Starity

Múzeum lesz Kurt Cobain gyerekkori otthonából - fotók

2014. március 27. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mint már korábban tudósítottunk róla: tavaly szeptemberben a legendás zenész édesanyja, Wendy O'Connor eladásra bocsájtotta egykori aberdeeni otthonukat, melybe most ismét bepillantást nyerhetünk.

hirdetés
Múzeum lesz Kurt Cobain gyerekkori otthonából - fotók

Tavaly szeptemberben az egész világot megdöbbentette a hír, amikor Kurt Cobain édesanyja, Wendy O'Connor bejelentette, hogy eladásra bocsátja az egykori aberdeeni családi házat. Az 1923-ban épült, mintegy 100 négyzetméteres épület Aberdeenben, az East First Street 1210. szám alatt található és egy hatalmas kert, valamint egy garázs is tartozik az épülethez. Érdekesség, hogy a Nirvana frontembere itt töltötte gyermekkora legboldogabb éveit és később is haza-hazatért.

A Cobain-szülők 1969 szeptemberében vásárolták az épületet 7950 dollárért, melyet Wendy – mintegy 45 évvel később – 500.000 dollárért hirdetett eladásra. Wendy és lánya, Kim azonban nehéz szívvel válnak meg szeretett otthonuktól, így többször is hangsúlyozták, hogy szeretnék, ha a leendő tulajdonos átalakítaná a házat és múzeumot készítene belőle. Erre az öteletre csapott le Jaime Dunkle portlandi újságíró, aki egy petíció keretében gyűjtést szervezett a rajongók körében, hogy 700.000 dollárért megvásárolhassa az ingatlant és azt múzeummá alakítsa.

Érdekesség, hogy a gyűjtés igen sikeresnek bizonyult mindeddig, hiszen a kezdettől számított 17. napon már csupán 135 dollár hiányzott a kitűzött 700.000 dollár összegyűjtéséig, mely rendkívüli büszkeséggel tölti el Jamie-t, aki elmondása szerint már gyerekkora óta hatalmas Nirvana-rajongó, így különösen közel áll hozzá ez az ügy.

Az adományozóknak egy külön csoportot is létrehozott, így egyéves tagság 15 dollárért (3.300 Ft), ötéves pedig 50 dollárért (11.000 Ft) váltható; emellett pedig Dunkle saját készítésű és egyedi tervezésű Cobain-idézetekkel ellátott pólókkal igyekszik a gyűjtést feldobni, melyeket 100 dolláért (22.000 Ft) lehet beszerezni.

Mindennek tetejében, hosszú utánajárás következtében Wendy engedélyt adott arra, hogy Jaime látogatást tegyen az egykori Cobain-rezidencián, ahol a lány egy közel másfél perces videót készített Kurt szobájában, mintegy megmutatva a rajongóknak, hogy milyen különleges is lehetett ebben a padlástéri szobában felnőni. Lessetek be ti is!

Íme a legfrissebb képek a családi házról:











Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek