Starity

Rákattannál? Ezek a legbizarrabb függőségek!

2014. február 22. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vérszívástól jégrágcsálásig összegyűjtöttük a nyolc legfurább függőséget.

hirdetés
Rákattannál? Ezek a legbizarrabb függőségek!

A tudósok szerint a jégkrém olyan függőséget képes okozni, akárcsak a kokain, és akár a burgonya vagy a kenyér is okozhat sóvárgást vagy megnövekedett éhséget – ezek azonban szinte semmik az alábbi szenvedélybetegségekhez képest...

Kolbász

David Harding közel 750 ezer forintot költött arra, hogy felhagyjon kolbászmániájával, mindhiába. A háromgyermekes greenwichi apuka 13 kolbászt fogyaszt el naponta, meglepő szokása pedig évente 263 ezer forintjába kerül.

Elmondása szerint nem tudja elviselni a gondolatot, hogy kolbászok nélkül éljen, olyan mértékű függőséget okoztak nála a finom husifalatok, mint egy drogfüggő esetében a heroin.

Diétás kóla

Amikor Jakki Ballan tinédzserkorában felszedett magára néhány kilót, edzője azt tanácsolta, a cukrozott kólát cserélje le diétásra. Helyes táplálkozással lassan levedlette magáról pluszkilóit, ám az elmúlt három évtizedben 5,6 milliárd forintnyi összeget költött a dobozos üdítőre, mivel naponta ötvenet megiszik, kábé tíz litert.

Paróka

Múlt hónapban Esther Rantzen bevallotta, fura szenvedélybetegségben küzd, amelyről az elmúlt évtizedben titkolózott. Esther nincs egyedül, számtalan olyan emberrel találkozhatunk, akik megrögzötten gyűjtik a parókákat, sőt, az ún. Névtelen Parókafüggők Egyesülete is létrejött a megsegítésükre.

Vérszívás

Julia Caples a Daily Mailnek árulta el, hogy minden hónapban kétliternyi emberi vért megiszik. A 45 éves, kétgyermekes pennsylvaniai anyuka adományozók vérét fogyasztja, már csaknem harminc éve. Természetesene nem ő az egyetlen, aki mióta megkóstolta, kívánja az emberi vért: egy kaliforniai tetoválóművész, aki Michelle-ként ismeretes Bloody Maryket fogyaszt naponta, mixelve azt emberi vérrel.

Temetések

Ha szóba jön a temetés szó, a brazil Luis Squarisi megállíthatatlan – még a munkahelyét is otthagyta, hogy hódoljon e szokásának: szülővárosában, Batataisban az elmúlt húsz év minden egyes temetésén megjelent.

„Első dolgom minden reggel, hogy bekapcsolom a rádiót, hogy megtudjam, meghalt-e valaki. Ha nem hallok új hírt, felhívom a kórházakat.”

Barnulás

Másra sem vágyunk egy nyaralás alkalmával, mint kiülni a strandra/tengerpartra egy jó könyvvel és jeges teával, és hagyjuk, hogy a napsugarak kényeztessék a bőrünket. A magát naporexiásnak nevező Trisha Paytas 1,1 milliárd forintot költött arra, hogy a bőrét barnán tartsa. A 24 éves New Jersey-i lakos naponta kétszer fekszik szoláriumba már tíz éve, ugyanis 14 éves korára szolibérletet kapott. Ha jó idő van, ki sem lehet robbantani az udvaráról, ahol pucéran napozik.

Kávé

Sokunknak szüksége van egy erős kávéra minden egyes reggel, hogy beinduljon a napunk, de Trina és Mike Elliot egy kicsit messzebb mentek: kályhályukon melegítik meg a kávét, mielőtt vazelinnel bevont csővel beöntést adnak maguknak. Így sokkal hamarabb a véráramba jut, mintha meginnák... Tina naponta négyszer látja el ánuszát kávéval.

Jégrágcsálás

Pagofágiának nevezik, amikor szokatlan anyagokat veszünk a szánkba vagy juttatunk szervezetünkbe. Ez egy olyan állapot, amikor tápértékekkel nem rendelkező dolgok után vágyódunk. Körülbelül az amerikai férfiak két százaléka (18 év felett) és a nők 16 százaléka (16-19 év) szenved jégfüggőségben, amikor állandóan jégkockákat szopogatnak vagy rágcsálnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek