Starity

Cannes történelmének legszebb és legrosszabb ruhái

2013. május 16. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mivel a napokban startolt az idei Cannes-i Filmfesztivál, bemutatjuk a valaha volt legszebb és legrosszabb ruhákat, 1955-től 2012-ig.

hirdetés
Cannes történelmének legszebb és legrosszabb ruhái

Az Oscar-szezon elején már összeszedtük az Academy Awards valaha volt legszebb és legrosszabb ruháit, most ugyanezt tesszük a Cannes-i Filmfesztiválon felvonult hírességek esetében is.

A sort szokatlan módon egy vintage fotóval kezdjük: Diana Dors elképesztő hollywoodi pompával jelent meg a Cannes-i Filmfesztiválon, még 1956-ban. A fehér boa mellett egy ezüstös díszítésű estélyit választott, a tüll és boa felhasználásával készült uszályban véget érő ruha az egyik legszebb, amit csak láthattunk a filmfesztivál történelmében.

Sophia Loren a következő, aki felkerült a legszebbek listájára. Egy mesebeli báli ruhában jelent meg a fesztiválon, fekete, könyékig érő kesztyűben és gyémántokkal a nyakában egyszerűen varázslatos volt a nyolcadik bemutatón, 1955-ben.

Kristen Stewartot nem véletlenül választották meg nemrégiben a legjobban öltözött hírességnek. Bár van, hogy mellényúl, a tavalyi fesztiválon egy tüllös-csipkés, vörös, mélyen dekoltált Reem Acrában pózolt a kameráknak a Cosmopolis vetítése előtt. Már csak a mosoly hiányzott volna!

Lélegzetelállítóan festett Angelina Jolie a 2007-es fesztiválon ebben a sárga Emanuel Ungaro-estélyiben. Ugyan Angie a napokban vallotta be, hogy eltávolíttatta mindkét mellét, hogy ezzel csökkentse a rák kialakulásának esélyét, megkérdőjelezzük: van olyan ruha, ami rajta nem áll jól?

Eva Longoria és ruhája mindenki szívébe belopta magát a tavalyi Holdfény királyság-vetítésen. Ez az ezüstös Marchesa-estélyi egyszerűen lenyűgöző, s bár az uszálya talán egy kicsit hosszú, Eva dívához méltóan vonult benne végig a vörös szőnyegen.

Gwen Stefani saját márkájától, a LAMB-tól (Love, Angel, Music, Baby) választott a 2011-es Cannes amfAR-gálára, a sellőszerű, nyakpántos, aranyszínű övvel díszített ruhával sem fogott mellé.

Kylie Minogue a tavalyi filmfesztiválon egy gyönyörű, levendula estélyit választott a záró ceremóniára, ahhoz pedig tökéletesen passzoló ezüstös-kék Swarovski-nyakláncot viselt.

Cannes-ban a francia színésznő, Marion Cotillard igazán otthon érezheti magát, nem is csoda, hogy szívesen kísérletezik megjelenésével. Ezzel a félig tüll Christian Dior Couture-ruhával sem fogott mellé, ezúttal is kifogástalanul döntött.

A 2009-es, Becstelen Brygantik vetítésén Natasha Poly prezentálta megjelenésével, miért érdemes Roberto Cavallitól választani: a tüllös alsórész már-már tollakra emlékezet minket, de nem estek át a ló túloldalára a tervezésnél: elegáns és bájos!

Tapsoljuk meg Giorgio Armanit! Zoe Saldana ugyan egy félkész, csíkos karácsonyi cukorra hajaz, a ruha mégis egyszerre bohókás és komoly. Az Avatar sztárja a 2011-es Tree Of Life-premieren viselte a könnyed, nyárias ruhát.

A legrosszabb ruhák:

Sharon Stone lábai mindig is aranyat értek, az 1995-ös Cannes-i Filmfesztivál résztvevői pedig közelről is megcsodálhatták a sztár idomait, amikor az Unzipped premierjén ebben a Valentino-darabban felfedte combjait. Már a kétrészes ruha is különleges a maga módján, de hamarabb emlékeztet minket egy nyolcvanas évekbeli fürdőruhára esőkabáttal, mintsem egy Cannes-ra ideális estélyire.

Milla Jovovich semmit sem bízott a fantáziánkra! 1997-ben, az Ötödik elem vetítésén jelent me ebben az amazonszerkóban, amelyben úgy fest, akár egy valkűr. A rendező Luc Besson és Chris Tucker voltak a társai, valahogy nekik sikerült felöltözniük.

Jada Pinkett Smith általában mindig előnyösen választ ruhát, erőteljes arcformájához azonban nem illik akármi, különösen nem ez a futurisztikus hatású kosztümruha.

Lady Victoria Hervey: a megjelenése kifogástalan lett volna, ha másik ezüstös ruhát választ. Ugyan a felsőrésszel egy görög istennőt idéz, ha teljes egészében nézzük a ruhakölteményt, rájövünk, hogy borzalmas, hiszen nemcsak mellet, combokat, de bugyit is villantott, amely egy ilyen neves eseményen nem épp díjazandó.

Madonna 1991-es megjelenése mára már ikonikussá vált: a Truth or Dare premierjén kúp alakú melltartóban és egy óriási palásttal jelent meg. Kétségtelen, hogy minden szem rászegeződött.

Paris Hilton 2001-ben húzta magára ezt a borzadályt Cannes-ban, a ruhán híres színészek aláírásai húzódnak végig, s bár az ötlet nem elítélendő, mégis inkább hat giccsesen az összhatás, mintsem elegánsan.

Az orosz színésznő, Elena Lenina egy bizarr, lila, Aranyhaj stílusát idéző ruhában jelent meg a Holdfény királyság premierjén a tavalyi fesztivál során. Lehetne csodás is a megjelenése, ha másik ruhát és kevésbé élénk színt választ.

Az egyéni stílusáról ismert Beth Ditto ezúttal sem hazudtolta meg magát. Az Outside the Law premierjére ebben a bohém darabban érkezett, de leginkább úgy fest, mintha az abroszt terítette volna magára.

Lea Seydoux a Robin Hood premierjére érkezett ebben a Jean Paul Gaultier-darabban, a sminket Sarai Fiszelnek köszönhette, de sajnos sokat nem dobott az összhatáson: ebben a középkori tervezésben leginkább cirkuszi kisegítőre emlékeztet minket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek