Starity

Folytatásokkal nyomul az NBCUniversal

2012. szeptember 14. 10:10   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Érkezik a Ted 2, több Bourne hagyaték-film és annál is több Halálos Iramban-film, évenként két animációs filmet készít a stúdió, aminek 18 hónapon belül folytatás kell.

hirdetés
Folytatásokkal nyomul az NBCUniversal

Az NBCUniversal vezetője, Steve Burke elmondta, cége azért tudja felvenni a harcot a többi filmstúdióval mert az NBC velük ellenben ütős stratégiával rendelkezik. Steve elárulta hogy a stúdió törekszik az évi legalább kettő animációs sikerfilmre, amelyeket direkt folytatásosra terveznek, így ha ez elnyeri a nézők kedvencét, 18 hónapon belül folytatást terveznek a projektnek, ha pedig megbukott a film, a lezáratlan happy end fiókok aljára kerül, amiket évekkel később feldolgozások formájában láthatunk majd viszont. A stratégia nem köti ki, hogy a többi franchise filmnek – például a Halálosabb Iramban -, szintén 18 hónap legyen az átfutási ideje, a főnök úgy fogalmazott, „amint lehet”.

A tavalyi év legnyerőbb filmes műfaja az animációs volt, idén eddig pedig a szuperhősös akciós filmek, erre alapoz az NBC, amely megerősítette, hogy a cég nem engedhet meg magának akkora finanszírozási bukást, amekkorát a Csatahajó és az Ötéves jegyesség című film okozott, ezért a stúdió többet fektet be a franchise projektekbe és annak folytatásaiba.

Tekintettel arra, hogy a tavaly legtöbbet hozott filmek animációsak, az NBC folytatni kívánja saját animációs filmjeit újabb részekkel. Burke biztosított mindenkit, hogy a Gru és a The Lorax folytatása is érkezik, reményei szerint mindkettő jövőre. Azt is bejelentették hogy átalakítják az NBCUniversal kalandparkokat, mert az nem kap elég figyelmet, de remélik hogy karaktereik több érdeklődőt vonzanak majd.

Burke szerint a Ted óriási siker volt, ezért minél hamarabb elkészítik annak folytatását, ahogyan a Bourne hagyaték című filmnek is készül már a következő epizódja, aminek újból lezáratlan véget adnak. A Halálos Iramban hatodik része 2013-ban érkezik a mozikba, de már most két filmre elég ötlettel állt elő a stúdió, így még legalább két részen keresztül figyelhetjük Dominic Toretto állandó menekülését a rendőrök elől.

A legutóbbi sajtókonferencián elismerte, hogy a cég sokat bukott idén, de reményeik szerint a stratégia követése jövőre behozza a kiesett összeget, még akkor is, ha ezentúl a folytatásos franchise projektekbe több pénzt fektetnek. Steve egy újságíró kérdésére azt felelte, hogy a projektekhez kellő összeget a stúdió nehezen, de valószínűleg ki tudja majd facsarni, bár az még nem megerősített, hogy honnan szerzik meg azt a pénzt, amivel a sztárokat egy vagy akár több folytatásra is ráveszik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek