Starity

Sztár-madárijesztőkkel és -szobrokkal gyűjtenek pénzt

2012. október 14. 16:04   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Somerset városában egy rákos kisfiúnak pénzt gyűjtenek, sztár-madárijesztőkkel és -szobrokkal lehet fényképezkedni – tolonganak az emberek.

hirdetés
Sztár-madárijesztőkkel és -szobrokkal gyűjtenek pénzt

A hatéves Harvey feltehetőleg az egyetlen ember a világon, aki Down-szindrómában és neuróblasztóma betegségben is szenved, egyszerre. Előbbi egy veleszületett kromoszóma-rendellenesség, utóbbi az idegrendszer rosszindulatú daganata. Somerset egyik lakója úgy döntött, hogy segít a szülőknek pénzt szerezni, akiknek még 300.000 fontra lenne szükségük, hogy gyereküket Németországba vagy Amerikába tudják reptetni életmentő műtétekre. Már minden készen áll, csak a pénz hiányzik.

Egy somerseti nő eldöntötte, hogy művészi munkáival bárki lefényképezkedhet, aki szobronként két fontot fizet. A művésznő és szintén artista férje hulladékokból, papírból, szalmából, újságokból, fadarabokból készíti a madárijesztőket, kiegészítőkkel felöltöztetve, amiknek a tetejére sztárok fejeinek hű mása kerül. A maszkokat saját maguk készítik, a férj állítólag filmek forgatásán dolgozott, és maszkokat készített. A nyugdíjas házaspár Somerset parkjaiban helyezte el műveit, a város központjában pedig az agyagból készült szobrok mellett lefénykepezkedni. A szobrok ülő helyzetben vannak elhelyezve a padokon, és mindenféle kiegészítővel ellátva várnak a jólelkű emberekre.

A pénzgyűjtés eddig nagyon jól halad, a This Is Bristol weblap állítja, hogy a George Michael fejével díszített szobor és a Vilmos–Kate-szalmamű a legnépszerűbb. Amy Winehouse szobra is elég sikeres, fekete hajába hétfő óta több csat és hajgumi is került. Eddie Edwards síugró- és az 1988-as Calgaryban rendezett játékokon vált világhírűvé, teljesen amatőrként szabadkártyával vehetett részt az olimpián, ahol normál- és nagysáncon is elindult, természetesen utolsó lett, de talpon maradt. A róla készült szobor a sportolók közti legjobban sikerült és legnépszerűbb, a héten kapott rendes síszemüveget, és sajtcédulákat ragasztottak a síruhájára. George Michael kezébe egy műanyag mikrofon került, a felöltöztetett Gandalf és Frodo (madárijesztők) ujjain gyűrűk villognak. David Tennant szobra is kapott néhány kiegészítőt. A Dokinak már annyi szonikus csavarhúzója van, hogy azok kilógnak a zsebeiből, teleírt sajtcédulák, nagyító, egy műanyag koponya és partiszemüveg „díszíti” a Doktort. Október 28-áig lehet lefényképezkedni a többi „sztárral” is, helyet kapott a parkban David Beckham, Gary Barlow, Simon Cowell, Edith Piaf, és Grace Kelly is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek