Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

2014. augusztus 22. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kíváncsi vagy, mely csapat szerzett életre szóló élményt Magyarországon, ki jelentkezett új koronggal, és melyik zenész lett ismét apa? Cikkünkből megtudhatod!

hirdetés
Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

Fergeteges magyarországi koncertet adott a Papa Roach

A Papa Roach nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án adott koncertet Zamárdiban, a Strand Fesztivál keretein belül, majd a fellépés után a zenekar gitárosa, Jerry Horton boldogan fényképezkedett és beszélgetett a csapat rajongóival és másnap közzétette a Twitter-fiókján keresztül, miszerint fergeteges érzés volt a magyar közönség előtt játszani.

„A Strand Fesztivál volt messze a legjobb estéje a turnénknak! Köszönjük az összes magyar rajongónknak az energiát!” – csiripelte a zenész.

*

A visszatérésre készül a Breaking Benjamin

Az 1998-ban alakult post-grunge csapat augusztus 19-én jelentette be, miszerint ismét visszatérnek a zeneipar palettájára és készen állnak újat mutatni rajongóiknak. A zenekar frontembere, Benjamin Burnley ezúttal teljesen lecserélte kísérő zenészeit, így a Redből ismert Jasen Rauch játszik majd gitáron az Adelitas Way gitárosával, Keith Wallennel, a basszusért Aaron Bruch lesz a felelős, a dobok mögött pedig a Picture Me Brokenben játszott Shaun Foist foglal majd helyet. A zenekar jelenleg is gőzerővel dolgozik a legújabb albumon, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a néhány nappal ezelőtt napvilágot látott kisfilm.

*

Dave Grohl újra apa lett

A Foo Fighters frontembere ismét apa lett, ugyanis bájos felesége, Jordyn Blum augusztus 1-jén adott életet kislányuknak, akit az Ophelia Saint Grohl névre kereszteltek szülei. Az örömöt azonban beárnyékolta a hír, miszerint Dave kislánya születését követően augusztus 6-án elveszítette édesapját, aki hosszú évek óta betegeskedett.

*

Új szerzeménnyel jelentkezett a Yellowcard

Néhány nappal ezelőtt látott napvilágot a fennállásának 17. évfordulóját ünneplő Yellowcard legújabb, One Bedroom címre keresztelt szerzeménye, mely a csapat október 7-én az üzletek polcaira kerülő tizenegyedik stúdióalbumának előfutára. Az album a Razor & Tie Records gondozásában lát majd napvilágot, melynek megjelenését egy, a Memphis May Fire és az Emarose zenekarok társaságában induló turné követ majd.

*

Megjelent a Dragonforce hatodik nagylemeze

Véget ért a várakozás a rajongók számára, ugyanis augusztus 18-ától hivatalosan is mindenhol elérhetővé vált az 1999-ben alakult londoni csapat legújabb, Maximum Overload címre keresztelt nagylemeze, az earMusic jóvoltából. A legújabb korong első előhírnökét, a The Game-et június közepén mutatták be a srácok, ezt pedig a Defenders követte egy hónappal ezelőtt.

Érdekesség, hogy a most megjelent album speciális kiadványa egy DVD-mellékletet és öt bónusz nótát is tartalmaz, ám ha mindez nem volna elég, a hazai rajongók élőben is megcsodálhatják a zenekart, ugyanis a Dragonforce január 24-én a Petőfi Csarnok színpadára áll az Epica társaságában.


Íme, a Maximum Overload borítója

*

A 5 Seconds Of Summer feldolgozta Eminem Lose Yourselfjét

A 2011-ben alakult ausztrál fiúbanda augusztus 17-ei detroiti fellépése alkalmával előadta Eminem 2002-ben megjelent slágerét, a Lose Yourselfet, mely a rapper életéről szóló, 8 mérföld című film betétdala is lett még abban az évben. A Luke Hemmings-vezette négyes saját magukról elnevezett stúdióalbuma június 27-én debütált a Capitol Records szárnyai alatt.

*

Debütált a Nickelback Edge Of A Revolutionje

Nemrégiben értesülhettünk róla, hogy a Nickelback hosszú szünet után végre stúdióba vonult, mi több: Wayne Isham közreműködésével a legújabb videoklipjükön dolgoznak a srácok. A Chad Kroeger-vezette formáció máris elkészítette az album első előfutárának, az Edge Of A Revolutionnek a dalszöveges verzióját, mely két nappal ezelőtt került feltöltésre a zenekar YouTube-csatornáján keresztül.

*

Újabb stúdióban készült képeket osztott meg a Three Days Grace

Az immár Matt Walst-vezette Three Days Grace körül hatalmas a nyüzsgés az utóbbi hetekben, ugyanis a kanadai zenészek jelenleg az új lemezen dolgoznak, melynek megjelenése jövő év elejére várható. A srácok azonban nem hagyják lankadni a körülöttük kialakult lelkesedést, mivel folyamatosan tudósítják rajongóikat arról, hogy hogyan is haladnak a munkálatok.


Fotók: Facebook/Three Days Grace

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek