Starity

Tobias Moretti kiszőkült, és részt vett a Dakaron

2013. február 25. 18:06   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy filmes stáb kísérte végig kalandos útján Tobias Morettit és testvérét, Gregor Bloébet, akik ezen a télen részt vettek a Párizs–Dakar-ralin. A ServusTV-n február 25-én este, 20.15 perctől láthatják a nézők a túrából készült dokumentumsorozat első epizódját, melyet további négy követ majd.

hirdetés
Tobias Moretti kiszőkült, és részt vett a Dakaron

A Kurier magazin interjút készített Arman T. Riahival, akit az ő tapasztalatairól kérdeztek a forgatás során.

– Milyen volt együtt dolgozni Morettivel és Bloébbel?

– Nagyon kellemes és barátságos testvérpár a kezdetektől fogva. Mindketten el voltak ragadtatva a filmes stábunktól, és több alkalommal is hangsúlyozták, hogy milyen jól érzik magukat. Természetesen próbáltam tiszteletben tartani azokat a pillanatokat, amikor egy filmes stábnak illik megtartani egy bizonyos távolságot velük szemben annak érdekében, hogy ne befolyásoljuk a történések menetét. Ez nem is okozott akkora problémát. Azonban ha ilyen hosszú ideig együtt vagyunk valakikkel, és mondjuk felmerül egy probléma a sivatag kellős közepén, akkor mi azt nem nézhetjük csak úgy ölbe tett kézzel! A felvételek ilyenkor másodlagos jelentőségűek.

– Mi a különbség a két testvér között, és mi az, amiben hasonlítanak egymásra?

– Tobias és Gregor között sok hasonlóság van, ahogy jelentős különbségek is akadnak. Lelkesedésük az élet kihívásaival kapcsolatban igencsak hasonló. Ráadásul ahogy ők megközelítik ezeket a kihívásokat, nos, az igazán egyedi. Gregor tud tanulni a hibáiból, ennek érdekében tulajdonképpen gyakran el is követi őket. Fejjel megy a falnak, de mindig tanul a hibákból. Ő tipikusan az a fazon, aki pofára esik, hogy okuljon belőle. Tobias vele ellentétben sokkal előrelátóbb. Nagyon nyugodt, megfontolt ember, aki minden körülmények között igyekszik körültekintően viselkedni. Inkább százszor megrágja magában a dolgokat, mielőtt cselekszik. Igyekszik elkerülni a hibákat.

– Mi áll a film előterében?

– Először is, a film arról szól, hogy van két testvér, akik együttesen, egymásra hagyatkozva, lelkes amatőrökként nekivágnak egy nagy és veszélyes kalandnak, mely megváltoztatja az egész életüket. Adott egy hosszú, rögös út, aminek a végén ott van egy igazán különleges cél. És ennek érdekében nemcsak a családot kell megnyugtatni és meggyőzni, de önmagukban is le kell küzdeniük a saját kétségeiket és félelmeiket.

– Mi volt a legnagyobb kihívás a forgatás alatt?

– A forgatás mindig egy teher. Nekem a forgatás előtt rengeteg rémtörténetet, horrorisztikus sztorit meséltek. Elmondták, mik azok a lehetséges legrosszabbak, amikkel találkozhatunk a kaland során. Részt vettünk biztonsági kiképzésen, aknakeresési képzésen, sőt, a tanfolyamon még azt is megtanították nekünk, hogy miként viselkedjünk abban az esetben, ha emberrablás áldozataivá válnánk. De a kalandvágy sokkal nagyobb volt, így hát nem is volt akkora kérdés, hogy a srácok belevágnak-e, illetve, hogy mi belevágunk-e. Ezenkívül mi azt is gondoltuk, hogy ha Tobias és Gregor képes arra, hogy meglovagoljon egy motorkerékpárt a Dakaron, akkor valószínűleg arra is képesek, hogy beindítsák ezeket a paripákat. Sőt, műszaki hiba esetén hozzá tudnak szólni a nem működő rendszerhez is. Az adrenalin, az izgalom a túra végéig kitartott nálunk is, amit most a nézők is láthatnak nemsokára. Izgalmas lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek