Starity

Sztárok, akik ugyanazt csinálják a filmplakátokon

2013. január 20. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összegyűjtöttünk 17 filmsztárt, akiknek a filmes poszterei szinte ugyanolyanok.

hirdetés
Sztárok, akik ugyanazt csinálják a filmplakátokon

Pisztoly a kézben, feltartott kezek – alábbi cikkünkben 17 olyan színészt és színésznőt mutatunk be, akik cselekedete, viselete, grimasza már-már jellegzetessé vált, és több moziplakáton is ugyanazt a hasonlóságot vélhetjük felfedezni.

Jennifer Aniston mindig boldogtalan

Ahhoz képest, hogy a színésznő állandóan vígjátékokban és romantikus filmekben szerepel, a poszterekről süt, hogy kedve sincs az egészhez. Kifejezéstelen, unott, beletörődött, sőt, egészen szomorú arckifejezést vág a legtöbb plakáton.

Anne Hathaway mások előtt áll

Az Egy nap sztárja legtöbbször főszerepbe kerül a plakátokon, kollégái vagy a homályba vagy a láthatatlanság ködébe vésznek.

Kevin Bacon az ember lelkébe bámul

Az X-Men: Az elsők főgonoszától a rideg tekintet sem áll messze: néhány filmjének promóciós fotóin rendkívül ijesztő pillantással küldi depresszióba az embert.

Jim Carrey széttárja a kezeit

A színész számtalanszor megmutatta, arca mennyire nyúlékony, a posztereken viszont a kezeinek enged szabad teret: ujjait széttárva emeli magasba őket.

Colin Farrell mindig a kép csücskébe bámul

Az egyik legfeltűnőbb jelenséget a Hét pszichopata és a Si-cu sztárja okozza, aki a moziplakátokon a jobb felső, a bal felső, a bal alsó vagy a jobb alsó sarokkal szemezget, mintha onnan várná a megváltást.

Tom Cruise csak profilképet mutat

Katie Holmes exférje mindig arcának jobb oldalát mutatja, lehet a film akció, vígjáték vagy sci-fi, Tom mindig megmutatja, mennyire előnyös arcának jobb fele.

Denzel Washington kerüli a szemkontaktust

A színész jobbra, balra, maga elé vagy felfelé néz, de sosem a kamerába, és ez elmondható a plakátokon szereplő kollégákról is. Filmszerepeihez illően egyébként nem is mosolyog, mindig drámai arcot vág.

Johnny Deppnek sosem látszik teljesen a feje

Deppet kikiáltották egyszer az év kalapos emberének, mivel állandóan fejfedőt hord, de ez leginkább a filmplakátokon tűnhet szembe, a színésznek ugyanis sosem látszik teljesen a feje egésze. Legtöbbször kalapot vagy kendőt visel, de ha egyiket sem, egyszerűen homloktól felfelé nem láthatjuk.

Eddie Murphy mindig felhúzza a szemöldökét

Amellett, hogy állandóan bajuszot visel, a Beverly Hills-i zsaru sztárja állandóan felhúzott szemöldökkel köszön vissza ránk a poszterekről, mintha ő maga is kételkedne abban, amit csinál.

Jackie Chan ökléé vagy talpáé a főszerep

Bármilyen filmben, legyen az akció vagy vígjáték, is játszik, a színész feje valahogy mindig kisebb a végtagjainál, a posztereken előnyt élvez az ökle és a cipője talpa.

Jet Linek csak egyetlen szemüvege van

Az akciósztár négy különböző film plakátján is ugyanabban a jellegzetes napszemüvegben látható, igazán beruházhatna egy újra.

Jack Nicholson megmutatja a foga fehérjét

Legyen az dráma, vígjáték vagy thriller, Jack Nicholson mindig mosolyog vagy vicsorít a filmes plakátokon, A ragyogás című klasszikus horrorból több poszter is készült, sőt, többen ki is figurázták.

Steven Seagalhoz fegyver nőtt

Az akciósztár rászolgált a hírnevére: számos legendás mozifilmben szerepelt, amelyek plakátjain állandóan fegyvert hord magánál, legtöbbször céloz, vagy maga mellé emeli.

Steve Martin állandóan grimaszol

A színész valahogy sosem tudja, hogy mi folyik körülötte. Legtöbbször beletörődött, megilletődött arcot vág, vagy jellegzetesen kikerekíti a szemeit és grimaszol.

John Travolta mindig különcködik

A Grease sztárja többnyire kollégáitól elkülönítve szerepel a plakátokon: vagy a filmcím, egy harmadik ember, vagy a színészek nevei választják el egymástól a főszereplőket.

Jean-Claude Van Damme befeszít

A legendás akciósztár állandóan a jobb felkarját mutogatja, ráadásul legtöbbször „harci állásban”, terpeszben áll.

Bruce Willis mindig takarásban van

A Die Hard-filmek főszereplőjének arca sosem látható teljes egészében, vagy lemarad a képről, a sötétbe vész, kolléga takarja el, vagy egyszerűen csak profilból mutatkozik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek