Starity

James Phelps: így lett Fred Weasley-ből Woody Allen

2013. február 06. 09:09   |   Szerző: Kazuo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

James Phelps egyik interjújában érdekes kulisszatitkokat árult el a The Boy Who Was Woody Allenről.

hirdetés
James Phelps: így lett Fred Weasley-ből Woody Allen

Mint ahogy arról nemrégiben értesült a média, James Phelps, a Harry Potter egykori Fred Weasley-je színpadra fog lépni február 6-án, 7-én és 8-án. A darab címe a The Boy Who Was Woody Allen, amelyben a híres színész főszerepet kapott.

Nemrég a This Week London készített egy rövidke interjút Jamesszel, aki lelkesen mesélt a műről és az azzal kapcsolatos érdekességekről.

– The Boy Who Was Woody Allen ez a darab címe. Tudnál nekünk egy kicsit mesélni róla?

– Igen, ez egy nagyon jópofa cím. Én játszom John O’Learyt, aki elhatározza, hogy otthagyja az iskolát és ő lesz Woody Allen. Azonban a siker után megtanulja azt, hogy nem egészen úgy van alakulnak a dolgok, ahogy ő azt gondolja.

– Melyik kategóriába sorolnád be ezt a darabot? Ez egy vígjáték? Ez olyan szürreálisan hangzik.

– Nagyon is vígjáték! Szerintem ez egy nagyon jó és mókás vígjáték-musical lehetne.

– Hogyan keveredtél bele ebbe a projektbe? Ki van még benne?

– Mindig is szerepelni akartam színházakban, és néhány héttel ezelőtt megkaptam a The Boy Who Was Woody Allen forgatókönyvét, és azt is megkérdezték tőlem, hogy érdekelne-e a szerep. Imádtam a forgatókönyvet, és utána találkoztam is Adam Morley-val (rendező) és Geoff Morrow-val (író), akiknek azonnal igent mondtam a szerepre.

– Szereted Woody Allent? Van kedvenc filmed tőle?

– Nagy Woody Allen-rajongó vagyok, és nagyon szeretem tőle az Annie Hallt, de nekem a Banánköztársaság az abszolút kedvencem tőle.

– Megnéztél pár Woody Allen-filmet annak érdekében, hogy azonosulni tudj vele?

– Megnéztem egy párat: Annie Hall, Banánköztársaság, Manhattan, Csillagporos emlékek... nem volt a legrosszabb „házi feladat”, amit valaha kaptam.

Sokszor szerepeltél filmekben. Melyik a jobb, a filmben való szereplés vagy a színházban való szereplés?

– Nekem ez az első színházi fellépésem! De néha úgy éreztem, ez az, amit mindig is csinálni akartam. Nagyon különbözik a filmezéstől: ha a filmben hibázol, akkor leáll a forgatás, és a hibás részt kivágják a filmből. Viszont a színházban, ha hibázol, akkor nem tudsz mit tenni. Imádkozok érte, hogy ez ne történjen majd meg velem.

– Mesélnél nekünk egy vicces Harry Potter-es történetet?

– Orlandóban voltunk, mivel részt akartunk venni a Harry Potter Varázsló Világ megnyitóján, és egyik este Oliver (a testvérem), Ruper Grint és én kikapcsolódásképpen elmentünk egy szórakozóhelyre, a Rising Starba (ez egy karaokezásra alkalmas hely). Amikor pedig egy számot akartunk elénekelni, akkor vettük észre, hogy az ott lévő emberek nagy része Harry Potter-rajongó...ekkor gondoltuk azt, hogy nem lesz valami könnyű dolgunk.

– Az előadás a Pleasance Londonban lesz. Van valamilyen terved a jövővel kapcsolatban, esetleg elmész egy afféle turnéra?

– Ez az, ami nagyon érdekes, egyelőre nem tudom, hogy mekkora sikere lesz az előadásnak, ez csak egy úgynevezett „próbafellépés” lesz. Ez körülbelül olyan, mint egy zenekar legelső fellépése a hírnév előtt. Ha ez lemegy, és minden jól fog alakulni, akkor elmegyünk egy turnéra, igen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek