Starity

A legsikeresebb videoklipek: Hayley Williams

2013. március 19. 09:09   |   Szerző: dijansalihu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hayley Williams alig 16 éves volt, mikor megalakult a Paramore, és rá alig egy évvel már saját lemezzel büszkélkedhetett, melyet még három további stúdióalbum követett.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Hayley Williams

Kevesen tudják az énekesnőről, hogy gyermekkora szörnyű volt; az iskolában kiközösítették, bántalmazták lelkileg és fizikailag is egyaránt. Hayley-nek nemcsak osztálytársaival, de tanáraival is meggyűlt a baja, akik ugyanúgy bántották őt, mint diáktársai.

Talán épp ez a lelki trauma ihlette a Misery Business klipjét, ahol ugyanis egy, a fentebb leírtakhoz hasonló módon viselkedő cicababa tesz keresztbe a tanulóknak, amit aztán Hayley megelégel, és megálljt parancsol a zsarnokságnak; a vadóc énekesnő kitépi a plázacica melltöméseit, majd lemossa a sminkjét, így kiállva a hozzá hasonló sorsú emberek mellett. 66 millió megtekintésnél, 200 ezer lájknál tart, és csupán ötezer ember vélte úgy, a kisfilm nem elég jó.

hirdetés

Ki ne ismerné a The Only Exception című számot a Paramore-tól? A dalhoz forgatott klip úgy kezdődik, hogy az énekesnő elhagyja kedvesét, és elindul megkeresni élete párját, de végül megannyi próbálkozás után rájön, hogy ő az igazi az életében, és a klip végén visszamegy hozzá. „Megígértem, hogy soha nem éneklek a szerelemről, ha az nem létezik, de te vagy az egyetlen kivétel, az egyetlen kivétel...” – hallhatjuk a refrént.

A klipnek egyébként nagyon gazdag képi világa van; Hayley temetéshez öltözve jelenik meg egy esküvőn, majd átrohan egy másik terembe bulizni. Ezt követően rájön, mennyit jelentett neki a párja, és visszabújik mellé a kanapéra, mintha semmi se történt volna. A számot egyébként a Glee-ben is hallhattuk már. A klip 60 milliónyi megtekintést kapott, 250 ezer lájkkal büszkélkedhet, és csak háromezer ember volt, akinek valamiért nem nyerte el a tetszését.

Miután az együttesből kiszálltak a Farro testvérek, a megmaradt tagok nem csüggedtek; a Transformers 3 című mozifilmhez elkészítették a Monster című számot, melynek videoklipjét egy elhagyatott kórházban forgatták.

A kisfilm forgatása nem ment simán, hiszen Jeremy majdnem ujját törte, mikor a falat püfölte Taylor pedig átesett saját gitárján. A videoklipben több robbanást és földrengést is láthatunk. Érdekesség, hogy Hayley a klipben úgy néz ki, mint Misty, akit a Pokémon című rajzfilmsorozatból ismerhetünk.

A klipet 25 millióan tekintették meg, az együttes egyik legnépszerűbb klipje, hiszen a 180.000 pozitív szavazat ellen csak alig háromezer negatív voks gyűlt össze.

„Tehetnénk úgy, mintha a repülők az éjszakai égbolton hullócsillagok lennének? Igazán lenne most egy kívánságom, kívánságom, kívánságom.” – hallhatjuk az aranytorkú Hballt a refrénben. Érdekesség, hogy a vörös hajú szépség és B.o.B. sosem találkoztak addig, míg a dalt elő nem adták az MTV VMA-díjátadón; a klipben sincs közös jelenetük. Gondoltátok volna, hogy ezt a világslágert két olyan személy hozta össze, akik sose ismerték egymást személyesen?

A klipet majdnem ötszázmillióan látták, és több mint ötszázezren kattintottak a Tetszik gombra. A dalt egyébként Avril Lavigne is feldolgozta már.

Nemrégiben debütált a Paramore legújabb dala, a Now, melyhez videoklipet is forgattak. Igaz, a szám két csoportra osztotta a rajongókat; van, aki szereti az új stílust és van, aki kéri vissza a régit, de a klipre nem lehet panasz, hiszen gazdag képi világa mellett mondanivalóval is megajándékoz minket: „Veszítsd el a csatát, nyerd meg a háborút!” – minden bizonnyal a Farro testvérek távozásáról és az újrakezdésről szól. „Visszahozom a süllyedő hajóm a partra” – énekli Hayley.

Füstbombák és kézigránátok tucatjai mellett azt is felfedezhetjük, ahogy felrobbantják, majd leütik a mostanában igen érdekes frufruval mutatkozó énekesnőt. A klip végén a 150 centis szépség, akit a harmadik legdögösebb nőnek választottak nemrégiben, nekiront a nála sokkal termetesebb hadvezérnek, hogy legyőzze őt. Itt jön a csavar; Hayley ölelésével véget ér a háború. A klipet majdnem ötmillióan látták, hatvanhatezer lájkkal büszkélkedhet.

„Szomorú, ha egy barátból ellenség lesz, de mi rosszabb annál, ha idegen válik belőle?” – talán ezzel a Hayley Williams-idézettel tudnánk leírni a Now klipjének lényegét, és talán ezzel tudjuk lezárni cikkünket is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek