Starity

Jennifer Lawrence 10 millió dollárt zsebelhet be a Futótűzért

2012. augusztus 08. 08:08   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 21 éves színésznő jelentések szerint „mindössze” 500 ezer dollárért bújt Katniss Everdeen bőrébe a trilógiakötet filmadaptációjának első részében, amely eddig 683,8 milliót hozott a mozikasszáknál. A stúdió ezzel a csekély mértékű fizetésemeléssel látszik kifejezni elégedettségét a film illetve Ms. Latrence teljesítménye iránt.

hirdetés
Jennifer Lawrence 10 millió dollárt zsebelhet be a Futótűzért

Megbízhatónak tűnő információk szerint a színésznő Lionsgate-tel kötött szerződésének újratárgyalása lassan befejeződik, és az üzlet nyélbeütése után Az éhezők viadala-széria második részéért akár 10 millió dollár ütheti a markát. Lawrence eredeti félmilliós béréhez ugyan még hozzáadódtak a film bevélelétől függő extra juttatások, de ez messze nem közelítette meg a most szóban forgó összegek nagyságát.

A film másik két sztárja, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth szintén számíthatnak hasonló pénzügyi növekedésre, bár a The Hollywood Reporter forrásai szerint ez messze nem fogja megközelíteni a – 2011-ben Oscarra is jelölt – színésznő bevételét, hisz ő szerepéből adódóan jóval többet cipel a franchise terhéből, mint társai.

Ez a fajta béremelés persze nem idegen a folytatásos sikerfilmek történetében. A hasonló korosztályban népszerű Alkonyat színészei szintén komoly fizetésemelésekben részesültek az első film sikere után, a Harry Potter-filmek sztárja, Daniel Radcliffe, pedig az évek során 250 ezres kezdeti bérét 50 millióra növelte a sorozat kétrészes fináléjában vállalt szerepéért.

Az éhezők viadala pénzügyi sikere már csak azért is figyelemreméltó, mivel Gary Ross rendezése alatt az ambíciózús futurisztikus disztópikus történet hozzávetőlegesen alacsony, 80 millió alatti költségvetésből készült, amely összeg jócskán megtérült már a mozi nyitóhétvégéjén.

A fiatal sztárnak mindenesetre láthatóan esze ágában sincs megállni, hogy vaskos bankkötegeit számlálja; a közeljövőben három filmje debütál a mozikban, miközben már Az éhezők viadala, illetve az X-Men új részét forgatja. Emellett pedig éppen egy új dráma, a Chris Terrio forgatókönyve alapján készülő The Ends of Earth egyik főszerepéért tárgyal, amiről Harvey Weinstein, a TWC stúdió társelnöke így nyilatkozott:

Jennifer Lawrence egy edzett veterán készségével veti bele magát mindenbe, amit csinál, és felvillanyoz minket, hogy ismét vele dolgozhatunk” – utalt ezzel Weinstein egy Lawrence-szel közös korábbi projektjükre, a Silver Linings Playbookra, amely idén novemberben kerül a mozikba.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek