Starity

Kurt Cobain utolsó fotósorozatából kiállítást rendeznek

2014. április 06. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kurt Cobain, a Nirvana együttes frontembere 1994. április 5-én halt meg, 27 évesen. Két hónappal korábban a banda Párizsban, egy nem tervezett fotózáson volt Youri Lenquette fotósnál. Ezek az utolsó profi képek az énekesről.

hirdetés
Kurt Cobain utolsó fotósorozatából kiállítást rendeznek

Lenquette és Cobain régóta ismerték egymást, sőt, barátok voltak, így amikor a Nirvana Franciaországban koncertezett, egy spontán fotózáson vettek részt. Az énekes a fotóstúdióba egy fegyverrel érkezett, mert szerette volna kellékként használni – ez sok fényképen látható is.

A képek zömén Cobain a fegyvert maga ellen fordítja, és kifejezetten szuicid, önpusztító imázst alakított magának ezzel, noha Lenquette elmondása szerint az egész fotózás vidáman zajlott, és az énekes mindig szeretett viccelődni.

A képek közül néhány megjelent és ismert lett Kurt halála után. Sokan ezek alapján ékes bizonyítékának vették, hogy az énekes halála előtt már fontolgatta, hogy lőfegyverrel tesz pontot élete végére.

Az több mint 100 fotóból egy kiállítást rendeztek Kurt halálának 20. évfordulója alkalmából Párizsban, az Addict Galériában, ami március 25. és és június 21. között tekinthető meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek