Starity

Koreai szupersztár tört be az iTunes-ra

2010. augusztus 25. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 22 éves Tae Yang (eredeti nevén Dong Young Bae) nemzetközi debütáló albumával, a Solarral az iTunes internetes zeneáruházban több országban is előkelő helyezésekkel nyitott.

hirdetés
Koreai szupersztár tört be az iTunes-ra

A koreai énekes debütáló albuma a Solar nevet kapta, és ez lesz az első próbálkozása Koreán kívül, mint önálló album. A dalok friss, energikus mivoltuk az énekest jellemzik: a hazánkban a Bad Boyz nevezetű formáció által megismertetett Where U At és Prayer dalokat sokan úgy hallgatták és szerették meg, hogy azt sem tudták, hogy létezik R'n'B dal más nyelven, mint angolul.

A korong az USA-ban a 11. helyig jutott eddig mint a legjobb R'n'B/HipHop Album, Japánban a 2. helyet szerezte meg. Ausztráliában a 15. pozícióban található, Németországban a 17. helyezésig jutott, Új-Zélandon pedig szintén top 20-as listán belüli a helyezése.

Mostmár hivatalosan is Tae Yang az első koreai előadó, aki ilyen magas helyezéseket tudott besöpörni az iTunes zenetörténetében.

Európán belüli forgalmazásról jelenleg nincs információ, de sok importáruval foglalkozó zenebolt segíthet a magyarországi rajongóknak megszerezni az albumot, mely CD és DVD formátumban kapható.

Tae albumán sok angol nyelvű dal is szerepel, legújabb szerzeménye, az I'll Be There pedig itt és most megtekinthető:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek