Starity

A Jégvarázs 2013 legnézettebb animációs filmje

2014. február 10. 13:01   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Jégvarázs továbbra is a gyermekes családok egyik kedvence, legalábbis erre utal a tény, hogy bevétele még mindig rugalmasan növekedik.

hirdetés
A Jégvarázs 2013 legnézettebb animációs filmje

A hétvégén bekövetkezett, amiről mindenki azt hitte, hogy lehetetlen: a Jégvarázs USA-bevétele megelőzte a Gru 2. részének bevételét, így a Disney legújabb meséje lett 2013 legnézettebb animációs filmje. Hogy miért tűnt ez lehetetlennek? Mert a Gru 2. nagy bevétellel, 368 millió dollárral büszkélkedhetett, amit a Jégvarázs nagyjából 600 ezer dollár különbséggel előzött le.

A Jégvarázst 2013. november 22-én mutatták be az Egyesült Államokban és sikere azóta is töretlen: először bejelentették, hogy musical lesz belőle, majd hazavitte az idei legtöbb Annie-díjat, filmzenéje pedig pár nappal ezelőtt rekordot döntött.

Most pedig igazán büszke lehet magára a Walt Disney Animation Studios, hiszen a Jégvarázs a mai nappal bezárólag 386.678 ezer dollárt hozott az Államokban, összebevétele pedig meghaladta a 913 millió dollárt, ami azt jelenti, hogy akár elérheti az egybillió dolláros összeget is, lévén Japánban csak márciusban kerül bemutatásra. Utóbbi egyébként igen ritka jelenség, főleg az animációs filmeknél, hiszen ez eddig egyedül a Toy Story 3-nak sikerült.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek