Starity

A legjobb és legrosszabb címlapfotók: M.I.A.

2014. december 17. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Maya Arulpragasam - vagyis M.I.A. - az alternatív zene egyik meghatározó alakja napjainkban. Négy stúdióalbumot, számtalan koncertet és természetesen rengeteg címlapfotót tudhat maga mögött. Szemezgessünk ezúttal a brit szépség magazinképei közül!

hirdetés
A legjobb és legrosszabb címlapfotók: M.I.A.

A legjobb címlapfotók:

 Dazed & Confused – 2010. július

Néhány éve, mikor az énekesnő harmadik stúdióalbuma, a Maya megjelent, a Dazed & Confused meginvitálta őt egy interjú és egy fantasztikus címlapfotó erejéig.  A fényképről csak úgy sugárzik a dinamika, Maya egzotikus arcvonásait pedig remekül kiemelték.

SPIN – 2008. december

Hat évvel ezelőtt járunk a SPIN Magazine szerkesztőségében, ahol a címlapfotó ügyében a lehető legjobb döntés született. A kép hű az énekesnő akkori stílusához, egyszerre vagány és játékos. Visszatekintve pedig nem mondhatni, hogy Maya arca sokat változott volna az eltelt években.

Clash – 2013. november

Épp egy éve látott napvilágot a sztár legutóbbi albuma, a Matangi, melynek munkálatairól többek között a Clash kérdezte. Kétségtelen, hogy M.I.A. a magazinnak köszönheti egyik legérdekesebb címlapját – a fények és a smink együttese a Matangi hangzásvilágát is jól visszaadja.

Nylon – 2010. július

Ha rápillantunk a képre, elsőként biztosan az énekesnő magabiztos arckifejezését, illetve a remek fekete ruhát jegyezzük meg. Bár a kék-arany mellény felvet néhány kérdőjelet, az biztos, hogy az érdekes ékszerek nem rontanak az összhatáson, és a natúr smink is jól áll Mayának.

Paper – 2012. november

A sok szín és forma miatt első blikkre furcsának tűnhet a kép, ám ha jobban megnézzük, rájöhetünk, hogy valójában minden minta harmonizál egymással, és egy remek címlapot látunk.

A legrosszabb címlafotók:

Nylon – 2014. január

Nehéz elhinni, de mégiscsak igaz: ezt a címlapfotót tényleg jóváhagyták! A gyönyörű énekesnőből valóságos rút kiskacsát faragtak egyrészt a sminkesek, másrészt a stylistok, harmadrészt pedig a photoshop-mesterek. Ha már itt tartunk, az biztos, hogy a retus-főbűnök egyike a bőrszín világosítása, de valamiért a Nylonnál nem féltek meglépni. 

Fader – 2010. június

Valami nem stimmel ezzel a fotóval, bár első ránézésre nehéz megmondani, pontosan mi. Valószínűleg az okozza ezt az érzést, hogy M.I.A. természetes hajától, sminkjétől, pózától nagyon elüt az élénklila rúzs, egyfajta képi ellentmondást létrehozva ezzel. Az orr vonalánál húzódó árnyék bár érdekes, valójában zavarja a szemet.

Jalouse – 2012. január

Ez a címlapfotó nem végletesen rossz, hiszen az énekesnő gyönyörűen fest rajta és a pirosas árnyalatokra sem lehet panasz, Maya arca mégis természetellenes hatást kelt. Mintha utólag szerkesztették volna a képre, vagy maszkot viselne a sztár.

The New York Times – 2010. május

A fényképész profi munkát végzett, ez tagadhatatlan, de a beállítás egyáltalán nem előnyös! Bár részleteiben a fotó gyönyörű, összességében mégis élettelen, furcsa hatást kelt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek