerezni az új évszakhoz megfelelő ruházatot. Mi összegyűjtöttük azokat a ruhadarabokat és mintákat, amik várhatóan vissza fognak köszönni kedvenc üzleteink polcain.

hirdetés
Milyen trendek lesznek érvényben idén ősszel?

Színek

Az Idei nyár legkedveltebb színei a neon színek, a mentazöld és a nude különböző árnyalatai voltak. Ősszel – ahogy lehűl a levegő –, általában az emberek önbizalma is visszaesik az öltözködés terén, így a kevésbé rikító színű ruhákat preferálják. A nyári színtrendekből a nude színek továbbra is megtalálhatóak lesznek a boltok választékában, emellett pedig a piros és vörös visszafogottabb változatai lesznek népszerűek.

Minták

Kevés olyan ember van, aki a nyár folyamán ne látott volna amerikai zászló mintájú és Union Jack-es ruhákban futkorászó lányokat, ám ez a minta szerencsére ritkábban lesz látható a boltok kirakataiban. A szintén közkedvelt virágmintával még találkozhatunk ritkán egy-egy kardigán formájában, de ez a minta is háttérbe fog szorulni. Ezek helyébe a boltok ruhatervezői előhúzták a tarsolyukból a pár éve „pihenő” military (katonai) mintát és az örök trendben lévő geometriai mintákat. Emellett közkedvelt lesz még az állatminta is – nem, nem a párduc és egyéb szafari állatok bundáját jelképező mintákra gondolunk, hanem szó szerint állatmintára: egyes blúzokon apró, ismétlődő állatokról van szó. Csak hogy pár példát említsünk: papagáj, róka, macska, kígyó, kutya és még számos más állattal találkozhatunk majd ősszel, nem csak élőben.

Peplum


Fotó: Style And Blog

A peplum szoknyák formájában robbant be a divat világában tavasszal, ám azóta már pólókon is lelkesen alkalmazzák a divattervezők. A sztárok is nagyon kedvelik, többen jelentek meg már hasonló fazonú ruhákban a vörösszőnyegen. Hogy mi is az a peplum? A szoknya vagy egy ruha körül egy plusz, rövidebb, fodros réteg, ami végigfut a ruha körül, így homokóra alakot kölcsönöz viselőjének. Szinte minden boltban már hónapok óta megtalálható ez a fazon, így mindenki a pénztárcája szerint válogathat.

Cipők

A papucsokat és szandálokat sajnos le kell váltanunk kicsit zártabb cipőkre, amire az üzletekben rengeteg féle variáció közül válogathatunk. Tavasz óta tinédzserek ezrei előszeretettel viselik a deszkás cipőket, amit különböző márkák különböző színekben és mintákban árusítanak. Aki egy kicsit nőiesebb és egyedibb lábbelire vágyik, az felkeresheti az úgynevezett loafers-eket. Ezekből a cipőkből idén a legdivatosabbak a párducmintás (ezzel ellentmondva a mintatrendeknek), az egyszínű és a szegecses változatok.

Hipster-stílus

Amerikában már év eleje óta hódít ez az őrület, ám mi kis hazánkban még csak töredéke köszöntött be. Az úgynevezett hipsterek előnyben részesítik az univerzum mintát, a szegecseket és a kereszt szimbólumot minden területen: nadrágokon, pólókon, körmökön és ékszereken. Általában az előző pontban leírt deszkás cipőket és extrémen magas platformcipőket viselnek cipőként.

Természetes a pontokban összeszedett trendek mellett lesznek még másféle ruházati cikkek is lesznek a boltokban, de ezek a ruhadarabok fogják nagy valószínűséggel uralni az üzelteket és az emberek ruhatárát. Hogy kinek melyik stílus, szín és fazon tetszik már ízlés kérdése.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek