Starity

Angelina Jolie sikeresen megnyerte a pert

2013. március 31. 12:12   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai színésznő megnyerte a szerzői jogokkal kapcsolatos pert - első rendezése, A vér és méz földje forgatókönyve valóban az ő ötlete volt.

hirdetés
Angelina Jolie sikeresen megnyerte a pert

Angelina Jolie megnyerte a pert, amelynek során azzal vádolták, hogy első rendezése, az In the Land of Blood and Honey (A vér és méz földje) forgatókönyvét nem ő maga írta, hanem ellopta az ötletet egy kevésbé ismert szerzőtől.

Egy Los Angeles-i szövetségi bíró azonban pénteken elutasította a szerzői jogok megsértéséről szóló vádat, amelynek során James Braddock író azzal vádolta a színésznőt, hogy az ő, 2007-ben kiadott könyvéből, a The Soul Shatteringből lopta az ötletet a filmjéhez – közölte a The Hollywood Reporter.

Braddock azt állította, hogy Jolie háborús körülmények között játszódó romantikus története, amely egy szerb katona és egy bosnyák nő kapcsolatáról szól, részben az ő regényén alapul, és hogy a színésznő az ő könyvét használta fel a kutatásai során.

Dolly M. Gee szövetségi bíró azonban elutasította Braddock vádjait azzal a kijelentéssel, hogy noha mindkét történet alaptémája a szerelem háború idején, a tartalom azonban nem igazán hasonló. Gee bírónő szerint az In the Land of Blood and Honey az árulás, bosszú és remény nélküli tragédia története, miközben a Slamanje Duse (The Soul Shattering) egy olyan történet, amelynek a középpontjában a család, a szerelem és az erő áll.

Braddock április 12-ig fellebbezhet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek