Starity

Szuperhősök a filmvásznon 2020-ig

2015. január 10. 12:12   |   Szerző: mili..summer

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben a következő 5 évben a mozikban bemutatásra kerülő szuperfilmeket mutatjuk be, hála a Comic Alliance-nek.

hirdetés
Szuperhősök a filmvásznon 2020-ig

Az embereknek szükségük van hősökre, kiknek személyiségéből és tetteiből erőt, bátorságot, ösztönzést és hitet meríthetnek. A nagybetűs, való életben mindenki szemében mást jelent a hős fogalma. Szülő vagy nagyszülő, aki minden követ megmozgat azért, hogy a gyermekének vagy unokájának mindent megadjon. Orvos, aki órákon át tartó, bonyolult és életmentő műtéteket végez azért, hogy a betegnek esélye legyen arra, hogy végül újra a családjával lehessen. Katonák, rendőrök és tűzoltók, akik nap, mint nap az életüket kockáztatják a hazájukért és a lakosságért, és még sokáig sorolhatnánk azokat, akikben megvan az a plusz, amitől hőssé válhatnak.

A képregényekben és mozifilmekben hasonló hősöket láthatunk, azzal a különbséggel, hogy ők valamilyen kiváltságos okból olyan képességekkel áldottak meg, amelyeket arra használhatnak, hogy megvédjék a várost, az országot, a bolygót vagy éppen a teljes univerzumot. Miattuk álmodozunk arról, bárcsak nekünk is lenne szupererőnk. Persze vannak, akik csak szeretik az izgalmakat és szeretnek kiszakadni a valóságból arra a 1,5-2 órára, amíg a film tart.

Ha visszarepülnénk néhány évet az időben, azt látnánk, hogy jóval kevesebb képregény-adaptációt mutattak be akkoriban. Mondhatjuk, hogy a mára már lerágott csontnak és a végletekig kifacsart történetűnek nevezett filmek, mint a Superman, Batman és Pókember vitték a pálmát. Ők persze az utóbbi években sem merültek feledésbe. Pókcsípés által különleges képességekre szert tevő barátunkat például nem is olyan régen a Csodálatos Pókemberben láthattuk újra, nem is beszélve másik két hősünkről, akiket a következő évben egymás oldalán tekinthetünk majd meg a Batman V. Supermanben.

Azóta fokozatosan felgyorsult a képregényhősök térhódítása, évente nem csak egyre több filmmel, de még ennél is több televíziós sorozattal rukkolnak elő a film- és sorozatgyárosok ebben a témában a rajongók nagy örömére - melyet talán köszönhetünk a Marvel és a DC közötti versengésnek is. Sorozatok közül gondoljunk csak a The CW csatorna által nagy sikerrel vetített A zöld íjászra Stephen Amell főszereplésével vagy testvérsorozatára, a nemsokára mozifilmként is debütáló Flashre, melyben Grant Gustint láthatjuk főszerepben.

A filmipar által megfilmesített karaktereket pedig már-már felsorolni sem lehet: ott vannak például az X-men-generációk, a Bosszúállók, az év egyik sikerfilmjének, A galaxis őrzőinek szereplői, a Zöld lámpás, a Fantasztikus Négyes és még sokan mások.

A képregény-feldolgozások rajongói elkezdhetik gyűjteni a zsebpénzüket, ugyanis 2020-ig több mint 30 karaktert láthatunk majd (újra) életre kelni a filmvásznakon! A Marvel terveiről már olvashattatok nálunk korábban, lássuk hát most a Comics Alliance által készített bővített naptárat, melynek segítségével ki-ki eldöntheti, melyik alkotás(oka)t várja a legjobban.

Az elkövetkezendő 5 év során is belekóstolhatunk tehát a szuperhősök életébe, hála a Sony, a Warner Bros., a Fox és a Marvel filmstúdióknak, amik reméljük, legalább olyan történetbeli és látványbeli produkciókkal rukkolnak majd elő a jövőben is, mint amit már megszokhattunk tőlük.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek