Starity

A legjobb emberi kapcsolatok a sorozatokban

2010. augusztus 11. 14:02   |   Szerző: vikimumus

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ki az, akire számíthatsz, mikor senki sem ért meg? Ki az, aki akár az életét is áldozná érted? Ki az, akit ha a sors egy időre el is szakít, mégis melletted áll? Ki az, akinek elsírhatod a bánatodat és elmondhatod legféltettebb titkaidat? Talán a legjobb barátod? Vagy éppen a testvéred? Netán a szerelmed?

hirdetés
A legjobb emberi kapcsolatok a sorozatokban

A BFFs megszavaztatta a sorozatok történelmének legjobb emberi kapcsolatait. Íme az eredmény.

1. Sam és Dean (Supernatural)

Az Odaát című sorozat tagadhatatlanul az egyik leglebilincselőbb sorozat, amely amellett, hogy elképesztő történeteket mesél el, egyik központi szála a szeretet. Sam és Dean többször elszakadnak egymástól, de a sors mindig ugyanarra az útra sodorja őket. A másikért akár az életüket is áldoznák. Szeretik egymást ugratni, ami megadja a produkció legfőbb humorforrását, hogy a feszült helyzetekben is a néző kikapcsolódjon. Sam és Dean testvérek, de nem csak hétköznapi értelemben. Az ő kapcsolatuk különleges. Nemcsak egyszerűen ugyanaz a vér csörgedezik az ereikben, hanem együtt kell megmenteniük a világot, ami bizony sokszor próbára teszi őket. De ők kitartanak egymás mellett, még akkor is, ha egy ideig elszakadnak egymástól. Mikor a világ veszélyben van, ők egy emberként harcolnak a gonosz ellen.

2. Brittany és Sanatana (Glee)

A hamarosan hozzánk is elérkező Glee – Sztárok leszünk! című sorozat központi témája a zene, amit az emberi kapcsolatok egészítenek ki és alkotnak meg. Brittany és Sanatana kapcsolata tökéletes példa arra, hogy egy embert akkor szeretünk igazán, ha a hibáit is elfogadjuk.

3. Chloe és Clark (Smallville)

Chloe és Clark titkolózással kezdődött barátsága bizalommal teli érzésekké alakult át a Smallville című sorozatban. Bár Chloe már régóta szerelmes Clarkba, tudja, hogy érzései nem kerülnek viszonzásra. Talán éppen az, hogy Chloe akár a szerelemről is lemondana legjobb barátja kedvéért, erősíti meg annyira a köztük lévő köteléket. Bíznak a másikban, és elfogadják egymás döntéseit. Óvják és becsülik egymást. Az ő barátságuk egy olyan dolog, amelyet semmi sem rombolhat szét. A sorozat egyik meghatározó motívuma tehát ez a szoros barátság, amely a bizalmon és az elfogadáson alapul.

4. Blair és Serena (Gossip Girl)

Blair és Serena kapcsolata tele van viharokkal a Gossip Girl – A pletykafészek című sorozatban. Talán nem is tudják igazán, mit is jelentenek egymásnak. A rivalizálások pedig, ha nem is veszik észre, egyre közelebb hozza őket egymáshoz. Két ennyire egyforma, de mégis különböző lány barátsága nem egyszerű dolog, a bizalomért ezért nagyon meg kell küzdeni. De mint tudjuk, harc nélkül semmi sem lesz tökéletes.

5. Miley, Lilly és Oliver (Hannah Montana)

Miley a Hannah Montana című sorozat elején még nem igazán bízik barátaiban, de a sors arra kényszeríti, hogy bevallja nekik: ő valójában Hannah Montana, a tinisztár. Először Lilly, majd pedig Oliver tudja meg az igazat. Mindketten kis barátnőjük mellett állnak, így rájuk is nehezedik a titok megtartása. De ők nem hagyják cserben Mileyt, sőt, ők is beöltöznek és Hannah mellett, Lilly Lolának, Oliver pedig Mike-nak adja ki magát. Nem csoda, hogy ez az aranyos történet milliók kedvencévé vált, hiszen a barátság az egész sorozaton át központi téma

6. Kurt és Mercedes (Glee)

A Glee című széria még egy párosa felkerült a listára. Egy dinamikus duó, akiknek barátsága szoros és lenyűgöző. Csodálatos, hogy a zene mennyire nagy hatással van rájuk. Hát igen, ahogy mondani szokták: a zene mindenkit összeköt. Ez rájuk is tökéletesen igaz.

7. Elena és Bonnie (The Vampire Diaries)

Elena és Bonnie kapcsolata a Vámpírnaplókban nagyon erős. A két lány kitart egymás mellett, megvédik egymást. Úgy érzik, mintha testvérek lennének. Csodálatos, ahogy ez a két lány mennyire kötődik egymáshoz.

8. Brooke és Haley (One Tree Hill)

Brooke és Haley kapcsolata egyáltalán nem mondható zökkenőmentesnek a Tuti gimi című sorozatban. Brooke nem az a fajta lány, aki más érdekeit tartja szem előtt, legalábbis addig, amíg el nem veszíti szerettei bizalmát. Talán mert őt is becsapták már, azért teszi ugyanezt. Haley személyében azonban igaz barátra talált, aki még azt is megbocsátotta a lánynak, hogy régebben lefeküdt a férjével és nem mondta el. Sőt Brooke Haleyt használta fel, hogy csalhasson a matekvizsgán, amit később bevallott neki. Haley nagy nehezen azonban ezt is megbocsátotta. Barátságuk nehézségei az egész sorozaton átívelnek, és a bizalom, pontosabban annak elvesztése nagy szerepet játszik mindvégig. Kapcsolatuk tökéletes példa arra, hogy a hirtelen jónak tűnő döntések mennyire megváltoztathatják az életünket. Bár az egész sorozatra igaz ez. Fiatalság, bolondság – tartja a mondás.

9. Alex és Harper (Wizards of Waverly Place)

Alex és Harper kapcsolata gyerekes barátságból átalakult felelősségteljessé. Akárcsak a Hannah Montanában és a Smallville-ben, itt is a titok az, ami a legjobban megerősíti az egymáshoz fűzött viszonyt. A két lány szeret együtt bolondozni és a fiúkról beszélni. Ez adja meg a sorozat humorát is. Alex a menő, szabályokat nem tűrő, lázadó tinédzser, Harper pedig a szófogadó lány, akinek még van mit tanulnia az életről. Két ellentétes lány, akik kiegészítik egymást. Egy sorozat, melyből játszva lehet tanulni.

10. Adrianna, Silver és Naomi (90210)

A 90210 az a fajta a sorozat, amely kemény tinédzserharcokat mutat be. Elsőre azt hinnénk, ezek a gazdag tinik nem tisztelnek semmit és senkit, és hogy bármin és bárkin képesek átgázolni. De ez nem így van. A vállukat nagy teher nyomja: suli, család, szerelmek, káros szenvedélyek. Ezekből csak a barátság jelenthet kiutat. Adrianna, Silver és Naomi bár sokszor összevesznek, tudják, hogy mindig számíthatnak a másikra.

A lista további helyezettjei:

11. Sam és Carly (iCarly)

12. Casey és Ashleigh (Greek)

13. Lux és Tasha (Life Unexpected)

14. Raj és Howard (The Big Bang Theory)

15. Chuck és Nate (Gossip Girl)

16. Aria és Emily (Pretty Little Liars)

17. Sheldon és Leonard (The Big Bang Theory)

18. Zeke és Justin (The Wizards of Waverly Place)

19. Bonnie és Caroline (The Vampire Diaries)

20. Navid és Dixon (90210)

21. Hanna és Spencer (Pretty Little Liars)

22. Kaylie és Lauren (Make It or Break It)

23. Rusty és Dale (Greek)

24. Mouth és Skills (One Tree Hill)

25. Ashley és Griffin (The Secret Life of The American Teenager)

26. Grace és Adrian (The Secret Life of The American Teenager)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek