Starity

A levelek hullanak, a sztárok visszatérnek

2010. szeptember 05. 09:09   |   Szerző: vdcsalanka

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Visszontlátjuk Gordon Gekkót; Stallone bebizonyítja, hogy még mindig van benne spiritusz; Luc Besson kalandfilmet rendez; Fólytatódik az Üvegtigris, a Harry Potter, az Apádra, a Zimmer Feri és még más nagy kedvencek!

hirdetés
A levelek hullanak, a sztárok visszatérnek

1. Adele és a múmiák rejtélye:  A párizsban elszabaduló dinoszauroszok és múmiák ugyan egyeltalán nem jelentenek újdonságot, abban viszont reménykedünk, hogy Adel (Louise Bourgoni) Indiana Jones-os figurája elég izgalmas és a maga módján sexis lesz ahhoz, hogy fenntarsta az érdeklődésünket!

2. Ízek, imák, szerelmek:  Elizabeth Gilbert sikkerregényéből Julia Roberts főszereplésével csináltak kontinenseket átívelő útkeresős limonádét: a csalódott New York-i nő nyakába veszi Olaszországot, Indiát és Indonéziát, hogy egyen, imátkozzon, szerelembe essen, és persze megtalálja önnmagát!

3. Tolvajok városa:  Affleck már a Good Will Huntinggal és a Hideg nyomonnal is bizonyította, hogy nagyon érzi a bostoni munkásosztályt; reméljük, a bostoni bankrablókról és csajaikról szóló Tolvajok városa is olyan érzékletes lesz, mint az előző két film!

4. The Expendables: Stallone a Rocky Balboa és a 2008-as Rambo sikerével abszolút bizonyította, hogy még hatvanon túl is van létjogosultsága akcióhősként, most pedig megvalósította minden akciófilm-rajongó álmát azzal, hogy az Expendablesben a 80-as évek nehézfiúi együtt zúzzák a mostani akciósztárokkal. Dél-Amerikába indulnak megdönteni egy diktátor hatalmát, de valljuk be, fölösleges úgy tenni, mintha erre a filmre bárki is a lebilincselő sztori kedvéért ülne be. Látványos robbantásokat várunk, és kellő öniróniát.

5. Harry Potter és a halál ereklyéi: Az előző két film már bebizonyította, hogy David Yatesnél jó kezekben van a Harry Potter-sorozat, egyáltalán nem bánjuk, hogy őt éri a megtiszteltetés, hogy megcsinálhatja a grandiózus finálét. Habár a hétkötetes regénysorozatból nem ez a legvaskosabb rész, úgyhogy nem teljesen igazolható a film kettévágása, végül talán még hálásak is leszünk, hogy a filmről filmre egyre erősebb (és sötétebb) sorozatot nem egy, hanem még két részen át nézhetjük. A legeslegvége majd jövő júliusban jön.

6. Üvegtigris 3: Majdnem 5 évvel a második után megint kapunk egy Üvegtigrist! A múló idő okán már kicsit megroggyant, de a népes rajongótábor számára remélhetőleg továbbra is szerethető balfácánhatost Kamarás Ivánnal és Szabó Erikával tuningolták fel az alkotók, plusz behozták Budapest néhány menő pontját mint új helszínt. A második rész fényében nincsenek túl magas elvárásaink, de a balekok nagyvárosi bénázása akár még vicces is lehet, ha nem lazsáltak a forgatókönyvírók.

7. Utódomra ütök: Kevés filmhez érdemes harmadik részt csinálni, és amit eddig hallottunk az Apádra ütök és a Vejedre ütök folytatásáról, az alapján valószínűsíthető, hogy ez a film sem kerül a kevés kivétel közé. Greg Beckur és apósa tíz éve tartó acsarkodása még mindig nem ért véget: ezúttal az időközben családapává vált Beckur házában folytatódik a két férfi kakaskodása, amibe talán legalább a sok neves mellékszereplő – Harvey Keiteltől Jessica Albáig – némi színt visz majd.

8. Zimmer Feri 2: A Fikász család nem sokat változott az elmúlt tizenkét évben, csak éppen a balatoni turizmus lehetőségeinek kimerítése után most egy kastélyszállóban próbálnak boldogulni, továbbra is kétes eszközök bevetésével. Tímár nagyon rég nem csinált olyat, amit szerettünk volna, de ha a film inkább az ironikus társadalomkritika irányába megy el, és nem a teljesen idióta humor uralkodik el rajta, akkor akár kellemes meglepetést is okozhat.

Most már biztos, hogy mindenki talál számára kedvező filmet az őszre!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek