Starity

Nem Kurt Cobain írta a Courtney Love-ot pocskondiázó üzenetet

2014. május 07. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrégiben látott napvilágot az a Courtney Love-ot pocskondiázó levél, melyről úgy vélték, Kurt Cobain írta feleségéről, ám az énekesnő bevallotta: ő maga írta a sorokat 20 évvel ezelőtt.

hirdetés
Nem Kurt Cobain írta a Courtney Love-ot pocskondiázó üzenetet

Míg nemrégiben a Phoenix Hotel-beli levélpapírra íródott sorok egy részlete került napvilágra, addig mára már az egész üzenet bejárta a nagyvilágot, mely nem a legjobb fényben tünteti fel Courtney Love-ot. Sokáig folytak a találgatások, hogy vajon valóban Kurt írta-e a sorokat, de ezt a verziót hamar megcáfolta a zenészről A mennyeknél súlyosabb címmel megjelent életrajzi könyvet írt Charles R. Cross, aki néhány nappal ezelőtt kereste fel Courtney-t az ügy kapcsán.

Mint Courtney elárulta: ő adta a levelet Kurtnek az 1991-ben Hawaiin tartott esküvőjük előtt. Így szól az üzenet:

„Te, Kurt Cobain törvényes hitvesedül fogadod-e Courtney Michelle Love-ot, még akkor is, ha ő egy ragyás k*rva, aki drogokra és kurválkodásra költi a pénzedet? Ígéred-e, hogy legalább egyszer egy héten ágyba bújsz vele?”

A Cobain iránti érdeklődés a zenész halála eltelt évek múltán sem múlt el, sőt egyre nagyobb méreteket ölt. Az NME legfrisebb értesülései szerint eladásra bocsájtották azt a két kerti emlékpadot, melyek Seattle-ben, a Viretta Parkban – a zenész egykori házától nem messze – állnak és a rajongók Kurt iránti rajongását és el nem múló szeretetét szimbolizálják.

Érdekesség, hogy az összefirkált pad léceit időről időre lecserélik, erre legutóbb 2008-ban került sor. A léceket nemrégiben ismét lecserélték és a régieket a Hamilton’s Antique & Estate Auctionsaukcióján bocsájtották kereskedelmi forgalomba, ahol az érdeklődőknek 13 órája volt a licitálásra. A lécek végül 130 dollárért (kb. 30.000 Ft-ért) cseréltek gazdát.


A Kurt Cobain-emlékpad

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek