Starity

Frances Cobain a producere a készülő Cobain-filmnek

2014. december 04. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Frances Cobain viszonylag visszavonultan, botrányoktól mentesen éli az életét. Az apjára nem emlékező lány azonban hatalmas feladatot vállalt a készülő Cobain-filmben, ugyanis a produceri feladatok ellátásáért felelős.

hirdetés
Frances Cobain a producere a készülő Cobain-filmnek

Az HBO jelentette be nemrégiben, miszerint már készülőben van az első hivatalos Kurt Cobainról szóló dokumentumfilm, melynek rendezője az Academy Award-jelölt Brett Morgan lett, társrendezőként és producerként pedig a zenész lánya, Frances Bean Cobain foglal helyet mellette. Érdekesség, hogy a produkcióban Cobain özvegye, Courtney Love nem érintett.

„E királyság kulcsát nekem adta és a végső vágás lehetőségét is. A Frances Beannel közös munka közeli barátokká tett minket. Mindketten egyetértettünk abban, hogy mivel Courtney központi témája a filmnek, így az a legjobb, ha ránk bízza a produkciót illető döntéseket” – nyilatkozta Morgan, majd azt is elárulta, hogy Courtney még nem látta a készülő művet.

További érdekesség, hogy a 2015-ben érkező alkotás tartalmaz majd családi videókat, zenei felvételeket és némi betekintést a néhai zenész művészetébe, aki a zenélés mellett meglehetősen jól rajzolt és festett.

„Nyolc évvel ezelőtt kezdtem dolgozni ezen a projekten. A legtöbb emberhez hasonlóan, amikor elkezdtem dolgozni, korlátozott mennyiségű új anyagot szerettem volna becsempészni a produkcióba, azonban amikor megláttam Kurt archívumát, több, mint 200 órányi kiadatlan zenei felvételt fedeztem fel, művészi munkákat (olajfestményeket, szobrokat), megszámlálhatatlan órányi családi videót, és több, mint négyezer oldalnyi írást, amelyek együttesen adnak bepillantást Kurt életének abba a szegletébe, ami a hírnév és csillogás mögött volt” – írta a rendező egy közleményben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek