Starity

Lábtengóban bizonyítottak a hazai zenészek

2014. június 20. 15:03   |   Szerző: Red Lemon

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Tankcsapda, a Zanzibar, Curtis, valamint ismert focisták mérték össze tudásukat az EFOTT minibajnokságán, ahol a legújabb lábtengópálya, a TeqBall is bemutatkozott.

hirdetés
Lábtengóban bizonyítottak a hazai zenészek

A több mint 160 előadó mellett izgalmas programokkal, hangsúlyos látványelemekkel, számtalan játékkal és minden eddiginél fejlettebb infrastruktúrával várja az érdeklődőket az idei EFOTT. A Miskolc-Egyetemvárosban rendezett sajtótájékoztatón az ehhez kapcsolódó érdekességek mellett a fesztivál egyik idei különlegességével, a TeqBall elnevezésű játékkal is megismerkedhettek a résztvevők, amelyen Curtis, a DVTK focistái, valamint a Tankcsapda és a Zanzibar tagjai is összecsaptak.

„Focistaként sem egyszerű helytállni az asztalnál, minket is próbára tett, de bele lehet jönni” – mondta Bacsa Patrik, aki csapattársával, Eperjesi Gáborral még a sajtótájékoztatót követően is lelkesen bűvölte az egyedülálló installációt. – „Reméljük, hogy egy kis efottozást is be tudunk majd szorítani két meccs közé, mert nagyon jó programok várhatóak júliusban. Zenében ráadásul mindenevő vagyok, a Tankcsapdától az elektronikus zenéig jöhet bármi” – tette hozzá a DVTK fiatal játékosa.

hirdetés

Curtis ezúttal focista barátjával egy csapatban pörgette a labdát, az EFOTT-on pedig talán Majkával is megmérkőzik majd.

„Én sosem voltam túl erős technikázásban, inkább a gyorsaságomat használtam ki. Ez viszont abszolút technikai sport, így a játék során jól kiegészített a Badalik Szabi barátom, a Strandfoci Válogatott tagja” – kezdte az Újpest egykori játékosa. – „Júliusban már Majkával térek vissza a helyszínre, ahol a hatalmas élő buli mellett talán lábtengóban is kihívom majd. Mindenesetre a fesztivál többi napjára is maradok lazulni, a Tankcsapdát például nagyon várom” – folytatta Curtis.

A Zanzibar énekesnője a srácokat megszégyenítően állt helyt a bajnokságon. A banda ráadásul a legnagyobb hallgatói buli nyitónapján a Tankcsapda előtt lép majd színpadra.

„Nehéz játék, komoly technikát igényel, de héliumos léggömbbel amatőröknek is ajánlom” – mondta viccelődve Terecskei Rita, aki a zenekar gitárosával, Steklács Mikivel vette az akadályokat Curtisék párosa ellen. – „Örülök, hogy idén Miskolctapolcán az EFOTT első fellépői lehetünk” – tette hozzá Rita.

Az eseményen a fesztivál igazgatója, Maszlavér Gábor is elárult néhány technikai részletet.

„Ahogy a korábbi években, idén sem maradnak sportprogramok nélkül a fesztiválozóink. A számtalan lehetőség mellett a Telekom jóvoltából bemutatkozik egy forradalmi sporteszköz is, a TeqBall. A sportág alapja a foci, elengedhetetlen eleme a hajlított asztal. Fejleszti a technikai tudást, a koncentrációs készséget és az állóképességet. Magyar feltalálók állnak a fejlesztés hátterében, akikhez olyan világsztár csatlakozott, mint az FC Barcelona és a Chelsea F.C. egykori Bajnokok Ligáját nyert edzője, Henk ten Cate” – avatott be a részletekbe Maszlavér Gábor, az EFOTT fesztiváligazgatója, aki az új játék mellett a fesztivál területének felépítéséről, infrastruktúrájáról és további programlehetőségekről is szót ejtett. – „Az EFOTT sajátossága, hogy minden évben új helyszínen várja a fiatalokat és az adott környezethez igazítva szinte a semmiből épít fel a stáb egy olyan program-központot, ami a fesztiválozók nappali és esti kikapcsolódását szolgálja. Itt az Egyetemvárosban tizenhat hektáros területet varázsol újjá az EFOTT közel ezerkétszáz fős stábja. Nagyjából tíz kilométer kábelt és három kilométer kerítést használunk fel, a nyolc zenei színpad mellett pedig további programhelyszínek is várják a fiatalokat. Mondhatni, egy kisváros költözik ide a miskolci Egyetemvárosba.”

A sajtóeseményen Miskolc város polgármestere, Dr. Kriza Ákos, valamint a Miskolci Egyetem rektora, Professzor Dr. Torma András is felszólalt.

„Fontos számunkra, hogy az egyetem a tudományok mellett a szórakoztató programoknak is teret adjon. Már a kezdetekkor is örömmel fogadtam a pályázat ötletét, most pedig lelkesen készülünk a júliusra” – mondta az Miskolci Egyetem rektora.

Légy Te is az elsők között, akik július 15 és 20. között Miskolctapolcán szintén kipróbálhatják a futballsport legújabb vívmányát!


Fotók: Red Lemon

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek