Starity

Az idei év legnagyobb bevételt hozó sztárjai

2012. december 30. 22:10   |   Szerző: marvellany

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Forbes idén is listát írt azokról a sztárokról, kiknek lehet a legtöbb jegybevételt köszönni.

hirdetés
Az idei év legnagyobb bevételt hozó sztárjai

Robert Downey Jr. hozta az idei legnagyobb bevételt, közel 1,5 milliárd dollárt köszönhetnek a stúdiók neki. 2012 legnagyobb kasszasikerű filmje a Bosszúállók volt, amelyben ő játszotta a Vasembert. A magazin szerint az ő személyiségének köszönhető a magas bevétel, ami a kezdő hétvégén rögtön 207 millió dollár volt.

A Forbes listája az Alkonyat Bellájával, Kristen Stewartal folytatódik. 1,2 milliárd dollárt hozott a stúdióknak. A mozi sorozat befejező része 772 millió dollárnyi jegybevétellel zárult. A Hófehér és a vadászra pedig eddig 397 millió dollár értékben vásároltak jegyeket. Harmadik helyen Christian Bale áll az 1 milliárd dollár bevételével. A legnagyobb sikert a Batman-trilógia hozta neki.

Daniel Craig, azaz a mostani James Bond 951 millió dollárt keresett a filmgyárosoknak. A 007-es filmek 23. filmje, vagyis a Skyfall, már közel 1 milliárd dolláros jegybevételnél tart. Másodszor neki a Casino Royale aratott hasonló sikert a 600 millió dollárjával.

A lista Robert Pattinsonnal folytatódik. Az Alkonyat 793 millió dollárt hozott a stúdióknak, ami az 5. helyre volt elég. Nem volt neki több nagyobb kasszasikerű filmje. 6. helyen Taylor Lautner áll. Ő 779 millió dollár nyereséget hozott. Az Elhurcolva című filmben játszott, amiből 82 millió dollárnyi jegybevétele volt.

A Forbes lista 7. helyét Andrew Garfield A csodálatos Pókember 752 millió dolláros jegybevételével foglalta el. Nem sokkal maradt le mögötte Jennifer Lawrence 748 millió dollár jegybevételével. Az Éhezők viadalával közel 687 milliót hozott a stúdiónak.

Will Smith a Sötét zsaruk című filmmel 624 millió dolláros hasznot hozott. Mark Wahlberg pedig a 10. helyen áll az 598 milliós bevétellel. A Teddel 502 millió dollárt szerzett.

Az idei év listája így zárult. Jövőre is reméljük, legalább ilyen jól teljesítenek kedvenceink.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek