Starity

X-Faktor: Kolosi Péter kiállt a műsor mellett

2010. szeptember 07. 20:08   |   Szerző: Eszty Morgan

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kolosi Péter cáfolta Mester Tamás megjegyzését, miszerint a rivális műsor részben annak köszönheti sikerét, hogy a zsűri tagjai előre megírt szerepeket játszanak. Kolosi szerint ez lehetetlenség, hiszen befutott zenészekről van szó, akiknek nem lehet csak úgy előírni, hogy hogyan viselkedjenek.

hirdetés
X-Faktor: Kolosi Péter kiállt a műsor mellett

A Megasztár zsűritagja nem rejtette véka alá véleményét; a Blikknek így nyilatkozott: „Az alapvető különbség, hogy a Megasztár valóban egy magyar népmese, és emiatt sokkal emberibb. Nálunk nincsenek előre megírt szerepek a zsűriben, ezért is könnyű őszintének lenni.”

Az RTL programigazgatója azonban teljesen más véleményen van: „Sokszor halljuk, hogy az X-Faktor egy előre megrendezett, megkomponált showműsor. Ezt mindig olyanok mondják, akik még életükben nem láttak valószínűleg formátumleírást. Ilyenek ugyanis soha nincsenek leírva, egy formátum egyáltalán nem erről szól. Azt is mondhatnánk, hogy ilyen alapon a Megasztár ugyanúgy egy formátum, azaz pont annyira kötött vagy akár szabad, mint az X-Faktor, a különbség legfeljebb annyi, hogy az RTL Klub az X-Faktort megvette, fizetett érte, a TV2 viszont egyszerűen lenyúlta a Pop Idolt, és most azt mondja, hogy magyar népmese meg itthoni találmány. Hát legfeljebb a címe.” – fejtette ki.

Tény, hogy nem mindegy, hogyan épül fel egy tehetségkutató oszlopa, a zsűri. Kell egy érző nő, bár Keresztes Ildikó esetében ez nem mindig mondható el. Persze az ellentét sem maradhat el; feltétlen szükséges valaki, aki kegyetlenül őszinte. Nagy Feróban ez a tulajdonság megvan, bár nem lehet eldönteni, ki a rosszabb: ő vagy Simon Cowell. Geszti Péter és Malek Miklós pedig az emberibb és szakmai vonalat képviselik, több-kevesebb sikerrel.

Kolosi Péter szerint az ismert médiaszemélyiségeknek nem is lehetne előírni, hogy mikor és mit mondjanak. A műsor titka a sponteanitás, hiszen mindenki olyan, amilyen a való életben is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek