Starity

Klippremier: Paramore — Now

2013. február 13. 10:10   |   Szerző: dijansalihu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Április 5-én jelenik meg az együttes negyedik stúdióalbuma, melyről az első dal január 22-én debütált a FueledByRamen YouTube-csatornáján. A számhoz elkészült a klip is, melynek képi világa elég gazdagra, ugyanakkor szokatlanra sikerült.

hirdetés
Klippremier: Paramore — Now

Robban egy kézigránát Hayley mellett – így kezdődik a Paramore vadiúj klipje, mely az énekesnő feltámadásával folytatódik: „Mintha felébrednék a halálból és mindenki rám várna” – tükrözi a látottakat a dalszöveg.

Alig pár napja jelentette be az együttes, hogy mikorra várható a klip, már meg is jelent videó. A Now című dalhoz forgatott kisfilm éppen olyan szokatlanra sikerült, mint a szám, mely megosztotta a rajongók véleményét; míg a fanatikusok egy része folyamatosan a replay gombot nyomogatja, a rajongók másik része csalódott a bandában, hiszen az együttestől nem ezt a stílusvilágot szokták meg az alternatív rockot kedvelők.

„Veszítsd el a csatát, nyerd meg a háborút. Visszahozom a süllyedő hajóm a partra” – énekli Hayley Williams, akit a harmadik legdögösebb nőnek választottak a napokban. Nemcsak a dalszöveg egy része, de a klip előzetese is arról árulkodott, hogy egy háborús helyszínen fogjuk magunkat találni. A jelenet egy elhagyatott, lepusztult mezőn játszódik, ahol talán egy félresikerült paintballcsata és egy háború kereszteződését láthatjuk. A sci-fi jellegű klipet Daniel Cloud Campos, a Step Up mozi táncosa rendezte, aki többek között dolgozott már együtt Madonnával és Britney Spearsszel is.

Érdekesség, hogy a klip magyar idő szerint percre pontosan hajnali 1.23-kor debütált február 12-én az amerikai MTV csatornán – ahogy az be is volt jelentve. A YouTube-premierig még egy napot várnia kellett a nagyérdeműnek; a videó magyar idő szerint február 13-án hajnali 1.23-kor jelent meg a videomegosztó csatornán.

„Megvan az ideje, hogy mikor és hol haljunk meg, de ez nem az!” – hallhatjuk a refrént, mely után a másfél méteres énekesnő kitépi magát az ellenfél karjaiból és nekiront a hatalmas hadvezérnek, hogy legyőzze őt. Talán ez a legszívszorítóbb jelenet, hiszen Hayley megöleli a kőszívű zsarnokot, majd ezt követően a csata befejeződik, és mindenki ujjongásban tör ki. Érdekesség egyébként, hogy a csata hősének, Hayley-nek a neve a skandináv eredetű „haela” szóból ered, mely hőst jelent. A klip tanulsága az, hogy a szeretet mindig győzedelmeskedik.

Az együttes egyébként a napokban publikált egy videót, melyben a kulisszák mögé nyerhetünk betekintést. A videót az MTV tette közzé, épp úgy, akár a videoklipet is, hiszen először ők vetítették le azt, majd csak egy nappal később került fel a FueledByRamen YouTube-csatornájára a várva várt kisfilm. A klippremiert az MTV élőben közvetítette Ustreamen és TV-n keresztül is egyaránt, így a világ bármely pontjából nyomon követhették a történteket a rajongók. A klippremier előtti interjút, a klippremiert és az ezt követő interjút majdnem 100 ezren nézték online.

Hayley barátnőjé, Katy Perry Wide Awake című dalához készült klipet is az MTV adta le először, majd csak később került fel Katy VEVO-csatornájára, így ez már bevett szokásnak számít Amerikában. Az együttes a minap kezdte meg turnéját a Bangkokban, ahol előadták a dalt élőben is. A turné során a banda Magyarország határa mellé is ellátogat egy koncert erejéig.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek