Starity

Kit Harington: „Egy Karib-tenger kalózai stílusú film jól jönne!”

2012. október 16. 17:05   |   Szerző: Ellie Andrews

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kit Harington, az angolok legújabb reménysége nyíltan beszél terveiről, folyamatban lévő munkáiról, vágyairól.

hirdetés
Kit Harington: „Egy Karib-tenger kalózai stílusú film jól jönne!”

Az ifjú brit tehetség neve a tévénézők számára már minden bizonnyal ismerősen cseng, hiszen a Trónok Harca című HBO sorozatban játszott fontos szerepe által mostanra már elég nagy rajongó tábort tudhat maga mögött. Kit Harington célja azonban az, hogy minél több műfajban megmutathassa, mire képes és szeretné szélesíteni a repertoárját.

A hétvégén New Yorkban járt, hogy főszereplő társa, Adalaide Clemens, valamint a rendező Michael J. Bassett társaságában népszerűsítse első mozifilmje, a Silent Hill: Revelation 3D-t. A horror rajongók nagy örömére a mű hamarosan látható lesz a hazai mozikban is, a világpremier pedig ez év október 26-án esedékes. Kit szerepe szerint Vincentet játssza, akinek karaktere a népszerű számítógépes játék hódolói által ismerttől jelentősen eltér. Azonban a rendező, és Kit véleménye szerint, aki a játéktól elvonatkoztatni képes és egyszerűen csak szeretné élvezni a filmet, annak tetszeni fog az alkotás ezekkel a változtatásokkal is.

Ám nem ez az egyetlen meglepetés, amit a fiatal színész tartogat rajongói számára. Míg arra mindig nagyon vigyáz, hogy a Trónok Harca 2013 tavaszán induló harmadik évadjáról elővigyázatosan nyilatkozzon, addig más projekteiről szívesen beszél kérdezőinek. Az egyik legnagyobb dobása a szintén jövőre debütáló fantasy film, A hetedik fiú, melyben a legendásan zseniális Jeff Bridges, a méltán népszerű Julianne Moore, és a műfaj kedvelői előtt ismeretes, fiatal Ben Barnes oldalán nyújt majd reményei szerint emlékezetes alakítást. Bár Kitet ez ügyben is bizonyos titoktartás kötelezi, annyit azért elárult, hogy az előzetes tervek szerint trilógiát szeretnének készíteni. A filmek alapjául a Joseph Delaney által írt, három részes könyvsorozat szolgál. „Komolyan hiszem, hogy amihez Jeff Bridges adja a nevét, az csak jó lehet – mondja Kit. – Jeff egyszerűen fantasztikus ebben a filmben. Van valami szürreális, valami egyedi, valami nagyon eredeti abban, amit csinál ezzel a szereppel. Tudod, ez olyasmi, mint amikor felmerül benned a kérdés, hogy ő most őrült, vagy briliáns. Én azt hiszem briliáns.” Ezen kívül úgy gondolja, van még valami, amiért a rajongók lelkesedni fognak. „Több közös jelenetben szerepeltem együtt Jeff Bridgeszel és Julianne Moore-ral. A Nagy Lebowski óta most játszottak először újra együtt. Szóval olyasvalaminek voltam a tanúja, ami a filmtörténelem szempontjából fontos momentum.”

A tavaly év végi tervek szerint idén márciusban Kit hazánkban forgatta volna a Warner Bros által először berendelt, majd váratlanul, szinte az utolsó pillanatban lefújt Arthur és Lancelot című nagyszabású fantasyt. „Igen, ez még mindig a jövő zenéje – vonja meg a vállát a fiatal színész. – Azt hiszem úgymond polcra rakták ezt a tervet. Nem tudom mi van vele, hol tartanak a tárgyalások. A dolgok hivatalos állása szerint még mindig az enyém a szerep, amennyiben a film valóban elkészül. De szerencsétlenségünkre mindenki visszadobta a projektet.” Kit ezen mozi kedvéért Arthur király bőrébe bújt volna. „Briliáns volt a forgatókönyv. Joel Kinnaman játszotta volna Lancelotot, de végül egyszerűen nem valósult meg.”

A jövő év elején viszont végre olyasmibe vágja a fejszéjét, amiben még sosem volt része. Akkor kezdik ugyanis a Greenland Time című thriller forgatását, melyben karaktere ittas állapotban autóbalesetet okoz, ami során egy gyermek életét veszti. A gyászoló anya szerepében Vera Farmiga fogja megcsillogtatni tehetségét. „Nagyon-nagyon várom már a forgatást - nyilatkozza Kit. – Bizonyos tekintetben ez egy pszichológiai vonatkozású thriller az én és Vera karakterének szempontjából bemutatva, a bűn és a bűnhődés valódi értelmével foglalkozik. És gyönyörűen van megírva.” Megelégedettsége és izgatottsága egyértelmű, de mivel a mindig jobbra vágyó, saját bevallása szerint is „túlzóan angol” természete alapján egy kis félig komoly tréfálkozásra általában kapható, így sóhajtva, halkan azért megjegyezte még: „És ismét! Greenlandre kell utaznom ezért. Még soha nem dolgoztam sehol, ahol meleg, száraz idő lett volna, mindig csak hideg, meg eső. Egy Karib tenger kalózai stílusú film igazán jól jönne már.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek