Starity

Jennifer Lawrence az év kiemelkedő előadója

2012. november 29. 07:07   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Santa Barbarában 28. alkalommal megrendezett nemzetközi filmfesztivál minden évben díjazza az év legkiemelkedőbb színészi teljesítményét. A patinás díjat a február 2-án megrendezendő átadón ezúttal Jennifer Lawrence veheti át.

hirdetés
Jennifer Lawrence az év kiemelkedő előadója

A 22 éves színésznő nem akármilyen évet tudhat maga mögött, Az éhezők viadala világszerte közel 700 millió dolláros bevételre tett szert, és a kritikusoktól is kedvező fogadtatásban részesült. Lawrence újabban mégsem ez, hanem legújabb filmje, a Silver Linings Playbookban nyújtott alakítása miatt került ismét a középpontba.

David O. Russell dramedyjére először Torontóban figyeltek fel, ahol is elnyerte a fesztivál legrangosabbnak számító közönségdíját. Azóta a film az amerikai nézőközönség előtt is bemutatkozott, a héten pedig az Independent Spirit Awards-on 5 jelölést is begyűjtött, köztük a legjobb női (Lawrence) és férfi (Bradley Cooper) színész kategóriákban. Lawrence-et magát a legkomolyabb esélyesként tartják számon az idei díjszezonban a fiatal ex-szexfüggő özvegy megformálásáért. A Playbook hazánkban január 10-étől lesz látható Napos oldal címen.

A Santa Barbara-i fesztivál a korábbi években olyan színészeknek ítélte ezt a díjat, mint Viola Davis, James Franco, Colin Firth és Helen Mirren.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek