Starity

Robin Stjernberget küldik a svédek az Eurovízióra

2013. március 09. 22:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Robin Stjernberg nyerte a 2013-as Melodifestivalent, ami egyet jelent azzal, hogy ő képviseli hazáját az idei, malmői versenyen.

hirdetés
Robin Stjernberget küldik a svédek az Eurovízióra

Svédország idén is – ahogyan eddig minden évben – a Melodifestivalen keretein belül választotta ki képviselőjét az Eurovíziós Dalfesztiválra. Az idei volt az 53. műsor, amelynek idén öt helyszínen rendeztek fordulókat február másodikától egészen ma estig, hatodjára pedig a döntőt rendezték Stockholmban, a Friends Arénában.

A 10 döntős között voltak nemzetközileg is ismerősebb arcok, például Martin Rolinski, akit a BWO tagjaként tart számon a közönség, vagy például Ulrik Munther, aki a svédeknél népszerű tinisztár. A versenyt mégis Robin Stjernberg nyerte You című dalával, akit 2011-ben ismerhetett meg Svédország az Idol versenyzőjeként. A tehetségkutatóban második lett Amanda Fondell mögött.

A mai döntő gálaműsorán részt vett az 1992-es malmői bemondópáros, Lydia Capolicchio és Harald Treutiger, a 2000-es stockholmi Anders Lundin és Kattis Ahlström, a Melodifestivalen idei duója, Danny Saucedo és Gina Dirawi, illetve az Eurovíziós Dalfesztivál májusi műsorvezetője, Petra Mede is. Az este fellépett Loreen és Carola (korábbi svéd győztes), illetve a zsűri 11 nemzet ítészeiből állt össze.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek