Starity

Fassbender új filmjét máris polgárpukkasztónak találják

2013. február 24. 11:11   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A sztár még mindig remekül válogat a polgárpukkasztó filmek között - akár direkt csinálja, akár nem.

hirdetés
Fassbender új filmjét máris polgárpukkasztónak találják

Michael Fassbender új, még meg nem jelent filmjét mutatták be egy zártkörű tesztvetítésen Chicago városában. A film még nem volt megvágva sem, de már most az emberek véleményére voltak kíváncsiak, mint mindig, most is 10 dollárt kínáltak az utcáról berángatott embereknek, hogy üljék végig a filmet, és utána töltsenek ki egy kérdőívet.

Régen volt ilyen botrányos tesztvetítés Chicago városában. Michael új filmjét sokan végig sem tudták nézni a túlzott erőszak miatt, ám ami utolsó csepp volt a pohárban, az az afrikai karakterekkel való bánásmód. Több fekete bőrű néző sértődötten dobta vissza a pénzt, és a film végét sem várták meg. Szerintük elviselhetetlen, ami a képernyőn történik, és megsértve érzik magukat. A film igaz történeten alapul. A könyvben és a filmben is, a főszereplő egy fehér bőrű, beképzelt egoista barom (Michael), aki afrikai rabszolgákat tart, nőket és férfiakat erőszakol meg. A közönség nem díjazta Fassbender alakítását sem, a kitöltött kérdő ívek azt bizonyítják, hogy a sztár karaktere rezzenéstelen arccal erőszakol meg fekete bőrű rabszolgákat, ami szerintük nem jó, mert semmi érzelmet nem mutat a jelenet közben. Az első tesztvetítés tehát nem volt sikeres, többen elhagyták a szobát, és azóta weboldalak jöttek létre, melyeken azt hirdetik, hogy senki ne nézze meg a nőverő színész új filmjét.

Michael nem először nyúlt mellé a szerepválasztással. Ugyancsak Steve McQueen rendezte A szégyentelen című filmet is, amely szintén nem lett nagy közönségkedvenc. Steve és Michael újabb közös filmje tehát eddig nem nyerte el a nagyérdemű tetszését, pedig Brad Pitt és Benedict Cumberbatch is szerepel a projektben. Előbbiről nem tudják, mit keres egyáltalán a filmben, utóbbi viszont jó választásnak bizonyult a tesztelők szemében.

Egy kritikus elárulta, hogy a filmben rettenetesen csúnyán beszélnek, és a rendező minden jelenetet szeretne a filmben hagyni, ám annak megvágására sort kell keríteni, amelyet Michaellel együtt fog felügyelni, ők ugyan is nem engedik, hogy olyan jeleneteket vágjanak ki belőle, amiket ők szeretnének viszontlátni, még akkor is, ha ezzel sok forgalmazó megvonja a lehetőséget attól, hogy rajtuk keresztül forgalmazhassák filmjüket.

Michael és Steve nemrégiben azt nyilatkozták, hogy nem direkt választanak polgárpukkasztó témákat, csak nyersek és őszinték akarnak lenni, akinek pedig nem tetszik, annak ajánlják, hogy ne nézzék meg. „Ezzel sem fogunk Oscart nyerni” – mondta röhögve az amúgy fekete bőrű rendező, miközben Fassbender mosolyogva bólogatott mellette.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek