Starity

U2: akusztikus dalokkal a szegénység ellen

2013. június 16. 18:06   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ír rockbanda és Bruce Springsteen híres dalaik, a 'Sunday Bloody Sunday’ és a ‘The Promised Land’ akusztikus változatát jelentette meg videón a jó cél érdekében

hirdetés
U2: akusztikus dalokkal a szegénység ellen

Június 14-én Bono legújabb, ONE nevet viselő világméretű kampánya keretében jelentetett meg videoklipeket, amelyek a U2, Bruce Springsteen és más híres zenészek klasszikusnak számító dalait mutatják be akusztikus változatban.

A videók az ‘agit8’ kampány keretében jelennek meg – több mint 50 művész (például Mumford and Sons, Ed Sheeran, Macklemore és Ryan Lewis) vett részt a kezdeményezésben. Híres tiltakozó dalokat adtak elő abból a célból, hogy a világ vezetőit arra kényszerítsék, tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy 2030-ra sikerüljön felszámolni a szegénységet. Nem meglepő, hogy mostanra időzítették a kampányt, hiszen ebben a hónapban ülésezik a G8 csúcstalálkozó az észak-írországi Fermanagh megyében.

A U2 múlt héten egy New York-i épület tetején rögzítette a Sunday Bloody Sunday című daluk akusztikus változatát, (amellyel 1983-ban az észak-ír vérengzések ellen tiltakoztak), míg Bruce Springsteen a The Promised Land előadását rögzítette ezen a héten Camdenben, Észak-Londonban.

Feldolgozásra került a Green Day 99 Revolutions című dala is, Kid Rock pedig a For What It's Worthöt adta elő.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek