Starity

100 milliós nézettségen túl a My Immortal videoklipje

2013. október 22. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2003-as debütáló albumon is helyet foglaló My Immortal az amerikai rockbanda egyik legsikeresebb dala. A hozzá készült videoklip a napokban elérte a 100 milliós nézettséget a hivatalos Vevo-oldalukon.

hirdetés
100 milliós nézettségen túl a My Immortal videoklipje

A dal első verziója az 1997-ben megjelent Evanescence EP-n kapott helyet, de a 2000-es Origin és a 2003-as Mistary demóanyagon is helyet kapott. A dal akkor lett világsiker, amikor a szintén 2003-as Fallenre felkerült, majd harmadik kislemezként megjelentették.

A dalt szinte teljes egészében Ben Moody írta, aki Amy Lee mellett alapító tagja volt az Evanescence-nek. Sokan tévesen gondolják, hogy a dal szerelmi témájú, valójában Ben szeretett nagyapja emlékére írta a dalt, amihez az alapötletet egy korábbi novellája adta. A történet szerint az elhunyt szelleme a halál után megmarad és kísért, egészen addig, amíg ténylegesen azt nem kívánod, hogy menjen el, mert rájöttél, hogy ha elengeded, attól még melletted marad az emlékeidben.

A dalhoz később Amy Lee is becsempészett egy-két ötletet, és David Hodges – aki 2003-ban lépett ki az Evanescence-ből – találta ki a vonós részeket.

A klipet 10 éve, 2003. október 10-én forgatták Barcelonában. A sors furcsa fintora, hogy a klip szinte előrevetíti a jövőt, ugyanis az európai koncert kellős közepén faképnél hagyta Ben a bandát. David Moult, aki a forgatókönyvet írta, a banda eredetileg más ötletet szánt a videoklipbe, de utólag nem bánták meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek