Starity

A 20 éves Miss USA lett az idei Miss Universe

2012. december 20. 12:12   |   Szerző: Bogi13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lezajlott a 61. versenye a Miss Universe-nek, melyet december 19-én rendeztek meg Las Vegasban. A döntőn az angolai Leila Lopes adta át koronáját a győztesnek, aki ezúttal Miss USA, azaz a 20 éves Olivia Culpo lett.

hirdetés
A 20 éves Miss USA lett az idei Miss Universe

2012 december 2–3. között indultak a versenyzők a világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték-központjába, Las Vegasba. Ebben az évben, csak úgy, mint tavaly, 89 lány szállt harcba a koronáért.

December 14-én lezajlott a National Costume Show, mely végén kihirdették a 15 legjobb népviseletet, mely között ott volt Panama, Peru, Mexikó, Aruba és Guatemala ruhája is, a különdíjat végül Kína versenyzője vihette haza. Majd nyilvánosságra hozták, ki nyerte el a Miss Fotogén különdíjat, aki Miss Kosovo, Diana Adviu lett.

A fináléra december 19-én került sor a Planet Hollywood Kaszinóban. A versenyt a lányok egyenkénti bemutatkozása nyitotta majd kihirdették a legszebb 16 versenyzőt, akik közül kikerült a győztes. A 16 legszebb lány között Lengyelország, Peru, India, Törökország, Horvátország és Koszovó képviselője állhatott. A top 10 közé Magyarország, Dél-Afrika, Oroszország, Mexikó és Franciaország versenyzője került. Hazánkat Konkoly Ági képviselte, és az eddigi legjobb magyar eredménnyel zárta a versenyt azzal, hogy a legszebb 10 versenyző közé jutott.

Az estélyi ruhás kör után kihirdették azt az öt lányt, akinek interjút kellett adnia élőben. Ez után kialakult a végleges sorrend. Az ötödik helyezett Miss Brazil lett, a negyedik helyet az ausztrál versenyző tudhatta magáénak, a harmadik helyen Venezuela küldöttje végzett, a második a Fülöp-szigetek versenyzője lett, a 2012-es Miss Universe pedig a 20 éves Miss USA, Olivia Culpo lett, akinek Leila Lopes adta át koronáját.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek