Starity

Hírességek stílusevolúciója — Hayley Williams

2013. február 01. 14:02   |   Szerző: dijansalihu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A cikksorozat hetedik részében Hayley Williamst, a Paramore énekesnőjét vesézzük ki.

hirdetés
Hírességek stílusevolúciója — Hayley Williams

Hayley Williams a világszerte ismert együttes, a Paramore énekesnője, aki már sokak figyelmét felkeltette gyönyörű hangjával és extrém hajkoronáival. Cikkünkben bemutatjuk az énekesnő stílusevolúcióját mind a zene, mind divat terén az elmúlt hét évben.

2007–2008

Igaz, a banda már 2004-ben megalakult, de igazán ismertek csak akkor lettek, mikor megjelent Decode című számuk, melyet a Twilighthoz írtak. Ekkortájt Hayley inkább kényelmes, mint divatos ruhákat hordott fellépései alatt, és hajára sem terelődött annyi figyelem, mint manapság. Kedvenc ruhadarabjai közt szerepelt a farmer vagy a szakadt, tépett nadrágok, harisnyák, amelyekre olykor szoknyát húzott. Egyszerű, oldalra vágott frufruja volt, hajszíne a vörös árnyalatai között ingadozott. Zeneileg szárnyaltak, hiszen az alternatív rockot kedvelők között a legjobbnak számítottak és számítanak mind a mai napig.

20092010

Az énekesnő még mindig a laza ruhákat választja fellépéseire. Hajkoronája újra változott, hiszen szőkére festette, majd vágatott belőle, és ismét vörösre színezte. Az utcai viselet is megmaradt: lenge öltözet és topánka. Többnyire testhezálló topokat visel, kedvence a csőnadrág, ám a megjelenései során immár többször választja a ruhát, a szoknyát, mint a nadrágot. A domináns szín a fekete, amelyhez olíva vagy pasztell színű kardigánt választ. Hajszíne 2010-ben ismét változott; a Playing God című dalukhoz forgatott klipben rózsaszín hajkoronával fenyíti bandatársait.

2010-ben megjelent B.o.B. és Hayley duettje, az Airplanes, mely világslágerré vált. Érdekesség, hogy a rapper és az énekesnő soha nem találkoztak addig, míg a dalt elő nem adták élőben egy díjátadó gálán. A klipben sincs közös jelenetük.

20112012

A 2011-es év elején még mindig vörös hajjal tündököl. Hétköznapi ruháihoz csirke alakú táskát párosított. 2011-ben a legszexisebb nővé kiáltották ki. Az év végére sokkoló döntést hozott; leborotválta fél haját, és ismét rózsaszínre festette megmaradt tincseit. 2012-ben levágatta frufruját, melyet a mai napig így hord. Öltözéke erősen megváltozott; többször láthattuk bőrszerkóban és farmerkabátban. A fellépéseken még mindig a rövid pólók élveztek előnyt, de a rendezvényeken többnyire hálós, tüll anyagú ruhadarabokat viselt, mellyel valamelyest reprezentálta a goth vonalat. Valljuk be; előnyére vált a stílusváltás.

A banda bejelentette, hogy új albummal jelentkezik 2013-ban, mely már el is készült, és az első dal már meg is jelent róla.

Napjainkban

Frufruja még mindig rövid, haja vörös. Ruhatára szinte teljesen megváltozott: a darabok nem hasonlítanak azokra a göncökre, melyekben annak idején turnézott. Az angliai mini koncertsorozatuk alatt számos alkalommal bújt latexnadrágba, hasított pólókban és bőrdzsekiben lépett a színpadra. A zenei stílusuk is megváltozott, hiszen a Now más hangzású, mint régebbi számaik, ennek oka lehet az is, hogy a két testvér elhagyta a zenekart, és a megmaradt tagok igyekeztek megtalálni a közös hangot. Egyesek úgy tartják, hogy a banda felnőtt, már nem azok a tinédzserek, akik egykoron voltak. Mindenesetre az együttes ismét bejelentette egy új album érkezését, pedig még a magukról elnevezett lemez sem jelent meg.

Cikksorozatunk előző részei:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek